HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo i komentiramo Resident Evil: Revelations HD

nebel 15.05.2013.   •   17 komentara


Zaigrali smo Resident Evil: Revelations, odnosno novo HD reizdanje nekadašnje 3DS ekskluzive, koje se vraća sporijim i strašnijim korjenima serijala.

Demo verzija Resident Evil: Revelationsa od jučer je dostupna za svih, a ja sam iskoristio tu priliku da se nakon odigravanja 3DS verzije početkom prošle godine vratim na zastrašujuću Queen Zenobiu, totalno zastrašujući brod na kojem se većina igre odvija, snimim moj prelazak demoa i nabacim usput nekoliko (pametnih!) komentara. Bilo je zanimljivo, pogledajte video.

Kao što i u videu napominjem, igra izlazi 24. svibnja u verzijama za PC, Xbox 360, PlayStation 3 i Wii U, a ukoliko nakon gledanja ovog videa i sami poželite isprobati taj demo, trebao bi vam biti dostupan putem online servisa vaše konzole, odnosno na Steamu.

Komentari (17)

  • Werewolf

    15.05.2013 - 18:26

    Nisam nasao domo na steamu. Inace dobar video, odlicno si ih napunio metkima. 😀

  • nnnnn99

    15.05.2013 - 18:34

    Odlično odrađen video,ismijala sam se.Metki…hahaha

  • gamelaker

    15.05.2013 - 20:03

    Ovaj HCL mi sve draži i draži

  • olston

    15.05.2013 - 20:52

    Ovaj igor u pocetku mi je bio pravo mrzak, dosadan. A sad svaki video bas zbog njega gledam. 🙂

  • adycro

    16.05.2013 - 07:36

    Odlican video/komentar !! Takodjer isproban a demo verzija igre preko steam a uz zahvalu hcl portalu i Igoru ^^.
    Igra ide odlicno, fluidno i dosta zacinjava u grafickom djelu taj AA. Sve ostalo je receno u Igorovom Play u !! Thumbs Up ^^

  • Zer0

    16.05.2013 - 12:57

    Stvarno volim ove vaše video komentare, samo nek' budu još češći.

    * Ja sam isto genijalac. xD

  • perisimus

    19.05.2013 - 04:50

    Kod komentara najviše cijenim ovo izmjenjivanje hrvatskog i engleskog. To znači da je komentator svjetski čovjek koji se ne zamara uobičajenim lingvističkim uzusima nego razigrano skače sa jednog jezika na drugi. Originalni domaći kmet koji misli da će upotrebom engleskog u svakoj drugoj riječi ispasti pametniji i stručniji. Neće.

    • Ementaler

      @perisimus, 19.05.2013 - 07:43

      A daj čemu ovo čovječe? Ti si stvarno sada išao implicirati da pokušavam ispasti stručan i pametan u ovom videu gore? 🙂 I još da to sve želim postići kroz povremenu demonstraciju mog poznavanja engleskog jezika? A čuj, da se radi o francuskom, dao bi ti možda za pravo, ali ovo nema smisla. I osim toga, riječ je o komentiranju uživo za vrijeme igranja, a kao što znaš igre su dosta dinamične i nepredvidive – i dok komentiraš moraš misliti još na samo igranje – valjda se može razumjeti poneka 'greška' ili upravo takvo korištenje engleskih izraza u jednom takvom ambijentu. Pogotovo kad pričamo o igrama koje su većinski na engleskom i kod kojih neki izrazi ni nemaju dobar prijevod na hrvatski, već je svima jasnije koristiti englesku riječ, ili neku relativno traljavu hrvatsku izvedenicu te riječi koju smo svi u gaming zajednici tijekom godina ionako prigrili kao našu.

    • perisimus

      @perisimus, 19.05.2013 - 08:27

      Ne mogu se ne osvrnuti na ovaj jezični galimatijas od recenzije, smeta me to forsiranje engleštine a naročito u ovakvoj nakaradnoj kombinaciji sa hrvatskim. Ti si dragi moj, kao službena osoba HCL tima djelomično odgovoran (iako to zvuči pomalo pretenciozno) za odgoj mlađih generacija čitatelja foruma. Nije ni čudo što nam je omladina zapuštena kad nema nikakvih, ni moralnih ni jezičnih standarda nego svatko tambura po svome (i to proglašava slobodom). Jezik je osnovna odrednica naroda, ne zastava ili himna, već jezik. Ako to sjebemo (lijepe li hrvatske rječi), ne piše nam se dobro. Stoga apeliram na tebe, a i na ostale recenzente, da se drže nekih pravopisnih norm u pisanju osvrta i recenzijai a ne da to izgleda kao da ih je pisao rob netom pristigao sa plantaže pamuka.

    • Ementaler

      @perisimus, 19.05.2013 - 08:48

      Eh, ovo ti nije recenzija, recenzije nisu ovakve. :)Držimo se mi takvih normi o kojima pričaš perisimuse, samo mi smo toliko iskusni u svemu ovome da točno znamo pravilnu širinu tih normi, gdje ih treba rastegnuti radi boljeg razumijevanja itd.. Primjerice, RPG će uvijek biti RPG, nikako ne 'igra igranja uloga' ili nešto takvo. Mi smo uvijek "forsirali" hrvatske izraze, osim kada nema smisla. Djeluje mi kao da pričaš u prazno bez da si provjerio većinu našeg sadržaja, tj. onaj koji nije ovako uživo sniman i općenito opuštenog karaktera.

    • maxim.x

      @perisimus, 19.05.2013 - 09:02

      E perisimuse moj, pusti se ti gejmerskih portala ako ovako razmišljaš. Kao što vidiš, u jednoj rečenici sam upotrijebio dvije riječi koje tebi očito smetaju ali svi ih ovdje koriste i znaju njihovo značenje. Kažem ti, na krivom si mjestu ako ti je ovo prvi komentar na pameti nakon čitanja ove vijesti i gledanja videa.

    • karban12

      @perisimus, 19.05.2013 - 12:06

      najbolje bi bilo da mi ga podimis laički rečeno

  • perisimus

    19.05.2013 - 09:18

    Kad se ne može naći prikladan prijevod na hrvatski (RPG i sl.) ne kažem ni riječ. Ali …"developeri mogu iskoristiti…, "ne sjećam se levela…"kad sam morao rilodati…"možete pronaći iteme…" Kakav je to metajezik? Zar za te riječi nema hrvatskog prijevoda?

    • Ementaler

      @perisimus, 19.05.2013 - 09:24

      Objašnjeno ti je sve već u prijašnja dva komentara pa ovaj tvoj komentar baš i nema smisla, osim ako nisi pročitao što sam gore napisao kao razliku između jednog ovakvog 'uživo' videa i ostalih tekstova i videa koje radimo. U svakom slučaju, ajmo ne filozofirati o tome više 😉

  • karban12

    19.05.2013 - 12:08

    Perisimus Banned 😛

  • Pariah

    20.05.2013 - 05:07

    Malo naginje sa atmosferom na Cold Fear.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?