HCL.HR

Halo Wars 2 krenuo u otvorenu betu i nije baš oduševio tvrdokorne stratege

Zoran Žalac 18.06.2016.   •   10 komentara


Jedna od značajnijih Microsoftovih ekskluziva za 2017. godinu imala je dobar E3 trailer, no u beti se po kritikama igrača nije naročito iskazala.

halo-wars-2

Halo Wars 2 najavljen je prošle godine na Gamescom sajmu, a na E3-u bio je zastupljen uz novi CG trailer te skoro pa usputnu najavu beta testiranja. Dakako, ništa od toga nije slučajno jer strateške igre inače nisu popularan žanr za pozornicu E3 sajma, a kasnije se doznalo da je beta dostupna samo za Xbox One korisnike, premda igra izlazi i na PC-u. Ipak, obećano je i kako će PC verzija dobiti beta testiranje prije 21. 02. za kada je zakazan izlazak igre.

Beta testiranje inače nije rezultiralo naročito pohvalnim kritikama. Igrači Halo Warsu 2 za sada zamjeraju predvidive mečeve koji se oslanjaju isključivo na kamen-škare-papir formulu, limitiranost kontroliranja kamere pomoću gamepada, nestabilni matchmaking sustav i ostalo. Ipak, do dovršetka igre ostalo je još osam mjeseci, a beta testiranja i služe tome da se problematične stvari na temelju feedbacka igrača poprave za konačni proizvod.

Taj konačni proizvod doći će i u Ultimativnom izdanju, i za XBO i za PC, a u njemu će se naći i poboljšana verzija Halo Warsa iz 2009. Ta je igra svojevremeno bila ekskluzivna za Xbox 360, no sada će – osam godina kasnije – doći i na PC.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • Slim1992

    18.06.2016 - 16:10

    Mene vala ni HALO ne zanima :), nzm zasto al nikad me ta igra nije privlacila

    • KhorneFlake

      @Slim1992, 18.06.2016 - 17:08

      Ništa te ne košta da probaš. Gearbox je odradio port originalne igre na PC i posao su odradili fenomenalno, kao da je nativno za PC urađena. Možda nije čudo od igre koje je nekad bila, ali meni je i dan danas zabavna, ako ništa možda malo i zbog nostalgije.
      Tu i Halo 2 sam odigrao na Xbox-u, a potom i na PC-u. Dvojci je trebalo koja godina da dođe, ali nije baš bila najsretnije portovana. Išla je ok, da se razumijemo. Ali je grafika bila netaknuta, već samo dodata HD rezolucija što je rezultovalo pomalo mutnjikavim assetima, a na originalnom Xboxu je bila čudo. Kontroel i pomjeranje kamere, osjećalo se kao da mrdaš kontrolersku gljivicu, to mi je najviše smetalo. Uz sve to bila je i Vista ekskluziva (mada to danas nije ni bitno jer radi na svim Vista+ sistemima)…
      Ali bez obzira na sve bila je opet jako zabavna. Jedini problem što sam bio nahajpan za tricu koja se na PC-u nikad nije pojavila, mada je i ona završila clifhangerom čisto da se muze franšiza u nedogled. Moj jedini kontakt sa ostalim igrama iz serijala su soundtrackovi, koji su svi do jednog fenomenalni. Stvarno je bez sumnje vrlo kvalitetna i atmosferična franšiza koja još nije izbacila loš nastavak.

    • KhorneFlake

      @KhorneFlake, 18.06.2016 - 20:43

      Probaj ih nekad ako možeš. Kec je fin način da se upoznaš sa serijalom i univerzumom, mada i ta igra je daleko od početka i nastvalja se na knjigu Halo: Fall of Reach. Dvica je donijela dosta noviteta, dual wielding manjeg naoružanja, energetske mačeve za blisku borbu koje u jedinici nisi mogao koristiti, neka vozila koja nisu mogla da se koriste postlala su dostupna, Warthog džip više nije bio neuništiv i sve se moglo iščopati na komade, itd.
      Da ne spominjem da se priča i likovi nadovezuju u sve tri igre, pa da se ne nađeš u čudu ako nekad zaigraš tricu, ko su ovi, i o čemu se ovdje radi. Što se mene lično tiče, vrijedi ih odigrati i danas.

    • KhorneFlake

      @KhorneFlake, 19.06.2016 - 00:08

      Ako te isključivo zanima MP, imaš Halo Online koji je samo za Rusko tržište napravljen, ali može da se skine modifikovana verzija koja radi u svim regionima bez problema, isprobano iz prve ruke. Sad ne znam kako se poredi sa MP-ijem iz konzolnih verzija, ima isto tako tona naoružanja koje prije nisam vidjeo. Lično Halo sam igrao najviše zbog singla.

    • Slim1992

      @KhorneFlake, 18.06.2016 - 23:23

      Aaaaaa ovoga ajnstajna i postova, pametovanja itd….CCC Strasno

    • ReflectoR

      @Slim1992, 18.06.2016 - 20:59

      zbog futurizma ofc

    • Slim1992

      @ReflectoR, 18.06.2016 - 23:21

      Ne, nemam nista protiv futurizma

  • RedEy3

    18.06.2016 - 16:52

    jedine xbox eskluzive koje su me ikad zanimale su fable i QB. QB je došao na pc, fable 2 još nažalost nije.

    • Anomaly

      @RedEy3, 19.06.2016 - 00:10

      Mene zanimaju Gears of War i Halo igre, pored Quantum Break-a.

  • Anomaly

    19.06.2016 - 00:09

    I ja bih voleo videt Halo igre na PC-ju, što remaster što ovako. Sledeći će najverovatnije doći na PC ali želim i predhodne.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?