HCL.HR

Valve je sada izgubio sve ljude koji su radili na priči Half-Life igara

Zoran Žalac 02.05.2017.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Iz Valvea je danas otišao i zadnji scenarist Half-life igara, što vrlo vjerojatno znači da će na Half-Life 3, ako se uopće i dogodi, raditi sasvim novi spisatelji.

chet-faliszek

Početkom prošle godine razvojni tim Valve napustio je glavni pisac priče za igre Half-Life serijala. Početkom ove godine njegov primjer slijedio je i Erik Wolpaw koji je radio na priči epizoda za HL2. A sada je tvrtku napustio i Chet Faliszek, treći scenarist Half Life igara.

Faliszek napušta Valve nakon 12 godina rada i za sada nije siguran što će mu biti idući projekt. Čime god da se ubuduće bude bavio, jasno je da neće imati veze sa Half-Life 3, baš kao što ta igra, ako se jednoga dana uopće i materijalizira, vjerojatno neće imati veze s ljudima koji su osmislili dosadašnju priču serijala.

Faliszek je također bio veliki zagovornik tehnologije virtualne stvarnosti te je jedan od razloga zašto je Valve uopće zagrizao za taj segment industrije. Bit će zanimljivo vidjeti kako će tvrtka promatrati svoju HTC Vive platformu bez Faliszeka i hoće li VR zajednica posustati nakon što iz nje izlazi drugo značajno ime nakon Oculusovog Palmera Luckeyja.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • closingtime

    02.05.2017 - 14:26

    Ništa od HL3. Valve više niti ne radi nove igre, a vjerojatno im nisu ni u planu. Samo je pitanje kada misle prestat s trollanjem.

    • Lovac

      @closingtime, 02.05.2017 - 15:15

      Ljudima dosadilo čekati kad će BigMac Gaben odlučiti ponovno raditi na igrama pa polako odlaze.

  • TeroXCro

    02.05.2017 - 15:15

    Msn da je sad vrijeme da se prestanemo nadati…

  • delight353

    02.05.2017 - 15:28

    I dalje mislim da HL 3 ceka bolju implementaciju VRa u mainstream. HL je serijal koji je pomaknuo granice cijeloj industriji. Mozda ce to uciniti na VR platformi. Zivi bili… I docekali…

  • mRnjauu

    02.05.2017 - 16:48

    Unatoc tome, lova i dalje kapa. Skinovi se prodaju kao ludi. Klinci su bolesno zagrizli, dota 2 isto cini cuda. Jednostavno nemaju razloga radit nove igre ili supportat csgo kada i s trenutnim stanjem dominiraju trzistem.

    Vidjet cemo jeli glasina za source 2 na ljeto tocna. Ionako sam csgo otpisao prije godinu dana. Nema se tu sta trazit nakon globala. Pro biti neces tako da bleh. Za citere da ne govorim. Nevidjeno sto si dopustaju i sto jos uvijek prolazi!

  • esse

    02.05.2017 - 17:36

    tocka na i..

  • zeljo024

    03.05.2017 - 00:00

    Njih samo interesuje novac tako da od HL3 nema nista.
    Sa finansijske strane daleko vise im odgovara da godinama
    konstantno trolaju sa HL3 nego da ga naprave i zavrse pricu oko njega.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?