HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo i komentiramo Company of Heroes 2

ToxarE 17.07.2013.   •   18 komentara


Topimo tenkove u ledene vode, branimo svoje pozicije i dajemo vam prvi uvid u Company of Heroes 2 kroz novi gameplay/komentar video.

Company of Heroes iz 2006. godine je sasvim zasluženo pokupio niz hvalospjeva od recenzenata i publike, a već godinama drži prosjek ocjena 93 na Metacriticu što ga stavlja na sam vrh elitnog društva u žanru strategija u realnom vremenu. Takav uspjeh jednog proizvoda u ovoj industriji obično znači i brzo izbacivanje nastavaka, a iako je popularni CoH dobio dvije ekspanzije, na pravi nastavak smo morali čekati gotovo sedam godina. No nedavno je izašao, ekskluzivno za PC (naravno), a naš Ante Malenica bacio se na posao recenziranja.

Recenzija još nije dovršena, ali snimili smo malo gameplaya iz jedne zanimljive misije u singleplayer kampanji te nabacili preko tih snimki par komentara o novom CoH-u. Već iz njih ćete osjetiti da se ne slažemo u potpunosti s recenzijama igre koje su do sada izašle. Što nam to točno znači saznati ćete kroz par dana, a do tada – pogledajte video.

Komentari (18)

  • maxim.x

    17.07.2013 - 17:50

    E moj Ante Malenica, nemoj se stidit sam ubaciti koji komentar 🙂

  • vuko

    17.07.2013 - 19:18

    mortat je bio prejak u alphi jos i od te prastare zakrpe je skroz dobro balansiran

    • Deadwalker

      @vuko, 17.07.2013 - 19:48

      Na veteran levelu jedan pogodak ubije cijeli squad. Može se to još reducirati. Al načelno da, nije više toliko primjetno kao prije.

    • vuko

      @vuko, 17.07.2013 - 19:51

      kad se prica o balancu mislim da je glavno ipak multiplayer, Nemozes gledati na veteran lvl-u protiv AI-a gdje je jedina razlika nasprem ostalim tezinama to da protivnicke jedinice rade vise damage i imaju vise heltha.

    • Deadwalker

      @vuko, 17.07.2013 - 19:57

      Ja sam govorio o veteran levelu samih jedinica, ne o postavki teži samog gameplaya. Naravno da je priča o balansu vezana uz MP. No kad si već spomenuo AI, Relic je napravio prilično dobar posao po tom pitanju.

    • vuko

      @vuko, 17.07.2013 - 21:22

      a to si mislio. pa da imas onda pravo. neznam sta imaju protiv pathfindinga, Meni je skroz dobar, mozda zbog toga sto jedinicama dajem samo kratke korake da idu?

    • KhorneFlake

      @vuko, 18.07.2013 - 12:20

      Tako nekako. Nemam zamjerki što se tiče pathfindinga pješadije, ali što se tiče vozila je katastrofa nekada kada im zadaš komandu na duže staze. Dok se okrene kako treba, pa dok zaobiđe (ili ne, nekad se zaglavi) neku preprekicu na putu… Nikad da krene, a čim klikneš negdje bliže cimne se odmah ko iz puške ispaljen. Trebali bi malo na tome da porade još.

    • Deadwalker

      @vuko, 18.07.2013 - 12:52

      Da, s vozilima je baš primjetan loš pathfinding, no ako bolje razmislite, vjerojatno trebaš biti genijalac da možeš izprogramirati traženje najbolje rute u 3D okolišu koji se stalno mijenja. Kao da pokušavaš pogoditi sredinu mete koja stalno mijenja svoju poziciju, odnosno x,y,z koordinate. Osim toga, mnogi konkurentski naslovi s mnogo statičnijim levelima, imaju prilično lošije odrađen taj segment. Tak da je realno malo pretjerano cjepidlačiti na tome budući da se problem može elegantno izbjeći zadavanjem kraćih ruta.
      Ono što bi bilo mnogo važnije da se popravi jest da u sustavu kamen-škare-papir jedinice su sposobne prepoznati tko im je u blizini pa da recimo protutenkovska jedinica umjesto da gađa pješadiju, paljbu usmjeri prema obližnjim vozilima. Kada se na jednom komadu mape skupi veći broj jedinica, postaje prilično teško kontrolirati akciju budući da AI za kontrolu vojske nimalo ne pomaže.

