HCL.HR

GTA 4 mod imitira izmjenu likova iz GTA 5

ToxarE 30.07.2013.   •   5 komentara


Teoretski rečeno, Grand Theft Auto V ipak neće biti prvi GTA s tri igriva lika u jednoj igri. Naime, novi mod za GTA 4 omogućuje upravo to u slučaju PC verzije.

Jedan od ključnih noviteta koje donosi novi GTA 5 jest mogućnost izmjene likova s kojima igramo, i to u bilo kojem trenutku. I dok će se ta mehanika integrirati u sam koncept gameplaya, nekima je poslužila i kao inspiracija za dodavanje te mogućnosti u stariji Grand Theft Auto 4. Naime, jedan od modova, koji je trenutno još u fazi razvoja, omogućuje sličnu izmjenu između tri lika – Nike, Johnnya i Luisa iz originalnog GTA 4 i njegovih dodatnih epizoda.

Mijenjanje likova izvodi se tipkama 1-3 na numpadu. Svaki lik ima zasebno zdravlje, streljivo i vozilo, a sve to ostaje snimljeno kada se prebacite na drugog lika. Ako lika prebacite za vrijeme policijske potjere, on će ju izbjeći kada mu se vratite. Naravno, kako je mod još uvijek u razvoju – i na kraju krajeva samo mod – sadrži i nekoliko bugova te ograničenja pa će primjerice svim likovima tako ostati Nikin glas.

No, ideja je svakako zanimljiva, pa ako još uvijek igrate GTA 4, modifikaciju možete preuzeti ovdje (radi na zadnjoj verziji igre, potrebno je imati instaliran ScriptHook).

Komentari (5)

  • Jkuzma111

    30.07.2013 - 11:53

    super mod

  • MrmAngeluS

    30.07.2013 - 13:58

    Inače se stvarno radujem GTA V, al baš ovo me totalno razočaralo. Očekivao sam da možeš birat s kojim ćeš likom igrat, a ostala 2 se pojavljuju u misijama i random u gradu, svaki sa zasebnom pričom. Ovako forsiranje da igraš sa sva 3 lika stalno ukida i najmanje šanse za povezivanje s likom (kao što smo mogli u GTA SA ili 3/VC, pa čak i GTA IV). Naravno, uvijek postoje iznimke tak da se nadam da su ovo stvarno dobro osmislili.

  • zolee

    30.07.2013 - 14:55

    jel radi na eflc?

  • Simo Häyhä

    31.07.2013 - 09:32

    Hulk i Iron Man su mu jos bolji modovi.

  • barakokula31

    @zlakob, 30.07.2013 - 21:12

    "njegovih dodatnih epizoda"

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?