HCL.HR

GRID 2 bit će racing igra s pričom

ToxarE 15.02.2013.   •   12 komentara


Single player kampanja u Gridu 2 imat će popratnu priču za karijeru vozača, ali i za natjecanje u kojemu će dotični sudjelovati.

Codemasters je otkrio kako će se za svoj nadolazeći GRID 2 poslužiti netipičnim potezom – u glavni mod igre ubacit će priču, a to je nešto što još nismo vidjeli od TOCA Race Drivera 3 (Electronic Artsov izlet u „narativno utrkivanje“ ne usudimo se ni spomenuti). Naime, Grid 2 predstavit će fikcionalnu racing ligu WSR iliti World Series Racing, čija će popularnost rasti zajedno s napretkom samog igrača.

Liga će započeti u Americi, gdje će igrač uz pomoć jednog milijardera, kojemu je dosadno u životu, iz garaže u predgrađu krenuti u osvajanje street racing natjecanja, a time i u privlačenje sponzora. Kako WSR liga postane sve popularnija i televizijski praćena na ESPN-u, tako će igrač proširiti horizonte te započeti s natjecanjem na globalnoj razini – prvo u Europi, a kasnije i u Aziji, gdje će prisustvovati različitim vrstama utrka (formule, drag racing itd.).

Porast popularnosti natjecanja bit će vidljiv pri samim utrkama. Dok će u prvoj sezoni natjecanje posjećivati tek nekoliko ljudi, u kasnijoj ćemo fazi viđati više publike, staze će obilovati reklamama, a viđat ćemo baklje i vatromete. Isto vrijedi i za igračevu garažu – u početku će to biti obična garaža iz predgrađa, no kasnije će se transformirati u pravu, profesionalnu lokaciju gdje ćemo spremati svoje metalne ljubimce. Za sada je potvrđen samo dio njih (ostatak vozila još je uvijek nepoznat), no poznavatelji voznog parka sigurno će biti zadovoljni popisom koji se nalazi u nastavku.

Auti prvekategorije:

BMW E30 M3
Subaru BRZ
Mustang Mach 1
Volkswagon Golf (Modified)
Alfa Romeo Giulietta

Auti druge kategorije:

Ford Mustang Boss 302
Chevrolet Camaro SS
Nissan R34 Skyline
Nismo Z-Tune
Dodge Challenger
Nissan 370Z

Auti treće kategorije:

McLaren MP4-12C
Ariel Atom
BAC Mono
KTM X0Bow R

Auti četvrte kategorije:

Koenigsegg Agera R
Pagani Huayra

U nastavku svakako pogledajte set novih impresivnih screenshota iz igre, a ako vam je u žaru čitanja promakao novi trailer, naći ćete ga poviše liste vozila.

Komentari (12)

  • Lovac

    15.02.2013 - 14:21

    Nadam se da će opet biti 24h Le Mans na kraju sezone, to mi je uvijek bio posebni gušt u prethodniku.

    • Mzehn

      @Lovac, 15.02.2013 - 14:38

      To i oni 1v1 challangi protiv Ravenwesta (neznam jel sam dobro zapamtio ime).

    • mokrEE

      @Lovac, 15.02.2013 - 17:39

      Ti to ozbiljno? pa taj le mans je bio najvece smece uvijek sam isao skip prejadno je bio napravljen, na ravnome ih gazis kao da oni voze kariole, ali kada dodju zavoji onda im nemozes nista, odjednom lete a ti niti uz idealnu putanju i jebacko poznavanje staze nisi mogao niti priblizno dobro odvoziti. taktika mi je bila ta da sam ih brutalno zatvarao po zavojima, doslovno pola staze samo gledanje u rettrovizor. ma opcenito u tim igrama mi ide na zivce sto slabije klase znace da protivnicki vozaci slabije voze a ne samo da su auti slabije konjaze. na istim stazama bi sa onim bmw-ima ih ostavljao masovno a cim bi dosli oni porschei i ona jos jaca klasa odjednom su njihovi vozaci besprijekorni, svaki zavoj voze perfektno, njih auti uopce ne zanose nikada a ja sa borim uopce auto drzati ravno na ravnici. smijesno. mislio sam da je igra bolja

    • Mzehn

      @Lovac, 15.02.2013 - 17:50

      neznam…meni je bas gust bio taj le mans i ti zavoji i sta vec, bar je napeto uvijek

    • snooker

      @Lovac, 15.02.2013 - 22:38

      meni je isto Le Mans bio smeće

    • Lovac

      @Lovac, 15.02.2013 - 23:42

      Kako kome, meni je bio gušt uzeti najsporiji auto u LMP1 klasi i onda braniti poziciju cijelu trku ^^

  • mmucko1

    15.02.2013 - 16:23

    …veliki sam obožavatelj auto utrka…i svaki put kad netko najavi neku novu igru u kojoj su auti u glavnoj ulozi, ja jedva dočekam izlazak igre…a onda se, naravno razočaram…nadam se da ovaj put neće biti tako….no poznavajući povijest….

    • mokrEE

      @mmucko1, 15.02.2013 - 17:46

      ko ti je kriv kada igras nfs serijal koji je postao katastrofalan jos tamo nakon underground 2. onaj prezadnji sam instalirao, odvozio doslovno 2 utrke i uninstall. razumijem kada netko kaze da je nesto arkadno, ali za ove zadnje nfs je i arkada nedostizan planet. neznam uopce kako bih opisao kontrolu auta, kao da igram onaj QWOP ili kako se zvala ona ''simulacija trcanja''. razumijem da nije lagano sjesti u auto od parsto konja i voziti na granici izlijetanja , ali mi nitko nemoze reci da je aute od nekoliko stotina tisuca eura sa najboljom tehnologijom i opremom prava lutrija drzati po ravnome nekim normalnim pravcem. nekada ne mogu shvatiti da jedan
      battlefield ili far cry imaju bolje simulacije voznje unutar igre koje su ISKLJUCIVO voznje. To je kao da otvoris restoran i uz svu ponudu hrane odlucis staviti i par vrsta pizze cisto da zadovoljis potrebe dijece, i na kraju imas bolju tu pizzu nego neka pizzerija koja ISKLJUCIVO radi pizzu. eto, najbolji primjer xD

  • edo666

    15.02.2013 - 19:55

    bezveze gube vrijeme na pricu.koga to u ovom zanru zanima,a kad je naprave bude uvjerljiva ko u pornicima

    • Badass_Bunny

      @edo666, 16.02.2013 - 15:39

      Nije to priča tipa Dishonored ili AC3 to je jednostavno nešto malo narative da poveže igru. Čisto sumnjam da se na to gubi vrjeme.

  • -Aragorn-

    17.02.2013 - 23:45

    +1 za priču

  • goldfinger

    21.02.2013 - 19:21

    Prvi Grid mi je bio odličan,a iskreno se nadam da će ovaj biti izvrstan…Palac gore!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?