HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo i komentiramo Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes na PS4

ToxarE 21.03.2014.   •   37 komentara


Ne bi to bio Metal Gear da ne izađe uz tonu kontroverzi, a ovih dana svi pišu da je Ground Zeroes samo plaćeni demo prave petice. Pogledajte kako to izgleda na PS4 i poslušajte što mi mislimo o tome. Bez spoilera.

Neki od vas su se pitali zašto pobogu nismo Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes uvrstili u popis najočekivanijih igara 2014. godine, a sada vam je valjda svima jasno zašto. Kao što smo se pribojavali, kad Kojima kaže “prolog”, on zapravo misli “jedna misija na jednoj mapi”. Ali znate što? Kog briga! Dobro, vaš novčanik će možda potiho zaplakati kad čuje koliko igra traje, ali ako ste fan Metal Geara, Ground Zeroes je nešto najbolje što vam se moglo dogoditi ovoga mjeseca.

Ne samo da će vam taj “prolog” pokazati za kakve grafičke perverzije je sposoban Fox Engine, već će vam po prvi put u Metal Gear serijalu dati priliku da se s legendarnim herojem rašpasta glasa osjećate u potpunosti slobodno. I usput vas dobro napaliti na pravu peticu, The Phantom Pain koji stiže sljedeće godine.

Pogledajte kako Ground Zeroes izgleda na PlayStationu 4 i po čemu je igra drugačija u našem video komentaru punom šuljanja, komentiranja i akcije.

Komentari (37)

  • goldfinger

    21.03.2014 - 18:59

    Izvrstan 5!

  • R4iden

    21.03.2014 - 19:04

    Gameplay odlican, prica je teaser za MGS V sto se moglo ocekivati (nazalost dosta mi je utjecalo na dojam igre, jer obozavam dobre price, a GZ nije tu bio odlican). Probao sam misiju proc "pusketanjem" i mogu rec da mi ova igrica daje najbolji osjecaj pucanja od Max Payne 3 i The last of us-a (mislim TPS žanr).

  • armin221186

    21.03.2014 - 20:43

    ova nelinearnost (u smislu da mozes preci igru bez stealth-a) mi se ne svidja,zna se sta je MGS serijal i on se ne kupuje zbog grafike on se kupuje zbog osjecaja sunjanja koji nema nijedna druga igra,po meni cisto gusenje serijala ako ovako nastave…

    • Adam Jensen

      @armin221186, 22.03.2014 - 09:53

      Ja podržavam upravo tu nelinearnost. Jer nije isto kada te igra tjera da igraš stealth i kad ti igra pruža sve mogućnosti pa je ti odigraš na svoj stalth način. Isto je bilo i u SC: Blacklistu kojeg sam kompletnog prešao non-lethal ghost i šta me briga ako su ga neki igrali u Rambo stilu to je njihov problem, ali je uvijek lijepo da imamo što više opcija za igranje. MGS-u se samo može zamjerit ako slabo urade stealth ili ako se ne bude mogla cjelokupna igra preći na taj način ali nikako im se ne smije zamjerit ako su nam ljudi htjeli dodati još pristupa igri. Što da ne, možda na taj način neku ljubitelji TPS-ova kroz MGS zavole i stealth kada vide koliko je zanimljiviji od običnog napucacanja.

    • armin221186

      @armin221186, 22.03.2014 - 14:40

      upravu si kad to kazes ali za sve ostale igre,MGS treba ostati dosljedan bas kao i Dark Souls…

    • IaMarmageddoN

      @armin221186, 22.03.2014 - 16:20

      Ja Blacklist ne uspijevam potpuno bez ubijanja završiti. Mora da si strpljiva osoba!

    • Adam Jensen

      @armin221186, 22.03.2014 - 18:27

      Ghost, non-lethal je uvijek moj put ukoliko to igra dozvoljava. Jbg to je moj žanr, i obzirom da godišnje izađu samo 1-2 vrhunske stealth igre logično je da ih odradim onako kako bog zapovjeda :). Trenutno isto to radim sa Thiefom.

