HCL.HR

Guru Gaming odnio pobjedu na ESL EXPerience League of Legends turniru

nebel 17.07.2013.   •   19 komentara   •   Esport


Nakon mnogo odigranih mečeva, kako online, tako i na velikoj LAN završnici, ESL EXPerience je priveden kraju, a tim Guru Gaming bogatiji je za 5000kn.

ESL EXPerience, dosad najveći League of Legends događaj na ovim prostorima, održan prošli vikend u prostorijama Visokog učilišta Algebra u Zagrebu, uspješno je priveden kraju. Dok se komentatori, administratori, tehničari i hostese odmaraju od dobro obavljenog posla, mi vam donosimo kratki pregled zbivanja.

Ekipa koja je zaslužna za organizaciju događaja vrlo nam je bliska i znamo za što su sposobni, stoga nas nimalo ne čudi da je sve prošlo u najboljem mogućem redu. Naravno, bilo je tu ponešto kašnjenja i modificiranja rasporeda, ali sve to spada u sferu razumljivog i očekivanog, a bitno je da su igrači i gledatelji sretni i zadovoljni otišli iz Algebrinih prostorija u Zagrebu. No neki od njih nisu bili sretni i zadovoljni samo zbog dobre organizacije i zanimljivih mečeva – neki su kući otišli s vrijednim nagradama pod rukama. To posebno vrijedi za šest najboljih timova, ali i za gledatelje koji su bili dovoljno sretni da ugrabe koju majicu, Algebrine vaučere i Riot Graves skinove.

Petak je bio posebno zanimljiv za gledatelje, koji su tada mogli zaigrati protiv natjecatelja koji su se kvalificirali za LAN završnicu i osvojiti usput poneku nagradu. Bio je to dan druženja, opuštene zabave uz LoL, upoznavanja publike i natjecatelja, a zasigurno je momcima iz organizacije dobro poslužio i za dodatno testiranje svega za glavni natjecateljski dan.

U subotu su krenula glavna natjecanja, a sve se moglo pratiti i uživo putem interneta uz nekoliko komentatora. Od jutra do navečer ekipe su se neumorno borile za vrijedne nagrade i prava na hvaljenje. U grupnoj fazi natjecanja vidjeli smo i prvo iznenađenje, a radi se o timu Back To Gaming koji je u jednom od najzanimljivijih mečeva, u borbi dugoj čak 46 minuta, porazio tim Xtremely Xtravagant te osigurao tako prvo mjesto u grupi, odnosno lakšeg protivnika u prvom kolu playoffa. Bodovno stanje nakon odigravanja grupne faze natjecanja provjerite ovdje, a za popis i pregled svih mečeva pratite ovaj link.

Osam najboljih timova iz grupne faze nastavilo je natjecati se po double elimination sustavu u playoffu, a već u prvom kolu odigrao se meč koji su mnogi očekivali vidjeti u samom finalu – tim Xtremely Xtravagant protiv Guru Gaminga. Iako je meč do samog kraja bio veoma napet, pobjedu je osigurao tim Guru Gaming. Jedno od iznenađenja tog playoff dijela bio je i tim Green Dream koji je u konačnici osvojio treće mjesto.

U finalu su se susreli ekipa Back to Gaming i Guru Gaming, a titula pobjednika je na kraju pripala Guru ekipi koja je do prvog mjesta na turniru došla bez izgubljenog meča. Prvih šest timova dobilo je vrijedne nagrade, a izabran je i MVP cijelog turnira. Ovako izgleda konačni poredak nagrađenih:

1. mjesto – Guru Gaming 5000kn + 5x 500kn Algebra vaučer + 5x 9600 RP

2. mjesto – Back To Gaming 2500kn + 5x 500kn Algebra vaučer + 5x 7100 RP

3. mjesto – Green Dream 1500kn + 5x 500kn Algebra vaučer + 5x 4600 RP

4. mjesto – Jokers Puppets 5x 500kn Algebra vaučer + 5x 2400 RP + 5x podloga + 5x pasta

5. mjesto – Xtremely Xtravagant 5x Noctua vent + 5x 500kn Algebra vaučer

6. mjesto – Croatian Fun House 5x Noctua vent + 5x 500kn Algebra vaučer

MVP – Antonio “Horvaifyx” Horvatinović Noctua NH-D14 CPU Cooler CPU Cooler

Sve odigrane mečeve možete provjeriti putem ESL-a na ovom linku, a ako niste mogli navratiti u Algebru ta dva dana i niste mogli pratiti live stream događaja, morat ćete zasititi znatiželju ovim slikama s turnira koje smo upravo dodali u našu galeriju.

