HCL.HR

Red Dead 2 ne mora ni izaći, Rockstar i dalje fino zarađuje od GTA 5

Zoran Žalac 24.05.2017.   •   3 komentara


Financijsko izvješće izdavačke kuće Take Two Interactive pokazuje kako je četiri godine stari GTA 5 jedna od najprodavanijih igara ove godine.

Mislim da nitko više nije iznenađen prodajnim rezultatima igre Grand Theft Auto 5. Zadnji put kada smo pisali o tome, GTA 5 bio je isporučen u 75 milijuna primjeraka. Tri mjeseca kasnije, ta se brojka popela na 80 milijuna. Bez da uopće uračunavamo digitalnu prodaju (jer brojka vrijedi isključivo za primjerke u fizičkom izdanju), fascinantno je kako je skoro četiri godine star naslov u 2017. među najtraženijim igrama.

Samo u ovih nekoliko mjeseci GTA 5 se prodao bolje od Resident Evila 7, Mass Effect: Andromede, Horizon: Zero Dawna i ostalih proljetnih hitova. Možda bi bolja usporedba bila sljedeća: GTA 5 je u prva tri mjeseca ove godine isporučen u jednakom broju primjeraka kao i Mafia 3 – u zadnjih pola godine.

Ne čudi stoga što financijska stabilnost Rockstara i matične mu tvrtke Take Two Interactive nije uzdrmana odgodom Red Dead Redemptiona 2. Što se ponude za jesen 2017. tiče, čini se kako 2K Games ima spremno nešto što bi moglo popuniti prazninu nakon odgode RDR-a 2. Kad bismo se kladili, rekli bismo da je to Borderlands 3, a jesmo li u pravu, doznat ćemo vrlo brzo.

Komentari (3)

  • Texas Flood

    24.05.2017 - 12:22

    OT: Niste rekli niti riječi o Steel Division: Normandy ’44 koji je valjda jučer izašao. Pripremate li nam recenziju? Zanima me vaše mišljenje.

  • funky0308

    24.05.2017 - 18:46

    Rockstar ima tradiciju i izuzetno uspješne franšize, nema teorije da ga uzdrma odgoda igre, makar se radilo o RDRu. Njima se vjeruje i to je to, kada oni kažu da trebaju vremena – svima je jasno da se tu radi o našem interesu, ne o nekakvim njihovim foliranjima. Da je odgođena za kraj 2019 istu stvar bih rekao. Lega mi je posudio XboxOne i RDR (tnx Gogi) tako da mi ova odgoda ne smeta ni malo 😀 .. haha, tristo igara sam započeo, nikada ih neću dovršiti.

  • l)oolvl

    24.05.2017 - 19:37

    malo mi čudno kako Rockstar nije sa tolikim uspjehom postao samostalan, tj. izdavač. btw, GTA 5 je najrazvikanija igra ikad tako da brojke i ne čude

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?