HCL.HR

Google predstavio YouTube Gaming

Stjepan Fikter 13.06.2015.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Ovog ljeta, YouTube kreće u pohod na Twitchev teritorij s novom aplikacijom i web stranicom gdje je glavni fokus na što jednostavnijem streamingu video igara.

Google nakon neuspjelog pokušaja kupnje Twitcha samostalno kreće u područje streaminga videoigara. To planiraju s novom aplikacijom i web stranicom koja nosi potpuno neočekivani naziv – YouTube Gaming i stiže već ovog ljeta.

U centru novog weba bit će live streamovi, a kažu da će u narednim tjednima lansirati poboljšano “live iskustvo” koje će omogućiti kreatorima sadržaja da lakše odašilju gameplay na YouTube. Voditelj proizvoda Alan Joyce kaže: “Uz postojeće značajke kao što su streaming u 60 FPS-a, DVR i automatsko pretvaranje streama u YouTube video, redizajniramo naš sustav tako da više ne morate zakazati prijenos prije njegovog održavanja. Također stvaramo pojedinačni link koji možete dijeliti uokolo za sve vaše prijenose uživo.”

YouTube Gaming također će imati i zasebne sekcije za više od 25,000 igara – od Asteroidsa do Zelde, kako to kaže Alan, kao i posebne kanale za sadržaj izdavača igara te YouTube kreatora iliti “jutubera”. Budući da se radi o povećoj količini raznolikog sadržaja, dodavanjem igre u kolekciju moći će se brzo pristupiti posljednjim videima i live streamovima o toj igri, a pretplatom na kanale korisnicima će pravovremeno stizati obavijesti kada počinju prijenosi uživo.

Više o YouTube Gamingu posjetitelji E3 sajma moći će saznati od Googleove ekipe koja će tamo imati vlastiti štand, no i svi ostali smrtnici trebali bi kroz par mjeseci vidjeti novi servis u funkciji. Barem što se tiče SAD-a i UK-a, gdje će biti prvobitno lansiran tijekom ljetnog perioda. Za sada možete posjetiti gaming.youtube.com, pretplatiti se na newsletter i klikati po trokutima koji skrivaju razne prepoznatljive zvukove iz gaming svijeta.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?