HCL.HR

Automobili Rimac pobijedili na humanitarnom Good Game turniru, ni mi nismo bili loši

Igor Belan 24.03.2016.   •   10 komentara


Nismo, doduše, bili ni dobri. Ali dobar je bio povod za ovakav turnir, kao i provod na samom eventu. Provjerite kako je sve to prošlo uz galeriju slika.

gg-turnir

Nedavno otvoreni coworking prostor HUB385 u Zagrebu, prošlog vikenda je ugostio ukupno šesnaest hrvatskih firmi i pretvorio ih u CS:GO ekipe na cijeli jedan dan u sklopu prvog Good Game humanitarnog turnira. Nastupile su razne firme iz lokalne tech industrije: HCL, Netokracija, Infobip, Toptal, Envy, Nanobit, Bellabeat, CloudSense, Trikoder, Farmeron, Web.burza, Rimac Automobili, Diverto, Erste Banka, BambooLab, Infinum i IN2 Grupa.

Od 10 ujutro do 18 predvečer igrao se CS:GO, a turnir je skupio oko 40.000 kuna čime će obradovati djecu u bolnicama diljem Hrvatske. Vaš i naš HCL je zajedno s Netokracijom bio medijski partner događaja, no i jedan od natjecatelja. Zajedno s ekipom Netokracije nastupili smo kao tim Ekskluziva i apsolutno pomeli konkurenciju. Dobro, nismo. Sa solidnom razlikom smo pobijedili u meču protiv tima Infobip, no u drugom meču protiv Envyja smo s neviđenom lakoćom ispali s natjecanja. Tako nam i treba kad nismo vježbali. Ma i pobjedu protiv Infobipa pripisujemo početničkoj sreći (i našem MVP-u Voshyju)!

U našu obranu, u tom drugom meču susreli smo odlično organizirani tim Envy koji je na kraju bez izgubljene partije dogurao do samog finala gdje ih je spremno čekala ekipa iz Rimac Automobila, a već po gornjem naslovu vidite kako je to prošlo. Tim Rimac Automobila otišao je kući s golemim peharom, a iako nije sudjelovao u mečevima, pri kraju se kao navijač eventu pridružio i sâm Mate Rimac.

rimac-automobili-pobjednici-good-game

Onih 40.000 kuna skupljenih ovim turnirom bit će potrošeno za opremanje dječjih bolnica i odjela konzolama PlayStation 4, kako bi se djeci boravak u bolnici barem malo olakšao i uljepšao. Iako turnir nije bio otvoren za javnost, kroz live stream i posjete gostiju svake firme turnir je popratilo oko 300 ljudi, što uključuje i brojne volontere koji su se brinuli da sve prođe što je moguće bolje.


Kao što možete vidjeti u galeriji slika, atmosfera je bila napeta za vrijeme mečeva, ali i totalno opuštena i vesela u pauzama između. Osim slatko-slanih poslastica iz Pan Peka i Red Bullova na svakom koraku, posjetitelji i natjecatelji u pauzama su mogli isprobati HTC Vive, odnosno ponajbolje VR iskustvo na tržištu, u posebnoj prostoriji. U drugoj prostoriji isprobati se mogao i Samsungov Gear VR te posljednji Oculus Rift Dev Kit, kao i Call of Duty: Black Ops 3 na MSGW konfiguracijama, za one kojima je CS:GO ipak malo prespor.


Atmosferu je dodatno začinio i nastup stand-up komičara Gorana Vugrineca, koji je i vodio cijeli show te Vlatka Štampara, čiji sam materijal osobno čuo već po treći put, ali i treći put je izvukao smiješak. Sve ovo na jedno mjesto su okupili Nikola Stolnik kao idejni začetnik i vođa projekta te Ivan Brezak Brkan, Luka Sučić i Luka Ciganek, koji zaista mogu biti ponosni na prvi Good Game turnir.

Spominjemo stalno to “prvi” u nadi da ćemo ovakvo nešto vidjeti i sljedeće godine. Ako opet budemo nastupali u Hubu 385 za godinu dana, obećajemo da ćemo doći s ekipom koja zaista zna igrati CS:GO. Raspored natjecanja i konačni poredak timova provjerite ispod, a novosti oko budućih Good Game turnira pratite na gg.me i na službenoj Facebook stranici.

bracket

Komentari (10)

  • mokrEE

    24.03.2016 - 19:10

    respekt i cestitke svim sudionicima, ovo je lijepa gesta

  • funky0308

    24.03.2016 - 19:21

    Svaka cast na ovome. Toga nam treba vise, drzava nije u stanju osigurati ni najosnovnije i , ocito se, na njih ne treba cekati.. Jos jednom – bravo..

  • Alum

    24.03.2016 - 20:59

    Podržavam akciju totalno! Baš mi je drago 🙂 Igore, jesi i ti igrao? 😀

    • Bazinga

      @Alum, 24.03.2016 - 22:32

      Pa da je Igor igrao valjda bi bili prvi 😀

    • Igor Belan

      @Bazinga, 24.03.2016 - 22:55

      Ma igrao sam i ja na turniru, ali problem je što nisam baš igrao CS:GO prije toga 🙂 Imam nekih 10-ak sati na Steamu od izlaska igre 2012. godine 🙂

    • Alum

      @Igor Belan, 25.03.2016 - 00:33

      Eto stigneš do idućeg eventa nabrusiti vještine 🙂

    • Mogvaj

      @Igor Belan, 05.04.2016 - 22:07

      igore a mogli ste vjezbat pa neku okladu s rimcem za neki njeogv auto ionako i se cijen povečava ua 100 000 eura svako malo

  • LegaGames

    24.03.2016 - 23:40

    Svaka čast…E sad imate godinu dana da malo uvježbate…
    Igore povečaj tu minutažu na Steamu 😉 🙂

  • tomohorvat

    25.03.2016 - 14:17

    odlična humanitarna akcija

  • rkatar

    01.04.2016 - 11:57

    odlično, svaka pohvala

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?