HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo Battlefield 4 – bugovi, grafika i trolanje protivnika

ToxarE 03.11.2013.   •   84 komentara


Ovih dana igramo Battlefield 4 multiplayer, no budući da je on trenutno pun bugova, zaigrali smo singleplayer… i naletjeli na bugove. I lijepu grafiku. I priglupe protivnike.

Sjećate se singleplayer dijela Battlefielda 3? Ni ja. E da, sjećam se samo onog momenta kada se ona ogromna zgrada urušila u sklopu one krasno skriptirane sekvence. To je bilo fino. Zapravo, sad sam se sjetio da je takvih momenata bilo malo više. I nisu to bili loši momenti, no problem je što se još bolje sjećam onih jeftinih, skriptiranih smrti kada bih nehotice, u žaru borbe, prekoračio nevidljiva ograničenja igrinih linearnih misija. I kako me igra vodila za ruku kroz svaku misiju kao da sam retardiran. Da, bilo je poprilično loše, no Battlefield se ionako kupuje zbog multiplayera, zar ne?

Istina, no dobra singleplayer kampanja svakako pomaže da se osjećate bolje nakon što ste iskeširali 60 eura za novu PC igru. Osim toga, ako je dobro dizajnirana, singleplayer kampanja bi vas trebala pripremiti za multiplayer okršaje. Odlučio sam vam stoga, na primjeru jedne misije, pokazati kako izgleda singleplayer kampanja u tek izašlom Battlefieldu 4. I nažalost, na putu do kraja te misije susreo sam malo previše bugova i priglupih protivnika. Dapače, bilo je problema na samom početku. Kliknite na play i ostanite uz video sve do trolerskog finala.

Komentari (84)

  • Black op

    03.11.2013 - 19:02

    I lens flare se ponovo vraca….

  • sebo

    03.11.2013 - 19:11

    sjajno komentiranje a igra odlicna

  • drazensi

    03.11.2013 - 19:22

    igra je losa, bugova milijun, glupi ai kod protivnika, jos gluplji kod squada tvojeg..
    dovoljno je reci da nisam nekoliko puta nego milijun puta naletio na to da se vrte u krug i pucaju u pod..
    grafika je ok, lijepa, ocarava u nekim trenucima, ali to je jedina pozivitna stvar singleplayer-a, posto prica opet ne valja ama bas nista i igra je jos kraca nego prethodnik..
    multi je ok, no bugovi isto tako znaju upropastiti uzitak..

    • Aves

      @drazensi, 03.11.2013 - 19:40

      Igra je tek izašla, normalno da će bit buggova i glitcheva. A što se tiće ljudi koji se vrte u krug i pucaju po podu: HHAHAHAHAHAHAHAHA!

    • drazensi

      @drazensi, 03.11.2013 - 19:46

      pa cuj, zasto bi bilo normalno? zato jer su sve cesci u novijim igrama? ja ne znam cemu se svi zure i izbacuju igre na trziste pune bugova..
      zar nemaju oni cijeli tim za testiranje tih igara..
      a ne da onda moras cekati da ti se smiluju i poprave sve te bugove..
      a sto se tice pucanja po podu i vrtnje u krug, prvih par puta sam se i ja smijao, poslije mi vise nije bilo do smijeha 😀

    • Aves

      @drazensi, 04.11.2013 - 03:42

      Jer su takve današnje kompanije. Ni ja nebi da je tako, ali skoro svaka igra koja izađe, prvih par dana ima problema, pogotovo velike igre, sjećaš se Diablo III? GTA Online?

    • drazensi

      @drazensi, 04.11.2013 - 06:17

      Ah nemoj mi o Diablu, od njega skoro potpuno odustao zbog raznoraznih gluposti. Na jedvite jade ga zavrsio.

  • Absolution

    03.11.2013 - 19:25

    grafika – extra, igra – srednja zalost, ove godine bilo je puno boljih naslova

  • Antoniopetera

    03.11.2013 - 19:30

    po meni je puno bolji bf4 od bf3 , a singleplayer je neusporevid

    • MrWilkos

      @Antoniopetera, 10.11.2013 - 12:06

      singleplayer?

  • Adrian Sutil

    03.11.2013 - 19:34

    Dok sam gledao ovaj video sijetio sam se proslogodisnjeg Medal of Honora,,,, Boze kako se samo usude traziti novce za ovu igru koja nije dovrsena!!!!!!

  • EA games

    03.11.2013 - 19:36

    nex-gen staklo : )

  • Me666

    03.11.2013 - 19:48

    AI na razini Sniper Ghost Warrior 2

  • Brko28

    03.11.2013 - 19:56

    toliko reklame za tu igricu a ispada toliki promašaj. jad i bijeda!

