HCL.HR

Guru Gaming putuje na finale League of Legends Balkan Leaguea

Duje Kozomara 30.08.2012.   •   13 komentara   •   ESL


Guru Gaming osvojio je hrvatske kvalifikacije za League of Legends Balkan League i predstavljat će našu državu na finalu u Grčkoj.

Balkan League veliki je League of Legends međunarodni turnir s LAN završnicom i velikim novčanim te hardware nagradama. Pristup ovom turniru imaju svega četiri zemlje – Bugarska, Grčka, Hrvatska i Rumunjska, od kojih će svaka imati po jednog predstavnika na live završnici. Svaka zemlja, pa tako i Hrvatska, bila je zadužena za organizaciju nacionalnih kvalifikacija čiji pobjednik putuje u Grčku.

Guru Gaming ponosno je objavio kako je upravo njihov LoL tim osvojio hrvatske kvalifikacije te će predstavljati našu državu u balkanskom finalu koje će se održati 15. i 16. rujna u Thessalonikiju, drugom najvećem grčkom gradu.

Povodom osvajanja hrvatskih kvalifikacija dosadašnji kapetan Domagoj „Cro Assasin“ Fumić ukratko je prepričao kako je turnir prošao iz očiju igrača i pobjednika kvalifikacija:

“Iako smo u staroj postavi osvojili većinu hrvatskih natjecanja te smo bili jedina hrvatska ekipa s uspjesima na nivou Europe, u novoj postavi počeli smo se pripremati samo dva tjedna prije kvalifikacija te nismo bili nedodirljivi favoriti. Od početka priprema, svaki dan smo trenirali po par sati, odigrali dva go4LoL turnira i osjećali se dobro pripremljeni.

To se kasnije pokazalo točnim, s iznimkom ekipe Insane Quality koja se okupila tek nekoliko dana prije turnira te nam bili nepoznanica. Navedena ekipa sastavljena je od jako dobrih pojedinaca i znali smo da nam s njom neće biti lako. Nakon dva dana igre došao je i taj treći, ključni, dan kada se naša ekipa našla protiv ekipe Insane Quality u finalu i završnoj borbi čiji pobjednik odnosi titulu najbolje hrvatske ekipe i putuje u Grčku.

Prvi meč nije dobro počeo, zaostali smo previše na početku i nismo uspjeli okrenuti meč na našu stranu. Srećom za nas imali smo pobjedu prednosti pošto smo došli u finale iz winners bracketa, te je taj izgubljeni meč vratio stvari na nulu s rezultatom 1:1. Sve je bilo samo na jednom zadnjem, drugom gejmu. U drugu partiju ušli smo koncentriraniji i probali se smiriti koliko je to god bilo moguće u atmosferi tako visokog pritiska. Dobro smo otvorili, uzeli dva dragona te je izgledalo da partija ide u našem smjeru. No, nakon toga napravili smo par grešaka koja su nas bacile u zaostatak koji se samo povećavao.

Tako je ostalo do jednog velikog team fighta na midu kojeg smo dobili i uspjeli propushat mid inhibitor. Od tog trenutka preuzeli smo inicijativu bez obzira na još uvijek veliki zaostatak u goldu i nakon jednosatnog, iscrpljujućeg meča uspjeli doći do velike pobjede. Kako nema baš puno vremena do velike LAN završnice, s treninzima smo nastavili već idući dan i nadamo se da ćete nas podržati i navijati za nas.”

Budući da je riječ o live finalu, nadamo se kako ćete gledati stream te s nama podržavati momke koji će pokušati dokazati da su jedna od najboljih ekipa na Balkanu, kao i da se mogu nositi i s ponajboljim europskim timovima.

Komentari (13)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!