HCL.HR

Hardware: Shipbreakers postao Homeworld: Shipbreakers

Stjepan Fikter 03.09.2013.   •   1 komentara


Blackbird Interactive i Gearbox Software postigli su dogovor oko financiranja Hardware: Shipbreakersa i korištenja Homeworld imena, što je i prikladno budući da u Blackbirdu rade kreatori tog RTS serijala.

Hardware: Shipbreakers, duhovni nasljednik Homeworlda na kojemu radi Blackbird Interactive, studio kojeg su osnovali bivši ključni ljudi Relic Entertainmenta, postaje službenom Homeworld igrom – od sada ćemo ga znati kao Homeworld: Shipbreakers.

Studio je postigao dogovor s Gearbox Softwareom, vlasnikom Homeworld franšize, koji uključuje korištenje Homeworld imena te financiranje razvoja Shipbreakersa. Blackbird, inače privatno financiran, je tražio partnera za završetak igre, a s Gearboxom su ušli u prijateljski odnos kada su im čestitali za kupovinu Homeworld IP-a, jer su na aukciji nadmašili njihovu ponudu.

Randy Pitchford, Gearboxov šef, objasnio je: “Gearbox nije u najboljoj poziciji za izradusci-fi RTS nasljednika. Mi smo postali stručnjaci u produkciji i tamo možemo pomoći. Mislim, mi smo izdali Duke Nukem Forever, nismo ga napravili ali smo osigurali da izađe. To je pravo čudo.”

Gearbox i dalje ima u planu izdati remasterirani Homeworld 1 i 2.

Komentari (1)

  • exarkun

    03.09.2013 - 13:45

    nadam se da ce sada, kad su nasli pravog izdavaca koji ce financirati projekt, odustati od onog nesretnog f2p-ja..homeworld nastavak pa f2p,uzas, jedna legendarna fransiza koja nije zasluzila tako tuznu sudbinu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?