  • SonnYYY

    03.11.2013 - 20:19

    Sutra stiže, nadam se da ću imat vremena isprobat multiplay. Pa zbog multy sam i kupio igre 😀 ( single je samo jer mora biti 😀 😛 ). Istina je da su mogli, ali i trebali napraviti kvalitetan singleplay. Neću se žalit dok je multiplay kak treba biti 😀 .

  • MrmAngeluS

    03.11.2013 - 20:56

    priča je do jaja, vrh single player FPS pucačine koja se bazira na MPu više. Ja nigdje nisam naletio na te stvari di squad "trči u krug i puca u pod", prešo na hard i onda na medium cijelu kampanju. Dosta je i dugačka, nelinearna i zanimljiva (loš izbor oružja samo). Ima bugova, normalno da ima, ko i svaka nova igra koja izađe, ali mi to nikako ne uništava ukupni dojam. BF3 kampanja je bila odvratna, nebitna i jednostavno neusporediva s ovim. DLC za mj dana čekam sam da saznam što se dogodilo zbog mog izbora na kraju igre.
    MP je druga priča, tak da o tome neću tu. 🙂

    • drazensi

      @MrmAngeluS, 03.11.2013 - 22:25

      blago tebi onda sto se tice pucanja u pod…
      ali reci da je nelinearna je stvarno smijesno :)..
      znas li ti sto to uopce znaci? :)..isto tako dugacka? ti si onda stvarno imao mala ocekivanja :)..
      a zanimljiva, dobro tu je sad prakticki subjektivno misljenje svakog igraca, ali nisam tokom igre uopce zavolio ni jednog lika niti se mogao staviti u njegovu kozu, na kraju mi je bilo svejedno sto cu izabrati jer me bas bilo brige za cijelu ekipu, a to je ujedno i jedan jedini odabir koji mozes uciniti u igri, a da nije pravocrtno, pa me stoga cudi sto si napisao nelinearna…najbolji lik mi je bio onaj koji se pojavljuje u samo jednoj misiji (necu vise da ne spoilam), nit me bilo brige zasto uopce sve to rade sto rade sto je takoder lose objasnjeno 🙂

  • IaMarmageddoN

    03.11.2013 - 22:40

    Metro LL mi je najbolji FPS godine a onda slijedi BF 4 pa ostala ekipa poput Bioshock Infinitea i Crysisa 3 a očekujem Ghostse kao broj 5. COD mi je bio (sa laganim godišnjim padom) jedan od kampanjski boljih FPSova ali već po videima i trailerima shvaćam da je BO 2 bio za mene kraj franšize, ili bi trebao biti! BF 4 SP ima odličnu grafiku, neku stvarniju ali ne epsku priču, sam SP je bolji uvod u multiplayer nego što je to BF3 bio, AI mojih suboraca je dovoljno pametan da me pusti da igram kao solista, tu i tamo sam uočio poneki buggić ali najbitnije mi je da sam uživao u igri prošavši kampanju tri puta (sa tri različita završetka, moram dodati) i da u BF4 uživam kao malo dijete 😀 A MP… O tome neki drugi put.

    • IaMarmageddoN

      @IaMarmageddoN, 03.11.2013 - 22:49

      E, da… Još uvijek im fali jedna stvar iz COD kampanje. Kapetan John Price je od COD2 i sve do MW3 lik kojeg vjerojatno nikada neću zaboraviti a on je samo jedan primjer jer se sjećam i mnogo drugih likova makar COD kampanju nisam igrao skoro godinu dana. Likove iz BF4 trenutno znam ali niti jedan nije toliko vrijedan da ga se pamti na duže vrijeme i to je jedna od stvari koja fali ovakvoj igri makar je BF primarno MP igra.

  • Neol

    03.11.2013 - 23:17

    Kako mrzim ove sjene u igrama, kao da je sve tri igre isti proizvođač pravio, takve sjene je imao i Far Cry 3, Saints Row 4,… itd. tko je to još vidio u stvarnosti? (Govorim o sjenama uz sam rub oružja i predmeta u okolici i svega okolo, debela mutna crna sjena po svim rubovima i objektima), jesu li proizvođači pukli? Ili to stavljaju u igre da se ne vide oštri rubovi, nešto kao Antialasing? Ne razumijem. kao STRIP STILL Grafika sa podebljanim rubovima, a o Lensflare-u da i ne govorim, jeli to Kamerman trči iza lika s kojim igram pa da mora imati Lens Flare u objektivu, a pizdarija, hahaha. Inače sve ostalo je savršeno, mislim na detalje u igri. Odlična igra, naravno za sve one koji vole FPS-ove.