  • Ipe77

    17.07.2013 - 19:27

    sve super… samo eto nekako neobično bez amera igrat al ostalo je sve super

  • Apocalypse4987

    17.07.2013 - 19:33

    mogli su mortaru stavit funkciju hold fire, više štete napravi meni nego neprijateljima

  • KhorneFlake

    17.07.2013 - 19:51

    Nije ni čudo što se ne slažete s dosadašnjim kritikama, Metacritic odavno nije što je bio i postao je samo jedno veliko trolište. "Profesionalni" kritičar koji je dao igri 20 (i slovima – DVADESET) srozajući joj skor uveliko nije ni igrao igru. Našao sam njegov Steam profil i nije imao ni jednog jedinog minuta. Prijavio sam ga administratorima na MC sa dokazima, al ne mare mnogo izgleda. Provjerio sam ponovo njegov profil i sad je konačno kupio igru i ima čitav sat i nešto kusura igre. A što se tiče korisnika nema se tu šta mnogo komentarisati. Ruski talas koji kampanju doživljava kao anti-rusku preplavio je sve živo sa svojim nulama. Što se mene tiče imam već preko 100 sati igre, i tek sam zagrebao.

    • Adam Jensen

      @KhorneFlake, 17.07.2013 - 20:19

      Slažem se za Metacritic, korisnički komentari koji su standardno puni sranja ali često i "profesionalni" kritičari daju ocjene koje ne bi ni žešći trolleri dali, vjerovatno na taj način žele privući posjećenost jer mnogi će pročitati review samo da vide zbog čega je dao npr. 20 kao dotični CoH-u. Prestao sam posjećivati Metu jednostavno se naživciram kada vidim da nekim savršenim igrama neki majmuni daju ocjene 0 ili 1 ili 2 i onda ne znam šta bi, nit im mogu odgovorit, nit im mogu mater spomenut i onda sam skontao da je za mene najbolje da tamo više ne zalazim. Ne kontam šta ljudi imaju od toga ako dobroj igri dadnu 0 i srozaju joj ocjenu, ako im konkurencija plaća za to onda to razumijem a ako na taj način liječe svoju depresiju onda ih je žalit.

    • Deadwalker

      @KhorneFlake, 18.07.2013 - 07:58

      Lako za Metacritic – sami argumenti kod mnogih recezenta su mi komični. Arthur Gies na Polygonu kaže da ga je jako smetalo što je morao na forumima za MP i skirmish dio igre gledati koje su najbolje taktiker jer hej – krivulja učenja mu je prestrma naspram kampanje. Ako esencija strateške igre nije učiti na greškama, upoznati prednosti i mane svih jedinica i svoj pristup prilagođavati konstantno promjenjivim uvjetima na mapi, sposobnosti protivnika i izmjenama balansa koje konkstantno radi devleoper, onda ne znam što jest. Zato sam to ovdje još prije recenzije i istaknuo, a koliko vidim, nisam jedini koji je primijetio kako je kampanja prilično jednostavna te ujedno najslabiji sement cijelog iskustva.

  • vilim

    17.07.2013 - 20:19

    Ok je, ali ne drži me kao prvi COH… kad sam prvi COH zapeo, nisam se odvajao, a ovo se trudim da mi igra ne dosadi… o singplayer kampanji govorim, multi još nisam probao

  • ZgodanElegantanŠarmantan

    17.07.2013 - 21:01

    Zadovoljan sam sa COH-om 2. Teksture su mogle biti puno bolje i kvalitetnije jer grafika liči dosta na COH iz 2006 godine. I nekako mi je stari CoH puno teži u odnosu na ovaj. Prelagan je COH2. Prvi CoH je tjerao puno više na taktiziranje, razmišljanje, muku… ovdje osvojiš checkpoint na hard i nemoraš se bojati protunapada :P…

  • armin221186

    18.07.2013 - 10:39

    igra je super,ne zalim sto sam je kupio multiplayer odlican,singleplayer jeste malo vise skriptovan ali ne kupuje se CoH zbog njega vec zbog multiplayer-a ..

  • summertime

    19.07.2013 - 20:32

    Igore, bolje je da si ti narator u videima, profesionalnije zvucis.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?