HCL.HR

HBO napokon dao zeleno svjetlo novoj seriji Watchmen

Petra Rukav 22.09.2017.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Prestižna kabelska mreža službeno je naručila pilot za seriju Watchmen kojeg će napisati vješti scenarist i producent Damon Lindelof, a temeljit će se na odličnim stripovima Alana Moorea.

watchmen-serija

Prije nekoliko mjeseci na površinu su isplivale informacije da će producent i scenarist serija Lost i The Leftovers raditi na novoj seriji za HBO. Tada su to bile samo glasine, a sudbina Damona Lindelofa i njegove Watchmen serije ostala je sakrivena.

Međutim, ovoga tjedna Lindelof, a kasnije i sam HBO shvatili su da smo čekali dovoljno dugo da saznamo tajnu namjeravaju li ovoj seriji dati šansu ili ne. Naime, budući scenarist je na svom Instagramu podijelio sliku koja najvjerojatnije prikazuje početak pisanja scenarija odnosno prvi dan rada na Watchmenu.

Day One.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

Službena potvrda iz HBO-a slijedila je nedugo nakon fotografije i time potvrdila da će Lindelof odista raditi na ovoj seriji, barem pisanju pilot epizode. Dakako, još uvijek nije poznato kada će serija krenuti s produkcijom kao ni tko će preuzeti glavne uloge.

Ipak, poznato je da će se serija Watchmen temeljiti na istoimenim stripovima objavljenima između 1986. i 1987. godine, a koje je napisao Alan Moore te ilustrirao Dave Gibbons. Stripovi su se našli na popisu „100 najboljih romana“ kojeg je sastavio Time 2005. godine, a prate grupu boraca protiv kriminala koji na putu da otkriju tko je ubio jednog iz njihovog reda nabasaju na veliku zavjeru.

Lindelof je inače pročitao stripove kao dijete u osamdesetima te je rekao da i dalje utječu na njegov rad. „Od flashbackova do nelinearnog pripovjedanja do duboko manjkavih heroja, to su sve elementi koje pokušavam staviti u sve što pišem“, izjavio je još 2009. godine za Comic Book Resources. Iste godine pohvalio je redatelja Zacka Snydera i njegovu filmsku adaptaciju Watchmena.

Jeste li čitali Watchmen stripove? Radujete li se ovoj seriji?

Komentari (8)

  • baDarmageddoN

    22.09.2017 - 14:24

    Nadam se da će mi za razliku od filma serija biti dobra. Film sam pokušao više puta pogledati ali svaki put sam vrlo brzo odustao. Jednostavno mi nije sjeo.

  • Artyom

    22.09.2017 - 15:18

    Volim Watchmene! Strip je jako dobar. Film je čisto remek djelo! Ali Lindelof mi se GADI !!! Tako da ne znam što da očekujem od ovoga sad…

  • StarFan

    22.09.2017 - 16:01

    Stripovi su odlicni, ako serija bude striktno prema njima, bit ce odlicna, film je bio osrednji, jer je imao fantasticnih i losih djelova. Bit ce tesko nadmasit J. Haley-evog Rorschacha.

  • Adam Jensen

    22.09.2017 - 17:40

    Film je jedan od najboljih o superherojima, jedva čekam i seriju

  • Chronosus

    23.09.2017 - 10:48

    FIlm je jedna od najboljih adaptacija ikad, i možda jedina koja zapravo poboljšava izvorni materijal. Roman je odličan ali kraj nikad nije djelovao dovoljno u skladu s ostakom romana, dok su ga u filmu fantastično pogodili.
    Ultimate cut koji traje 3 i pol sata je najbolja i najvjernija verzija filma.

    • Artyom

      @Chronosus, 23.09.2017 - 15:56

      E to stari! Sve savršeno rečeno!

  • goldfinger

    23.09.2017 - 12:07

    Odličan film,a iskreno se nadam da će i serija biti na nivou filma…Palac gore!

  • Dragon3

    23.09.2017 - 15:28

    Odlična vijest 🙂 Filmska adaptacija je jedna od boljih koja je proizašla iz stripa.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?