  • TheMrCRO123

    03.11.2013 - 23:21

    Singleplayer???
    WTF???
    Battlefield do BFBC2 nikad nije radio SP kampanju, tj. BF je oduvjek bio MP igra. Zao mi je sto DICE nije to vrijeme koje je potrosio na SP iskoristio da poboljsa MP. Isto ce reci svaki PRAVI battlefield veteran. I BF3 i BF4 su radjeni kako bi privukli novu publiku (najvise se pokusavala privuci CoD publika) i u tim igrama gameplay je potpuno promjenjen. BF2 je primjer PRAVOG battlefielda i ta igretina me je uspijela zadrzati u BF serijalu…

  • TheSpawn

    03.11.2013 - 23:26

    Grafika je stvarno dobra, i to je to otprilike. Nista vise vredno pomena u SP… I zaista mislim da je glupo stavljatio ovu prosecnu FPS igru u isti kos sa Metro LL koji je bio odlican…

  • mickolopi

    04.11.2013 - 00:34

    Ovo je najgora igra koju sam odigrao ove godine, i to ni jedna joj nije ni blizu. AI najgori koji sam vidio u zivotu. Najbolje je kad nece kampanja da se nastavi jer se jedan protivnik negdje zabio i pola sata mi treba da ga nadjem jer se on negdje zabagovao, toliko iritantna igra, da ne nabrajam koliko je puna gluposti. Sva sreca da je bas kratka, to joj je jedini plus.

  • lignja13

    04.11.2013 - 01:05

    bf3 kampanja je daleko bolja od bf4..ovdje likovi slabi, sustav slobodnog odabira oružja je nerazvijen i mogao je bit daleko zanimljivije odrađen..pola oružja nema razloga ni isprobaš..likovi su blah, čak i lagano nerviraju ponekad..grafika i zvuk očaravaju ali to je uglavnom to..čudi me da su ea i developeri dozvolili ovoliki broj bugova..kao što je gore spomenuto, napredovanje kroz stadije misije je nije baš nešto, znači moraš ubit sve ako misliš dalje, ali negdje si nekoga zaboravio ubit pa kako nema line of sight na tebi, ni ne puca, tako da GL sa 5 minutnim traženjem..očekivao sam puno puno više od SP ove igre..ali nije ponudila niš novo, dapače razočarala je..

  • trulex

    04.11.2013 - 02:17

    Šta je ovo od komentara, igra dobila ocjenu skoro kao gta 5.

  • perisimus

    04.11.2013 - 12:32

    Priča? Smisao? Logika? Razum?
    Nema toga ni u tragovima, SP je rađen za tipičnog lobotomiziranog Amerikanca, nema tu ni smisla ni logike, čak je i propaganda u zadnjim nastavcima CoD i Bf loše napravljena. Osobno mi je teško povjerovati da bi netko dao 500-tinjak kuna za ovo, tome su se kriteriji stvarno srozali do dna.

    • SonnYYY

      @perisimus, 04.11.2013 - 15:31

      Ajde ne glumataj. Stvarno! Svi mi znamo da se bf4 kupuje zbog multiplaya, a ne zbog nečeg drugog. ( To što su oni to mogli napraviti bolje, ne znači da je igra dno dna) Možda je vama koji ju skinete preko neta djabe pa sad bi vi htjeli nešto posebno, a nije, pa odna glupa igra. I da nije 500 nego 350kn, i to sam dao za multyplay, ništa drugo. Molim da takvi više ne komentiraju, osim ako imaju nešto pametno za reci!

    • nebitno

      @perisimus, 04.11.2013 - 17:33
  • delight353

    04.11.2013 - 13:14

    Skinulo se s Origina! Kad ce vise 16 da spizfim s posla i nestanem u Bojnom polji 4???!!! Fak ju hejteri! Odite halat Kol of djuti! 😛

  • Vailent

    04.11.2013 - 15:56

    stvarno je glupo što oni neubijaju protivnike

    • Apocalypse4987

      @Vailent, 04.11.2013 - 16:25

      ali ni protivnici ne ubijaju njih. šta bi ti, da se sakriješ iza zida dok tvoja dva besmrtna NPC druga ubijaju neprijatelje?

    • Vailent

      @Vailent, 05.11.2013 - 01:13

      pa kad već prave realnu igru igru koja je najbliža realnosti onda neka stave i sve realno jao tebe :S pa je glupo je što oni ispucaju 50 metaka nijednog lika neubiju nigdje veze

  • maras234

    04.11.2013 - 18:28

    Koliko otprilike dode dobar komp za igre,da se na njemu poze igrat bf4,cod:ghost i ostale odlicne igre ?

    • SonnYYY

      @maras234, 04.11.2013 - 18:50

      Pa recimo negdje oko 5000 se nađe veoma dobar.