  • MoGaming

    21.03.2014 - 21:50

    ovo vama dobro???? lik razbija po bazi AA gunom i niko nezna gdje to radi -_-' ,nisam gore stealth igre vidio odavno,grafika + a sve ostalo debeli minus

    • Ementaler

      @MoGaming, 22.03.2014 - 09:31

      Dobro, tu je reakcija AI-ja bila pomalo loša, ali to očito ne znači da je automatski "sve ostalo debeli minus". Jako, jako površno si to sve percipirao.

    • Adam Jensen

      @MoGaming, 22.03.2014 - 09:56

      Mi fanovi stealtha smo se već navikli na te stvari. Evo čak i najokorjelija stealth igra MGS je podlegla pod pritiskom modernih trendova i uveli su to usporavanje vremena, da možeš popit hrpu metaka prije nego te srede, da su neprijatelji glupi itd. Nije mi jasno kako sve statistike govore da prosječan gamer ima preko 30 godina a developeri konstantno prave igre za malu djecu.

    • MoGaming

      @MoGaming, 22.03.2014 - 11:45

      ja mislim da vi gledate na igre subjektivno,tj ako ste vi fanovi te igre hvalit će te je do neba,da nebude bez primjera evo vam jedan.Prije nekoliko dana ste obrukali Thief radi lošeg AI i loših stealth segmenata a hvalite ovo što je sto puta lošije u tim pogledima 🙂

    • Adam Jensen

      @MoGaming, 22.03.2014 - 12:45

      Slažem se MoGaming s tim. Pored Thiefa i Blacklistu su mnogi zamjerali na AI-u i još mnogim drugim stvarima koje evo kako vidim u MGS-u neće biti ništa bolji. Thief je barem ostavio brojne mogućnosti podešavanja težine tako da su i najokorjeliji fanovi stealtha mogli dobiti dobar izazov.

    • Ementaler

      @MoGaming, 22.03.2014 - 13:35

      Bome, lijepo ste proširili raspravu na potpune besmislice 🙂 Po Adamu ispada da su neprijatelji u MGS-u nekad bili vrlo pametni, a sada su vrlo glupi, da usporavanje vremena čini igru mnogo lakšom nego mehanika kakvu je MGS prije imao umjesto toga itd. A po MoGamingu, koji nakon gledanja jednog videa dubokoumno zaključuje: "nisam gore stealth igre vidio odavno", ispada da smo mi subjektivni fanovi… nečega. to nema ni smisla, naravno da je nečije mišljenje subjektivno. Ne znam, malo čudni zaključci momci.

    • Mikisa

      @MoGaming, 22.03.2014 - 13:51

      Lepo si rekao

    • drazensi

      @MoGaming, 22.03.2014 - 17:27

      ne nego ementaler tebi zna podosta na ego udariti kada se netko s tobom ne slaze :)..
      ovih 20 min je skoro prakticki cijela igra s obzirom na duzinu iste :)..
      a igra se ne ocjenjuje tako da se gleda kako je nekad izgledala i sto je nekad postojalo, nije bitno kakva je mehanika prije bila u MGS-u i kakav je bio AI nego kakav je sada i kakva je u ovoj trenutnoj igri..a u ovoj trenutnoj igri se moze vidjeti da je napredovala grafika i tehnika napucavanja, ali da je ono po cemu je serijal bio poznat ostalo isto ili nazodovalo s obzirom na prethodnika sto je zapravo minus..
      jer ako radis neku novu igru valjda bi onda napredak trebao biti ocit? ili se varam..
      sve sto nije napredak je minus jer se nije maknulo s mrtve tocke..
      glupo je naravno reci najlosija stealth igra, ali to je mozda MoGaming ishitreno izjavio jer mu se neki dijelovi ne svidaju na sto ima potpuno pravo bez da netko ga gleda s visoka govoreci mu da nije nista dubokoumno zakljucio..ne treba biti bahat..
      i ne, gaming portali ne smiju iznositi svoje cisto subjektivno misljenje, ili se ja opet varam ili vi tezite prema drugacijem formatu, nego moraju cim bolje objektivno prenjeti kvalitete i nedostatke igre..da bi moguci kupci mogli vidjeti cime neka igra raspolaze bez pretjeranog hvaljenja ako je nekom recenzentu iz nekog razloga igra superodlicna..to kao da komentator tekme cijelo vrijeme navija za jednu momcad..neprofesionalno..

