HCL.HR

GTA 5 i Max Payne 3 povezani multiplayerom

Igor Belan 25.03.2012.   •   6 komentara


Rockstar dubljom integracijom Social Cluba u svoje igre želi stvoriti bogatije multiplayer iskustvo. Sve to počevši s Max Payneom 3 i Grand Theft Autom 5.

Iako i dalje ne znamo kada će GTA 5 doći na police dućana, znamo da će prije njega doći jedan potpuno drugi Rockstarov naslov – Max Payne 3.

Isto tako, iako ne znamo ništa o nekakvim specifičnostima u gameplayu koje Rockstar priprema za multiplayer mod Grand Theft Auta 5, znamo ponešto o modu za više igrača u Max Payneu 3. Max Payne 3 će naime dopustiti da formiramo ekipe (eng. “crews”) sa svojim prijateljima ili da se pridružimo javno dostupnim ekipama. Svaki igrač moći će biti član do pet ekipa odjednom, a izvršavanjem zadataka kao član ekipe igrač će zarađivati iskustvene bodove. Kao jedna od značajki tog sustava ekipa, ističe se element osvete (tzv. “feuds”) zbog kojega ćemo biti posebno motivirani ubiti nekog člana protivničke ekipe s kojom smo u nekakvoj zavadi.

Pored toga multiplayer Max Paynea 3 trebao bi biti zaista nabrijano iskustvo pucačine iz trećeg lica čije mehanike Rockstar polira i polira, ako je suditi po intervjuu na temu multiplayera koji su dali za IGN. No s razlogom ne idemo u detalje o samom multiplayeru Max Paynea 3 (za više takvih informacija provjerite IGN-ov intervju), već se fokusiramo na spomenuti sistem ekipa. On je naime posebno zanimljiv zbog sljedeće izjave Rockstavorog Dana Housera:

“Multiplayer je sve bitniji dio naših igara, a stvarajući ekipe putem Social Cluba, ekipe stvorene za Max Payne 3 biti će spremne i dostupne za igru i u Grand Theft Auto V. Sve je to dio našeg opširnijeg pristupa stvaranju dubljeg i bogatijeg multiplayer iskustva od onoga što je trenutno dostupno – mnogo pristupačnije novim igračima, a opet vrlo prigodno nagrađuje hardcore igrače.”

Upravo zbog ovoga vjerujemo kako će multiplayer modovi GTA 5 i Max Paynea 3 biti relativno slični barem u nekim osnovnim aspektima gameplaya, a svakako je pozitivno što Rockstar ovoliko razmišlja o multiplayer komponenti svojih igara – krajnji rezultat bi morao biti pozitivan za šaroliki gamerski puk.

Već 18. svibnja, kada igra izlazi za PC, PlayStation 3 i Xbox 360 platforme, vidjeti ćemo hoće li nas sistem ekipa i općenito multiplayer iskustvo Max Paynea 3 uspjeti zadržati za ekranima nakon prelaska singleplayera.

FORUM: Max Payne 3 rasprava FORUM: Grand Theft Auto 5 rasprava

Komentari (6)

  • zg_rider111

    25.03.2012 - 11:01

    Interesantno.

  • xGAME

    25.03.2012 - 11:13

    GTA5 MP:
    "Multiplayer will hold 32 people on the Xbox and PS3. I wasn't told how many were able to be on the PC. Just like in RDR, players will be able to form Gangs. These gangs are not ranked through XP anymore, but via Reputation. Instead of gang hideouts, you can do jobs that range from robbing a launderette to breaking into a military base and stealing state-of-the-art weaponary. The Gang leader has much more control over his or her gang by being able to rank members of their gang and setting more specific objectives to specific members of their gang. Gangs can have their own terratory but this only applies to areas inside the city of Los Santos."

    Nije da se nista ne zna i GTA5 mpu 🙂

    • Ementaler

      @xGAME, 25.03.2012 - 11:18

      Istina, istina, to se može opisati kao "specifičnosti", iako sam mislio više baš neke gameplay mehanike 😉

  • wozzie-

    25.03.2012 - 16:59

    tommy vercetti -na slici! jedva čekam 😉

  • Bruce Lee

    25.03.2012 - 17:58

    red dead redemption koliko ja znam ima vec tu funkciju ekipa… igrao sam i mogu rec da su mape bile prazne uglavnom…. ali to je rdr ipak…

    • Jaime Lannister

      @Bruce Lee, 26.03.2012 - 11:38

      na red dead redemption sam igrao i jednom sam naisao na nekog frajera , inace prazno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?