    • maras234

      @maras234, 06.11.2013 - 12:15

      jese mogu igre skinute s torenta igrat multiplayer ili se mora kupi original verzija

  • peaNuT_ButTer

    04.11.2013 - 18:59

    Da,5000kn za solidan gameplay na maximumu i 60+ fps
    mada mozes ti i za 3000 kn da sklepas nesto sto ghosts gura na max 60+ i bf4 na hig i nekih 50fps…
    Btw. kad smo kod battlefielda4…. multiplayer odlican ! kampanja
    AHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHAHA
    Ljudi prolaze kroz zidove,tenkovi zapinju za kamencice,nadrealno retardirani neprijatelji koji trce u krug i pucaju u pod, svakih 10min crash na desktop, nece savegame, nece last checkpoint, nece restart nakon smrti… AAAAAAAAA
    svaka cas DICE-u na vrlo jednostavne nacine su kamoanju od 4h oduzili na 12h ahhaah barem meni XD sramotta!
    jel ima netko problema sa GTX760 OC Twin frozr , igra not responding i pise not supported gpu ?

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 01:36

      Ajde ti to meni složi komp za 5000 kn koje će BF4 tjerati na max postavkama i u 60+ FPS-ova i ja ga odmah kupujem.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 15:16

      Matična ploča ASUS M5A97 R2.0, AMD 970/SB950 – 650kn,
      Procesor AMD A10 X4 5800K BOX, Black Edition, s. FM2, 3.8GHz, 4MB cache, GPU 7660D, Quad Core – 950kn,
      Memorija PC-12800, 16 GB, KINGSTON HyperX, KHX16C9K2/16X, DDR3 1600MHz, kit 2x8GB – 1000kn,
      Grafička kartica PCI-E GIGABYTE AMD RADEON HD 7870 OC Edition, 2GB DDR5 – 1600kn, Tvrdi disk 2000.0 GB WESTERN DIGITAL Green, WD20EZRX, SATA3, 64MB cache – 620kn, Napajanje 600W, CORSAIR CX Modular Series, CP-9020060-EU, ATX2 v2.3, 120mm vent – 600kn..
      Sve ukupno je 5420 kn, + još neke sitnice, recimo na popust u gotovini još jeftinije!
      Vrhunsko računalo!!

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 15:39

      Da, samo što to računalo ne vrti Battlefield 4 u 60+ FPS-ova kako je kolega peaNuT_ButTer rekao. http://www.youtube.com/watch?v=lx3P-ojHZFo http://www.youtube.com/watch?v=DvR2YCgSG0s

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 15:45

      Eto ja baš ovako nešto sklopio jučer za frenda, i vrti BF4 u 75 Fps-ova!
      Tako da nemojte pametovati!

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 15:48

      Da budem precizan, varira od 50 do 75 Fps-a

    • drazensi

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 16:15

      oni koji nikad nisu sami slozili neku konfiguraciju nikad to nece razumjeti i odbijaju to razumjeti jer misle da uvijek treba izdvojiti 10 000kn da bi igrao igre..5 000kn sasvim dovoljno da u sljedece 3 godine se igra sve na high i to u pristojnim fps-ovima, 40-50 kroz te tri godine i onda potrosis nakon te 3 ili 4 godine opet neku kunu i igras dalje..nije to tako skup sport kako si zamisljaju konzolasi..

    • Apocalypse4987

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 16:37

      još ako si u mogučnosti kanibalizirat prošlo računalo (kučište, napajanje, HDD, optički uređaji i ulazno izlazne jedinice) možeš prepolovit ukupni trošak

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 20:32

      Nemoj predpostavljati da me poznaješ. Ne igram se ja samo na konzolama nego i na PC-u. Zapravo ovu generaciju sam mnogo više uložio u PC nego u konzolu. 2006. sam uzeo PC za 8500 kn, još sam neke dijelove nabavio na crno. Imao sam tada drugu najmočniju grafu na tržištu geforce 8800GTS, čija je maloprodajna cijena kod nas tada bila oko 3000 kn. I već 2010. nisam mogao igrati igre na high postavkama sa nekim zadovoljavajućim framerateom, pa sam morao uložiti još dodatnih 5k kn (promijenio grafu, procesor i RAM), pa opet danas ni sa tom novom konfom ne mogu igrati igre na high postavkama (ok, neke koje nisu zahtijevne, poput onih koje se vrte na Unreal 3 mogu). S druge strane bratić mi je uzeo PC za 5500 kn 2008. godine pa već igre koje su dolazile 2011. nije mogao igrati, čak niti na medium postavkama, Skyrim npr. jedva mu išao na low postavkama. Ne uopće nije skup sport, samo sam u razdoblju od 5-6 godina potrošio oko 15 000 kn na pojačavanje i ostala sranja. Sada kada si razmislim što sam sa tim parama mogao napraviti (uzeti PS3, golemo telku i brdo igri, te bi mi još i ostalo) dođe mi da se požderem.

