HCL.HR

Gran Turismo 6 stiže na PS3 ove zime

ToxarE 15.05.2013.   •   9 komentara


Gran Turismo serijal proslavio je svoju 15-tu godišnjicu, a tim povodom najavljen je i šesti dio u serijalu. Imamo prvi Gran Turismo 6 trailer i punu galeriju visokokvalitetnih screenshota!

Gran Turismo 6 dolazi na PlayStation 3 ovih blagdana, odnosno krajem godine. Sudeći po izjavi Kazunorija Yamauchija, GT6 je zamišljen kao fleksibilna i proširiva igra, što znači da će njezin izlazak biti tek početak jer će se igra razvijati dok ju budemo igrali. To dakako upućuje na konstantno dotjerivanje i dodavanje novih sadržaja DLC paketima, za što je razvijen novi „kompaktni“ engine koji iskorištava hardver PS3 konzole do maksimuma. Razvijen je i novi fizikalni engine s novim modelom suspenzija i ponašanja guma.

Igra će sadržavati sve staze i aute iz Gran Turisma 5 uz dodatak nekih novih pa će se broj igrivih vozila popeti na 1200, a bit će nadopunjavan s vremenom. Također je dodana opcija kreiranja vlastitog automobila. U igru je uvršteno sedam novih staza s 19 layouta, uključujući i britanski Silverstone, gdje je GT serijal danas obilježio svojih 15 godina postojanja.

Od ostalih noviteta treba spomenuti redizajnirano sučelje namijenjeno bržem reagiranju pri vožnji i kraćim vremenima učitavanja. Mrežne opcije proširene su mogućnošću formiranja vlastitih communitya i organiziranja različitih evenata. Otkriven je i nekakav vid povezivanja s PC-jem te smartphone i tablet uređajima, koristeći posebnu GT aplikaciju, no više detalja o tome saznat ćemo nešto kasnije. Igra će biti javno demonstrirana na E3 sajmu, a do izlaska u narednih šest mjeseci dobit ćemo dosta materijala o njoj. Za sada imamo dvadesetak screenshota u galeriji pa svakako bacite pogleda na njih.

Dakle, po svemu sudeći ovo je priličan zaokret za politiku Polyphony Digitala. Dok su ranije polirali svoje igre do savršenstva, zbog čega smo ih najčešće iščekivali dosta dugo; u slučaju Gran Turisma 6 nude nam bazu koju će dograđivati tijekom vremena. Kako se vama sviđa ta ideja i strahujete li da ćete za prave novitete novog GT-a platiti više od standardne cijene jedne igre?

Komentari (9)

  • wozzie-

    15.05.2013 - 16:21

    glupost da veću nisam čuo dugo vremena!ne kupujem!

  • GamerIN_HD

    15.05.2013 - 18:27

    GT 5.5.

  • segii

    15.05.2013 - 18:44

    Pa kaj nisu izvukli dovoljno novaca iz tih silnih DLC-ova za GT5. Odvratno!

  • MorskiVuk

    15.05.2013 - 18:45

    The Real Driving Simulator is back! Remains to be seen što će ispasti od svega.

  • Zealot

    15.05.2013 - 20:23

    Daj jos koji dinar na ''silu''dok PS3 & Xbox360 nisu ispustili dusu,a hoce krajem godine.Umesto da najave Grand Turismo za next gen i vozdra,ovako gule raju igrom koja vec postoji samo fol dodaju 6,4 staze i par novih auta,naravno za 59.99evrica.hahaah

  • Lazy

    15.05.2013 - 20:58

    Kakva vijest, ne možeš vjerovat fuuuuu!
    Na jesen se vozi na najjače.
    A nemoš' vjerovat da je 15 godina prošlo, kad se samo sjetim 1dinice hhhhhh…
    Frendsoni, kome nepaše nek ne igra, za mene je GT bog auto simulacija(na konzolama)
    …a što se tiče PS4, vjerujem da se i za njega radi novi GT samo što ne bude PS4ke u mojoj kući još najmanje 2 godine pa me iskreno i zabole za next gen!

  • mighty trol

    16.05.2013 - 17:55

    Sranje od igre. Što će mi igra sa automobilima gdje ne mogu gaziti pješake i krasti druge automobile.

    • Vailent

      @mighty trol, 20.05.2013 - 08:19

      štaćeš ti onda ovdje što si to napisao ovdje samo komentiraju ljudi koji vole GT a ne koji vole GTA il slično idi tamo komentariši 🙂

    • frenkibos70

      @mighty trol, 05.12.2013 - 18:34

      Šta se javljaš kada nisi vidio koja je ta igra' Ti si mi neki stručnjak. Tu su ljubitelji trkaćih zvijeri

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?