Komentari (19)

  • gta24

    17.07.2013 - 17:40

    Zasto niste prenjeli vijest da je Dota 2 sad free to play, nije vise beta, niste pisali ni o jednom vaznom turniru… Vidim da podupirete LOL al stvarno budite malo objektivni i profesionalni…

    • Ementaler

      @gta24, 17.07.2013 - 17:50

      Pisali smo i o Doti 2 naravno, o HoN-u također, kad si već krenuo – i lako je pronaći te članke. Ako smo pisali više o LoL-u to je zato jer je igra jednostavno popularnija, ima se o čemu zapravo pisati i ljude interesira. Vijest o izlasku Dote 2 iz bete nismo stigli prenijeti taj dan kad smo ju dobili, pa ni dan nakon, došla je jednostavno u nezgodno vrijeme za nas… ali ionako je to opće poznata stvar dobro promovirana putem samog Steama i biti će sigurno još prilika za pisati o toj igri. Valve je to, uvijek se ima što za pisat o njihovim igrama. Razumiješ koliko nekih drugih LoL vijesti također nismo pokrili? Ne pokrivamo isključivo određene igre, ne donosi tako brzopleto zaključke.

    • MaliMicek

      @gta24, 17.07.2013 - 18:28

      LOL popularniji od Dote 2 ? A di to ? Na Marsu ?
      Nemojte sudit po bazi igrača nego po turnirima. Eto sad je na Internationalu najveća nagrada u E-sportovima ikad dosad, pogledajte koji sponzori dolaze na Dotu, Mastercard i sve veće firme, kao da gledam ligu prvaka lol
      evo sad će vam bit The International 2013 valjda ćete napisat 3 riječi o tome.
      I o Doti se ima itekako o čemu pisati, svaki tjedan su veliki turniri po svijetu StarLadder itd samo kaj vi to ne pratite.

    • gta24

      @gta24, 17.07.2013 - 18:33

      ma sve ok, samo Dota 2 ima 50x vise novosti, 2.5 milijuna dolara nagradu za international championshit, najveću u povjesti esports-a. I ovo da je igra dobro promovirana od steam-a nije istina jer nisu stavili "reklamu" da je free to play jer za sad imaju samo 450 000 slotova za dota 2 servere, nisu je jos nigdje reklamirali, a lol je reklamiran na svakom site-u, nema site-a na kojem neces nac lol ili world of tanks reklamu i to je jedan od razloga zasto je lol tako popularan…

    • Voshy

      @gta24, 17.07.2013 - 18:53

      O popularnosti nemojte suditi po bazi igraca nego po tome koliko je nagrada na jednom turniru? Odlicna logika. Ono sto je definicija popularnosti necega zaboravite i umjesto toga za mjerilo uzmite dubinu djepa jedne firme. Jes. Pogotovo je super sta pricamo tu o velikom eventu u Hrvatskoj koji se dogodio i s kojim nikakve veze nema jel dota popularnija vani ili na marsu. Ima veze da se dogodio turnir u LoLu. A u doti nije. Gluposti pricate.

    • Domco95

      @gta24, 17.07.2013 - 22:50

      sad se svadate lol vs dota,aj koje veze ima,ovo 2,5 milijuna,samo su dodali 500 tisuca da predu lol,svatko preferira igru koja mu se vise svida,ja igram i lol i dotu,ne igram skoro nista drugo osim moba igre,al sta je je,lol je trenutno najpopularniji i vi tu nemate sta pricat,vec je odavno poznato da je lol najigranija igra na svijetu…dota i hon su dobri,al je lol jednostavno dostupniji,ne radi se nista o dobroj promoviranosti,nego o tome sto ljudi vise preferiraju lol. nothing you can do about it.

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 09:03

      Ne pricamo mi o popularnosti, nego o tome je li oni stvarno izbjegavaju Dota 2 vjesti ili je to slucajnost, ja ne igram bas moba igra al stvarno ono iz zdravog rzuma govorim jer oni prenose vjesti i od najmanjih igara koje ne prodaju ni 100k primjeraka i za koje nikog nije briga, prema tim igrama Dota 2 je…

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 09:08

      jedine 2 vijesti su: "Najavljen Dota 2" – vijest iz 2010 i "Potvrđeno da je DOTA 2 free-to-play" – vijest iz 2012

    • Me666

      @gta24, 18.07.2013 - 09:14

      Zapravo pričamo o pobjedi Guru Gaminga, tj. o tome smo trebali pričati da nismo uletjeli u duboki off-topic. To što naizgled ne pokrivamo vijesti o DoTA-i 2 zapravo je rezultat toga da tijekom dana moramo odabrati najatraktivnije i najzanimljivije vijesti koje će se svidjeti većem broju čitatelja, a kako DoTA 2 uistinu nije tako popularna igra kao LOL računica je jednostavna. Dobrodošao si se javiti na [email protected] ako nam želiš pomoći da pokrijemo više vijesti tijekom dana te da napokon i napišemo nešto o toj toliko zaboravljenoj DoTA-i 2.