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 20:45

      PC kao gaming platforma je potpuno neisplativ, em je preskup, em moraš čekati za drivere, patcheve i ostale gluposti da možeš igrati igru kako spada, em je iskorištenost komponenti nikakva, jer jedan PS3 koji je iz 2006. vrti igre na jednakoj i boljoj grafici od modernih računala koja dođu 5k i više para. Prije sam bio budala i nadograđivao PC samo zato jer sam slušao druge budale kako je grafika na PC-u mnogo bolja i ostala slična sranja. A da još ne spominjem onaj šugavi Steam koji koristi preko 90% PC igri a koji svako malo baca neke glupe errore pa ne možeš igrati igru za koju si dao pare, a kada se pokušaš žaliti odmah si popljuvan od Steam fanboyeva i dobivaš opomene jer kao trolaš i uvrijedio si svetinju koja je Steam.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 21:53

      Jel ti sebe slušaš? Pričaš totalne gluposti, ja mogu imati svaki dan novu graf.. u svom
      kompu, ali čemu ako me stara dobro služi.. Imam PC koji sam si sastavio prije 3. pol godine i još radi kao vurica, mogu igrati sve igre, NPR: FC3 sam vrtio na 95 fps-ova
      bez imalo muke.. Mislim to što ti pričaš su budalavštine! Da, postoji mogućnosti da ti
      PC bude u banani kroz koju godinu, ali to je zato jer je velika većina jako pametna,
      sastavi svoju konfiguraciju, dođe sa ponudom i koja kasnije ne radi dobro..

    • peaNuT_ButTer

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 21:54

      Joj kako nevolim kad se vako neka third person javi -_- i jos pametuje…
      B55,R9-280x ,ripjaws kit 2×4 1333 WD Blue 100GB

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 23:12

      Nemoj pričati nebuloze. Evo ja imam PC sa dijelovima iz 2010/2011 (geforce 560ti, intel i5750, 4 GB DDR3) pa nema šanse da vrtim FarCry 3 na visokim postavkama i nigdje ni blizu 60 fps-a, jedino možda ako igram na low postavkama i rezoluciji od 800×600. Sve današnje igre igram na medium-high (1080p) i dobivam oko 30-45 fps-ova. Što se tiče sastavljanja, čuj nema svatko para da kupuje što i kada hoće. Ja sam svoje komponente uzimao kada sam zaradio i uštedio nešto para prema preporuci ljudi koji rade u IT industiriji i prema benchmarksima.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 23:32

      Ja se bavim sa hardverom, ali ti si pametniji i od mene, BRAVO momčino!
      Nije isto kupiti PC u vrhu i PC ono za par kuna i kukati nakom 2./3.go.!
      Ja sam sebi sastavio jednu od jačih konfiguracija prije 3. i pol god. i dan danas
      igram sve na ful HD u 60. fps-ova.. Ali takva kanta je koštala oko 10 000kn..

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 05.11.2013 - 23:46

      Kao prvo, to što ti kažeš da se baviš hardverom meni apsolutno ništa ne znači, jer si ti samo jedan random lik sa foruma koji to tvrdi. A kao drugo, ja nikada nisam rekao da sam pametniji od bilo koga, nego samo govorim kakva sam ja iskustva imao san PC hardverom. Kao što sam već rekao nekoliko komentara prije i ja sam 2006. uzeo gaming mašinu sa tada najjačim komponentama na tržištu pa znam da za 3 i pol godine svejedno nisam mogao igrati igre u 60 fps-ova, niti na visokim postavkama. Tako da ono, ne vjerujem ti uopće i smatram da pišeš gluposti i što god ti meni rekao nećeš me uvjeriti u suprotno, jer znam iz osobnog iskustva. Upravo zbog toga razloga sam i prešao na mid-range komponente.

    • peaNuT_ButTer

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 10:03

      Jarane moj bez uvrede al meni se cini da ti oces s jednim racunarom 16 godina igrat igre -_- ocito je da se bas i ne kuzis…dzaba sto si ti njeg platio 8000 kn kad je Isus sa njeg objavljivo statuse…

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 11:08

      A ono, sorry što hoću sa računalom za koje sam dao 8500 kn igrati barem 5-6 godina igre. No nema veze, neda mi se više raspravljati. Igrajte vi lijepo ne čemu hoćete, ali ja znam da mene PC platforma više nikada neće vidjeti.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 12:42

      Pa nije bitno dali ćeš ti igrati igrice na PC, ili ikada više kupiti PC, već lažeš druge
      igraće koji bi kupili PC. Vidim sa tobom su najduže rasprave, i totalno nepotrebne!
      I tvoj PC, geforce 560ti, intel i5750, 4 GB DDR3, to definitivno nije bio najbolji PC.
      Hahahahha.. Ajde bar sam se malo nasmijao!
      Da si uzeo ovo, nebi imao problema ni danas 😉

      AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core (HDT90ZFBGRBOX),
      Sapphire Radeon Toxic HD 5970 4GB Graphics Card,
      RAM 8GB, DDR3, 1600MHz,
      Ali za to ti treba i napajanje 850W aktivno, tako da ti je samo to bilo preko
      1000kn..