    • armin221186

      @MoGaming, 22.03.2014 - 18:20

      "nije bitno kakva je mehanika prije bila u MGS-u" hhh pa kako onda donositi kriterij o igri ako to nije bitno…ocjene za igru se daju tako sto je poredis sa igrama prije nje koje su izasle,ako je nemas sa cim uporediti onda ne znas kakvu ocjenu zasluzuje ….

    • MoGaming

      @MoGaming, 22.03.2014 - 19:22

      reakcija moja je pretjerana bila zato jer nisam mogo vjerovat da vam je ovo dobro.Video služi da se vidi kakva je igra,nemam ja portal pa da je moram odigrat da bi komentiro.Drago mi je što je Adam rekao ovo za podešavanje težine,Thief se toliko može otežat postavkama da trebaš bit pravi stealth gamer da bi je prešo 🙂

    • Ementaler

      @MoGaming, 22.03.2014 - 19:40

      Bože, pa kakvi su to zaključci? :))) Da me ego dira kad se netko ne slaže sa mnom? Čemu takve gluposti uopće govorit? :))) A čovječe već 9 godina se svaki dan netko ne slaže sa mnom, normalna stvar kad se baviš mišljenjima. Problem su naravno besmisleni, nepromišljeni, ali i nepismeni komentari (ishitreni, ako želiš), oni štete normalnim raspravama i savršeno je normalno da na njih reagiram kad god stignem. I žao mi je, ali i ti si potpuno krivo shvatio igru, što je jasno jer si rekao: "da je ono po cemu je serijal bio poznat ostalo isto ili nazodovalo s obzirom na prethodnika". Što očito nije istina ako si pogledao video i igrao MGS 4. Radar, spotanje, ma i kretanje općenito – mnogo toga je očito drugačije u pogledu gameplaya. I ne, AI nije savršen… ni to nisam nikad rekao, a to vidim da iz nekog razloga mislite da ja mislim. O igri ovdje u komentarima nisam ni pričao zapravo – ja kažem, kao administrator, da je MoGamingov "ishitreni" komentar tip komentara koji nije poželjan u jednoj normalnoj raspravi ovdje, što je normalno jer taj tip komentara graniči s trollanjem.

    • Ementaler

      @MoGaming, 22.03.2014 - 19:53

      Uglavnom, pazi da ne komentiraš tako direktno i pretjerano stvari koje ne poznaješ dovoljno za takav komentar. Savršeno je normalno reći da ti se ne sviđa neki dio igre koji si vidio u nekakvom video – ali ti ovdje to nisi rekao. Ti si praktički rekao da je ovo najgora stealth igra koju si ikada vidio čisto nakon što si pogledao jedan video koji čak ni ne pokazuje jedan normalan prelazak misije. Tako da, bilo da se radi o MGS-u, sudoperima ili polarnoj medvjedici – ako komentiraš nešto na ovaj način, teško je znati jesi li ti uopće ozbiljan ili trollaš, a budući da neki red na internetu mora postojati, ovdje ćeš za takve komentare biti prozvan.

    • MoGaming

      @MoGaming, 22.03.2014 - 22:39

      ja kad sam god stavio negativni komentar meni neko govori da nisam upravu i to umjesto da ponudite kontra argument fino na to vi uvijek mi napišete da nesmijem kritizirat tako.Men to nije jasno što se vi ljutite na kritike nebi da ste vi napravili igre te sto se meni nesvidjaju pa vas to dira osobno.Svrha komentara je da se kritizira igra ili ocjena na igru.Vi ste super portal i jedini gaming portal koji pratim jer volim čut na našem review igre neke a vi to u većini slučajeva odradite dobro,neke negativne kritike koje uputim su većinom za samu igru ne na vaš rad kao i ovdje sad sam samo rekao da nemogu vjerovat da je hvalite mislim da nisam bio previše grub

    • MoGaming

      @MoGaming, 22.03.2014 - 22:44

      i još da dodam,nije moja rečenica bila da mi je ovo najgora stealth igra,nego da nisam gore odavno vidio,vidio sam gorih 🙂

    • RedEy3

      @MoGaming, 22.03.2014 - 23:38

      Mogaming pises gluposti.

