HCL.HR

Hakiran Battle.net

Zoran Žalac 10.08.2012.   •   6 komentara


Blizzardov online servis Battle.net zabilježio je neovlašten upad i krađu osjetljivih podataka korisnika World of Warcrafta, Starcrafta i Diabla.

Blizzardov Batte.net servis konstantno je na meti zloćudnih hakera, a kako saznajemo – netko među tom ekipom neovlašteno je upao u sustav i dočepao se povjerljivih podataka o registriranim korisnicima Battle.neta.

„Ovog tjedna naš je sigurnosni tim pronašao neovlašteni i ilegalni pristup našoj internoj mreži. Do ovog trenutka nismo pronašli dokaze da su tim upadom kompromitirani financijski podaci poput kreditnih kartica, adresa i stvarnih imena. Nastavljamo s istragom, ali zasad ništa ne sugerira da je pristupano tim dijelovima informacija. S druge strane, ilegalno se došlo do liste e-mail adresa Battle.net korisnika izvan Kine. Igračima na serverima u Sjevernoj Americi kompromitirana su sigurnosna pitanja i informacije za mobilne autentifikatore. Temeljem onoga što trenutno znamo, te informacije same po sebi nisu dovoljne da bi itko pristupio tuđim Battle.net računima.“ – stoji u izjavi Blizzarda.

Hakeri su se također dočepali i lozinki, no srećom – one su enkriptirane. Ipak, kao mjeru predostrožnosti Blizzard savjetuje korisnicima koji su koristili sjevernoameričke servere da promijene lozinke čim prije, pogotovo ako iste koriste na više mjesta. Također, savjetuje se svim korisnicima Battle.neta da pripaze na moguće e-mail poruke sa sumnjivim poveznicama.

Komentari (6)

  • Ementaler

    10.08.2012 - 18:24

    Izbrisani neki "+1" komentari – dijelit ćemo opomene ubuduće ako ocijenimo da pretjerujete s time.

    • Apocalypse4987

      @Ementaler, 11.08.2012 - 08:12

      uvedite opciju "like" i problem rješen

  • Ja Sam

    11.08.2012 - 10:55

    Starfriend, naxpgaming, molten wow….

    • Jasterrr

      @Ja Sam, 12.08.2012 - 14:18

      Starfriend [3
      inače napravio sam account dan prije neko je battlenet hakiran i staivo sam lozinku ko i za većinu ostalih sajtova (osim maila)…i sad bi kao trebo mijenjat…mrzim take propuste, imaju toliko bazu podataka sa osjetljivim informacijama i nikakvi hakeri ne bi smjeli imati pristup njima…

  • armin221186

    14.08.2012 - 08:43

    hej kad bi mi hakirali acc sa 10 likova na 90 lvl kilno bi ih xD

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?