      Da si to uzeo nebi danas tu pisao gluposti, zato prošetaj i razbistri glavu!

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 12:55

      I da prije nego li počneš nešto komentirati pogledaj si ovo,
      moja gra.. popapala tvoju za doručak! To ti pišem da ne budeš opet mnogo
      pametovao!! A i ovaj link će dobro doći mnogima koji žele kupiti novu Grafu.. 😉

      http://www.hwcompare.com/9404/geforce-gtx-560-ti-vs-radeon-hd-5970/

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 13:27

      Vidim da netko ne zna čitati sa razumijevanjem. Rekao sam da sam 2006. uzeo gaming mašinu sa tada high-end komponentama, točnije geforce 8800 GTS 640 MB koja je u ono vrijeme bila druga najjača kartica na tržištu, jedino je jači bio GTX 768 MB. Nakon što na toj high-end konfi nakon 3 godine već nisam mogao igrati igre u na poštenim postavkama počeo sam uzimati mid-range komponente, jer sam shvatio da je kupovati high-end komponente potpuno neisplativo i bacanje para u vjetar. No neću se više raspravljati sa likom koji ni ne zna pročitati komentar kako spada i onda bezrazložno napada i baca neke optužbe.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 13:56

      Problem je u tome da si razbijen u teoriji, ne korektan, lažljiv, teški fanboy Sonya,
      i želiš se nametnuti drugima da si najpametniji, i da je sony najbolji..
      Ali to neće ići preko mene!
      Jer ima igraća koji tek dolaze, truje im se um, hranite ih lažima i svojim fanboyskim
      ispadima, stavlja ih se pred gotov čin, pred ono što možda nikada nebi kupili itd..
      Užas, bolesno i jadno!

    • SonnYYY

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 14:46

      buby, dal ti znaš šta pišeš ? Ili si konzol funboy pa omoložavaš sve ostalo. Jer ovo šta ti pričaj su gluposti, ali totalno. Kako možeš reći da za comp koji su dao 8.5k prije 5 godina ne moze pokretati bilo koju igru od konzola ( ps3 i xbox360 ). Uvijek se nade neka igra koja nije dobro portana, ali to nije naš problem, niti mi tu možemo što poboljšati. Npr. ja imam comp star 5 i nešto godina, za njega sam dao nekih 6k kn. I do sad sam mogao sve igre pokrenuti, više manje sve sam igrao na high i to sa 60+ FPS osim zadnjih godinu-godinu i pol di sam morao igrat na medium postavkama, ali opet igra izgleda jednako dobro kao i na konzolama ako ne i bolje. Zato nemoj tu sra*i gluposti. I da, danas sam pokrenuo bf4 na low/medium postavkama sa nekih 40 FPS. Tako nemoj pričati gluposti da svakih dvije god. ili prije moras nadogradivati i u njega uložiti 15-18k u 5 godina, jer mi to govori koliko si djetinjast, ili da nemaš pojma!

    • buby8992

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 15:17

      Dobro ja ne kužim jel ja pričam je*eni mađarski ili koji ku*ac. Lijepo sam naveo svoje iskustvo sa PC hardverom i sada ti i ovaj Marac Marko idete mene uvjeravati kako to nije tako i kako nemam pojma o čemu govorim. Vi ste neki napredni likovi kada znate bolje od mene što ja i kako mogu vrtjeti na svojemu PC-u. Svašta.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 15:19

      Nema pojma, jednostavno želi da se svijet vrti samo oko Sony PS-a!
      Neznam zašto nije banan, i to u IP da ne može više toliko trolati..
      Svake godine dolaze novi igraći, nova generacija, dođu na portal da
      pročitaju nešto pametno, i tada čitaju budalavštine ovakvih, užas!

    • IaMarmageddoN

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 15:36

      Ljudi, opustite se malo. Čemu galama? Nabavite si računala krajem ove godine od 5k kuna pa ćemo za pet godina vidjeti hoće li to računalo isto kao npr. PS4 vrtjeti igre u MED postavkama sa 1080p i 60 FPSova. Evo, na vama je da testirate i bez varanja… nema kupovanja nove grafičke ili RAMa 😛 Ako čovjek zna što i gdje kupuje sigurno može za neke računalne komponente platiti manje ali ja osobno nemam tako dobro iskustvo igranja mnogih igara na PCu starijem od par godina ako se ne nabavi barem nova grafulja i ne mogu prihvatiti drugačije jer znam kako je meni i što se događa oko mene. Sva ova prepucavanja su nebitna jer ne razmišljate racionalno i kada vas netko sa strane gleda izgledate zatupljeno a možda je istina negdje na sredini vaših mišljenja. Sve je na kraju u osobnom odabiru. Ja bi 8 od 10 puta prije odabrao novu konzolu nego novi PC za igranje, druga je stvar što makar igram dosta radim i neke druge stvari koje jedna konzola niti nebi trebala podržavati.