    • MoGaming

      @MoGaming, 23.03.2014 - 13:12

      Hvala RedEy3 sto si potvrdio moju priču 🙂

    • lukakeanu

      @MoGaming, 24.03.2014 - 19:29

      sorry al kako ovo vama izgleda dobro?…kad lezi na podu opce ne izgleda kao da lezi na pod. na 7:53 skace sa stijene kao u doba igrica na PS2,zatim par sekundi se zabi u stup.8:53 kad silazi sa zidica i sleti na one vrece pijeska-katastrofa.10:29-skakanje s tornja—i ovo je kao jedna od najboljih stealth igrica ikad-i to next gen.zasto to ne spominjete u svom video komentaru,u vecini videa na takve stvari odmah upucujete.MGS je oduvijek imao glup AI,igrica je oduvijek bila prehypana,manje subjektivnosti molimo-bit subjektivan novinar nije bas profesionalno-

    • miki12345

      @MoGaming, 24.03.2014 - 19:54

      Majstore uhvati se ti COD-a i ne pustaj one next-gen ribe …..

    • lukakeanu

      @MoGaming, 25.03.2014 - 15:11

      zasto bi igrao COD(vjerovatno najgoru igricu ikad napravljenu).btw jel bi to trebala biti neka uvreda?mislim da si odrasla osoba onda nebi iso vrijedat nego bi dao argument ukoliko se ne slazes samnom.odrasti sinko

  • lukaa712

    22.03.2014 - 08:26

    Neznam zašto u komentarima ne koristite cijene u našoj valuti umjesto dolara, em su cijene za Europu veće. A i ono psn je u domaćoj valuti. 236kn za ps4 verziju što je dosta više od tih 30$.

    • Ementaler

      @lukaa712, 22.03.2014 - 09:27

      Dobili smo igru prije izlaska, a u vrijeme snimanja nije bila dostupna na domaćem PSN-u pa nisam ni znao kakva je cijena ovdje. Ali inače, kad god je to moguće, uvijek ističemo cijenu u onoj valuti u kojoj je nama i vama neki proizvod najlakše/službeno dostupan.

  • Mikisa

    22.03.2014 - 09:51

    ne vredi 30$ ako je npr 40$ cod ghost sada

  • MaliMicek

    22.03.2014 - 15:18

    Kako loš gameplay ne mogu vjerovati. Frajer je popio milju metaka, terminator je, ne umire.AI gluplji od kokoši. Kakav stealth ovo je čisti TPS, piši propalo.

  • oskullop

    22.03.2014 - 16:11

    smeče

  • RedEy3

    22.03.2014 - 16:53

    Smeće? Lol… što se tiče same igre igra kupi SAMO 9/10 ili 10/10 ocjene, a što se tiče cijene kupi lošije! Preskupa je igra ali je gameplay bolji nego ikad, grafika i zvuk također. Jeste ju uopće igrali ili samo serete? Kaže frajer je pokupio milju metaka, znate postoji DIFICULTY, da je stavio najteze nakon 2-3 bi legao, serete za slow motion kad je otkriven, i to se moze ISKLJUCITI. 😉

  • Mikisa

    22.03.2014 - 17:05

    ja nju uzimam za 80hrk

  • maxim.x

    22.03.2014 - 20:26

    Mislim da gluplje rasprave u komentarima dugo nisam citao. Ovo sigurno igram kada izade cijela igra, samo sto mi glavni lik malo cudno izgleda kada trci, kao da ne "odskakuje" dovoljno od poda. Ako to ima smisla 🙂

  • Mikisa

    23.03.2014 - 16:20

    Ovaj video treba lajkovati zbog Igora kaki je komentator

  • funky0308

    18.12.2014 - 14:23

    Jel netko zna gdje se moze kupiti PC verzija? Danas je 18.12.2014 i stvarno bi htio ovo odigrati prije "prave" petice…
    Hvala unaprijed..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?