    • Ementaler

      @gta24, 18.07.2013 - 09:18

      Daj se okani te teme čovječe, ovdje komentiramo jedan krasan turnir u LoL-u, ako bude što takvo organizirano u Doti 2, podržavati ćemo i to. Mislim, samo upiši Dota 2 u pretraživač na vrhu portala i naći ćeš više vijesti od te dvije. Osim toga, pogledaj malo vrh portala gdje ćeš naći da u HCL mreži imamo cro-dota.org, cijeli jedan community portal i forum posvećen samo i isključivo DoTa igrama. Nema tu nikakvom mjesta za govor o nekakvoj pristranosti s naše strane. Pišemo o svemu koliko god se stigne, to je valjda svima jasno dosad.

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 10:52

      Pa upisao sam u pretrazivac i nasao samo te 2 vijesti, ostale nisi o doti 2, nego doti 1 ,al to sad nema veze vise. Samo mi nije jasno zasto nazivate Dotu 2 nepopularnom ako je jedna od top 5 najigranijih igara na svijetu. Po vasoj logici COD je popularniji od Battlefield-a i zasto onda pisete o obe igra, a ne samo o COD-u. Iako Dota 2 ima vise igraca od COD-a i BF sad trenutno, kad izadje novi COD par mjeseci bit ce igraniji od Dote 2 al kasnije ce velliki broj igraca prestat igrat i opet ce Dota 2 bit igranija jer kao i u lol-u uvijek imas nesto novo postici i ostvariti…

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 11:01

      i jos mi stvarno nije jaso zasto niste objavili vijest o dota 2 international championship-u 1 i 2 čija je nagrada bila 2 milijuna dolara (ako i jeste objavili ja nemogu nac tu vijest na hcl-u), a pisete i o najmanjem lol turniru… Valjda imate neke ljude u timu koji vole LOL, time se bave i pisu o njemu, al treba vam i neko tko ce pokrit Dotu 2, igru koja je daleko najigranije igra na steamu ikad i koja ima veliki potencijal da mozda jednog dana i prestigne LOL…

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 11:08

      Ok, hvala na mailu, dosta je vise rasprave jer smo svi ovdje jednim dijelom u pravu, ako bude neka veca vijest rado cu vam se obratit na mail.

    • Ementaler

      @gta24, 18.07.2013 - 11:13

      Sorry stari ali ništa od toga što si napisao nema smisla, niti je istinito, a ne mislim ti riječ po riječ govoriti što je krivo i kako donosiš zaključke temeljene na čistoj neupućenosti. Pročitaj opet moj prošli komentar, jer očito je iz ova dva posljednja tvoja komentara da to nisi učinio. Ponovit ću ti samo da se stvarno okaniš te teme o našem pokrivanju Dote 2 – ovdje pričamo o jednom lijepom eSports turniru koji se uspješno održao u Hrvatskoj, a o kojoj god igri da se radi – ne uništavaj to sa ovakvim komentarima.

    • BsTyLer

      @gta24, 18.07.2013 - 11:22

      oni su uvijek u pravu iako su u krivu odmah si dobija instrukcije u drugom komentaru da se okaniš ove teme jer je močni admin u krivu a to nikako nemože biti,DOTA je bolja i popularnija i ima bolje turnire to su sve činjenice preporučija bih ti dotin forum ako te zanima nesto oko igre a ne da ode tratiš bzvz vrime.

    • gta24

      @gta24, 18.07.2013 - 12:46

      Činjenica je da LOL igra vise ljudi, ali Dota 2 je novija, izazovnija ima kvalitetnije turnire, timove koji su skupa i po 10-ak godina a ne LOL pro igrace koji igraju samo radi para, znam dosta timova koji nisu upali na najveca natjecanja i nakon toga vise nikad nisu zaigrali LOL…

    • peroperic123

      @gta24, 21.07.2013 - 06:16

      kada dota 2 postane profesionalni sport kao lol onda nesto mozes rec

      LoL > dota 2 😀 kk thx bye

  • MirkoErvacic

    17.07.2013 - 17:41

    sto oni mogu sad kupit s tim algebrinim vačerima?

    • Ementaler

      @MirkoErvacic, 17.07.2013 - 17:50

      Erm, edukaciju? 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?