    • IaMarmageddoN

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 15:36

      Ljudi, opustite se malo. Čemu galama? Nabavite si računala krajem ove godine od 5k kuna pa ćemo za pet godina vidjeti hoće li to računalo isto kao npr. PS4 vrtjeti igre u MED postavkama sa 1080p i 60 FPSova. Evo, na vama je da testirate i bez varanja… nema kupovanja nove grafičke ili RAMa 😛 Ako čovjek zna što i gdje kupuje sigurno može za neke računalne komponente platiti manje ali ja osobno nemam tako dobro iskustvo igranja mnogih igara na PCu starijem od par godina ako se ne nabavi barem nova grafulja i ne mogu prihvatiti drugačije jer znam kako je meni i što se događa oko mene. Sva ova prepucavanja su nebitna jer ne razmišljate racionalno i kada vas netko sa strane gleda izgledate zatupljeno a možda je istina negdje na sredini vaših mišljenja. Sve je na kraju u osobnom odabiru. Ja bi 8 od 10 puta prije odabrao novu konzolu nego novi PC za igranje, druga je stvar što makar igram dosta radim i neke druge stvari koje jedna konzola niti nebi trebala podržavati.

    • Marac Marko

      @peaNuT_ButTer, 06.11.2013 - 18:09

      Eto nabavite ovakva računala i mirni ste do isteka ove nove generacije konzola.. 😉

      1.Matična ploča ASUS P8Z77-V PRO

      2.Procesor INTEL Core i7 4770K BOX, s. 1150, 3.5GHz, 8MB cache, Quad Core

      3.Grafička kartica PCI-E XFX AMD RADEON HD 7990, 6GB DDR5, DVI, 4x miniDP

      4.Memorija PC-12800, 32 GB (4x8GB), G.SKILL Ripjaws X series, F3-12800CL10Q-32GBXL, DDR3 1600MHz

      5.Napajanje 860W, CORSAIR AX Series CP-9020044-EU, Professional Platinum

      Nabavite ovu konfiguraciju i javi mi se za 5/6 go., vaš odgovor će biti pozitivan,
      današnje sve igre se vrte iznad 100+fps, a 5. do 6. go. će to biti minimalno iznad
      60. fps-a..

    • maras234

      @peaNuT_ButTer, 07.11.2013 - 08:22

      Jeli se mozes s ovom jacinom kompa igrat BF4 :-Procesor: AMD A8 5600K Black Edition 3,6/3,9 GHz, 4MB cache FM2 (4 jezgre) -Hard disc: 500 GB -CD/DVD snimač -Radna memorija: 4GB ddr3 -Grafika: AMD Radeon HD7560D

    • maras234

      @peaNuT_ButTer, 07.11.2013 - 11:17

      cijena?

    • IaMarmageddoN

      @peaNuT_ButTer, 10.11.2013 - 14:38

      Moje je mišljenje da se može a na tebi je da isprobaš.

    • IaMarmageddoN

      @peaNuT_ButTer, 10.11.2013 - 14:40

      Idemo se kladiti da za pet godina ako ne kupuješ niti jednu novu komponentu čak i na ovo jako i skupo računalo koje si ti ovdje prezentirao sve igre iz 2018. godine koje ćeš i moći pokrenuti nećeš sigurno pokretati u Full HDu na 60 FPSova. I ti onda radiš u nekoj trgovini računalne robe? Da, moj k… radiš tamo.

    • IaMarmageddoN

      @peaNuT_ButTer, 10.11.2013 - 14:43

      Osim toga, dodaj Windows OS na tu cijenu, znači još 700kn jer sa konzolom taj OS dobiješ u cijeni.

  • peaNuT_ButTer

    04.11.2013 - 19:01

    i da… grafika je ocaravajuca *___* prica glupa ko k, 999999 stvari nije objasnjeno.
    DIMA umre od pada na zicari… oooj majko ja slavne smrti za coeka koji prezivi nuke -_-

  • MoGaming

    04.11.2013 - 19:11

    FPS žanr je davno propo,nemate šta hvalit ni COD a ni ovo.Žalosno je što se i dalje najviše forsira radi ovih ograničeni debila koji samo znaju to igrat…

    • drazensi

      @MoGaming, 04.11.2013 - 20:01

      jedina svijetla tocka u par godina je bio FC3, mada su kod njega boss bitke unakazili 🙂

    • MoGaming

      @MoGaming, 04.11.2013 - 20:41

      slažem se,neke igre daju nade ovom žanru al to sigurno nisu BF i COD

    • SonnYYY

      @MoGaming, 04.11.2013 - 21:08

      Da slažem s s tobom. Jer više stvarno nemaš pravo singlaplay FPS. Zadnji koji je bio po meni je FC3 ( kao šo je drazensi reko ). Ne možeš reći da Call of Duty ima lošu kampanju. ( Po meni je veoma dobro, jedino mali broj sati igranja). BF4 je veoma zeznuo campanju. Ajde barem svijetla točka, pa i najbolja, MULTIPLAY. ( Ako ništa drugo, ovo stvarno vrijedi).

  • rokonja

    04.11.2013 - 21:11

    eto to je ea games, sad će naplaćivat 5 eura da ti skinu bug. samo im dajte love – treba im pa ipak su izbacili bf3 ovaj bf4 . kad se samo sijetim sim citya, totalni zbugiran šerot. e ne dam im svoju teško stečenu lovu za ovo, rađe si kupim bf3 premium i dobio novi optimizirani battlefield, a možd i vijetnam kupim – al ovo jedno veliko i preskupo NEEEEEEE!

  • lukakeanu

    04.11.2013 - 23:21

    ja ne kuzim kaj je vama ovo super grafika…far cry 3 mi ima bolju grafu….likovi su dosadni,gameplay retardiran(AI KATASTROFA)-definitivno najgora igrica koju sam igro ove godine

    • prc12

      @lukakeanu, 05.11.2013 - 14:44

      Netko nikada prije nije čuo da je battlefield bio i ostao MULTIPLAYER naslov… još su i naveli da je singleplayer samo uvod u multiplayer… to ti je tak kad skidas igrice sa torrenta, pa igras samo singleplayer… nemam ja nista protiv, i ja to isto radim… ali barem malo razmislim prije nego sto nesto kazem… i FC3 da ima bolju grafiku ? nisam siguran, al mislim da ne vidis dobro… FC ima super grafiku i genijalan singleplayer… battlefield ima super grafiku i genijalan multiplayer… nisam siguran el razumijes razliku…

    • lukakeanu

      @lukakeanu, 05.11.2013 - 16:08

      nemo to veze s skidanjem torenata ili ne…ja sam tip koji preferira singleplayer-rijtko koja igrica me privuce tolko da bi igro multy

    • SonnYYY

      @lukakeanu, 06.11.2013 - 14:48

      Dobro onda, zašto omolažavaš igru koja preferia 90% na muliplay ?

    • lukakeanu

      @lukakeanu, 07.11.2013 - 01:00

      dajem svoje misljenje,kao i ti i svi drugi imam pravo na to.

  • Karlovic007

    05.11.2013 - 00:59

    Momak ti podhitno trebas naocale nabavit ! 😉

  • maras234

    05.11.2013 - 19:26

    Ima li kakva nagradna igra za neke igre ili nesto slicno?

  • markogal

    05.11.2013 - 19:33

    ova igra je samo za mp

  • Daky101

    05.11.2013 - 21:50

    Grafika na X360 je smeće i sp je prekratak,ali mogu to sve progutati zbog mp-a.

  • Stribor88

    06.11.2013 - 12:31

    Ja mislim da jedini uživam u bf4 kampanji… ne želim previše razmišljati dok igram igricu kao ni kada gledam film u kinu, jednostavno se divim grafici, efektima, i tamanim botove…pređem je u jednom danu i to je… želim se zabavit a ne pratiti neku Shutter Island radnju…želim fps igru kao filmove Steven Seagala, oni se bacaju i zahvaljujući meni oni nestaju u spektakularnim eksplozijama i sve se okolo ruši… čisto čilanje, bez mozga nakon napornog dana na poslu, to je za mene dobar SP. CoD BO 1 i 2 su me izluđivali sa ko je koga ubio, osvete, sate barbare, vračanje u prošlost vamo tamo… ma strašno. MP je druga stvar … tu je volim razmišljati i taktizirati,u njega ulažem više vremena nego u SP. bf4 ima strašan MP iza kojeg se mogu sakriti Cod i slični …za 500kn stvarno nudi puno, levolution, vozila, tjuniranje svega i svačega, modivi, i onaj osjećaj općeg kaosa rata koji je nezamjenjiv… a bugovi će s vremenom nestati vjerujem… iako znaju pokvarit užitak, istina.

  • goldfinger

    11.11.2013 - 13:57

    Ovo je jedna od onih igara koja me uopće ne zanima…(0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?