HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo i komentiramo The Last of Us

ШмајсерСрб 08.06.2013.   •   65 komentara


Vjerojatno najbolja igra lipnja, a možda i cijele godine u rukama je našeg Duje koji priprema recenziju. No prije toga, evo malo našeg gameplaya i nekoliko prvih komentara.

Ako nas pratite na Facebooku već ste vjerojatno vidjeli onu krasnu sliku The Last of Us press kita koji nam je stigao u četvrtak za našu recenziju. Točnije, paket s igrom je otišao u Split našem Duji, a upravo on, kako bi vam skratio čekanje do pune recenzije, pripremio je i sljedeći gameplay video. No iako Duje već par dana igra punu verziju igre, gameplay koji vam danas donosimo snimljen je iz demo verzije. Zašto baš demo verzije? Jednostavno je – snimili smo ovo prije nego je stigao naš recenzentski primjerak, a i budući da je ovo tip igre koji se lako da spoilati, nekako je sigurnije pokazati vam upravo dionicu igre iz demo verzije.

Ugodno se smjestite, kliknite na play, namjestite 720p rezoluciju pa pogledajte i poslušajte što za sada mislimo o The Last of Us.

NAPOMENA: Imali smo određenih problema pri snimanju ovog gameplaya pa je konačna kvaliteta videa malo niža no što preferiramo, a mogli biste primijetiti i određene varijacije u boji u nekim scenama. To je jednostavno najbolja kvaliteta koju smo mogli dobiti u ovome trenutku, a mislimo da svejedno kroz video možete vidjeti kako igra izgleda, kako se zapravo igra i kakvi su naši prvi utisci. Na kraju krajeva, zato smo ga i objavili.

Komentari (65)

  • BadMeetsEvil

    08.06.2013 - 19:42

    imam jedno pitanje, izlazi li ovo za PC? ili je PS3 ekskluziva?

    • LocDog

      @BadMeetsEvil, 08.06.2013 - 19:45

      PS3 ekskluziva.

  • LocDog

    08.06.2013 - 19:45

    Zbog ovakvih igara mi je uzasno drago sto imam PS 3 :) igra je naručena, sad ko ce docekat petak….

  • l)oolvl

    08.06.2013 - 19:55

    mislim da bi bila ok igra da ne moraš vucarati ženu i dijete svuda sa sobom.

  • snooker

    08.06.2013 - 20:42

    Toliko su napuhivali ovu igru mjesecima, nije ni čudo što joj svi daju desetke

  • IaMarmageddoN

    08.06.2013 - 21:10

    Da li se isplati kupiti PS3 zbog ove igre?!

    • buby8992

      @IaMarmageddoN, 08.06.2013 - 22:12

      Pa realno, konzola se ne kupuje radi jedne jedine igre, ali kada već pitaš odgovor je svakako DA. Mislim da ocjene dovoljno govore same za sebe. Osim TLoU imaš i ostala Naughty Dogova remek djela (Uncharted). Ovu godinu ne možeš nikako pogriješiti ako uzmeš PS3, jer ima čak 20 ekskluziva i do sada sve redom odlične (Ni No Kuni, TLoU, GOW Ascension, SLy Cooper: Thieves in Time)

    • mickolopi

      @IaMarmageddoN, 08.06.2013 - 22:53

      Ni No Kuni nije PS3 exkluziva, jer je prethodno izasla na DS, ali nebitno, ima exkluziva puna kapa, ja ih jos ne stignem sve odigrati.
      Inace necu gledati ovaj demo, samo sam slusao Igora sta ima za kazat, necu da kvarim uzitak sam sebi 😀
      Ovo ce biti odlicna godina za gejmere, ovo, Beyond Two Souls, GTA V, MGS V, The Watch Dogs, Batman, itd, itd…

    • shajaCRO

      @IaMarmageddoN, 09.06.2013 - 06:11

      Neces izgubiti nista kupnjom PS3 , najvise jer mu je sada cijena niska a igre imas vro povoljno preko web shopova .

    • Me666

      @IaMarmageddoN, 09.06.2013 - 06:56

      Samo radi ove igre – ne. Radi ove igre i ostalih hitova koji su izašli otkad je PlayStationa, a kojih se može rabljene naći po bolesno dobrim cijenama – da. Osim toga, neće se radi next-gena odmah zaboraviti trenutna generacija.

  • adycro

    08.06.2013 - 21:48

    Enjoy Explore and Play igra bas za uzivanje ^^ Steta nema ovakvih naslova za PC, kao sto su eksluzive Heavy Rain ili Uncharted :DD

  • buby8992

    08.06.2013 - 22:19

    Naughty Dog još jednom napravio remek djelo i pokazao svima kako se radi igra i zašto je najbolji developer u industriji kojemu nitko ne može da konkurira. Jedva čekam da vidim što će ti genijalci uspjeti postići sa hardverom PS4 kada su ovo uspjeli postići sa hardverom iz 2006. Sada samo čekati da igra izađe da mogu odigrati cijelu.

    • Flissie

      @buby8992, 09.06.2013 - 08:49

      ja mislim da su ubisoft, rockstar i 2k games bolji jer su oboje napravili tolko dobrih igara da to nije istina: svi AC, far cry, ghost recon future soldiers…(samo od ubisofta)

    • mickolopi

      @buby8992, 09.06.2013 - 11:01

      Kad vec navodis igre s ovih generacija, uzmi s metacritica ocjene (posto se zna da je to najvjerodostojnije, jer je ta ocjena dobijena od skupa recenzija) Naughty Doga, Uncharted 1,2,3 (Golden Abyss nisu oni radili) i The Last of Us, i srednja ocjena ispada 93, dok njima najpriblizniji moze biti R*, ocjena im ispada 89.5 (naravno brojimo sve igre novije generacije L.A. Noire, Max Payne 3, Midnigh Club, RDR i RDR Nightmare posto je zasebna igra i zasebno ocijenjena, GTA IV i njene expanzije su takodje zasebne igre), a Ubisoft im je daleko, mozes takodje uzeti i ocjene korisnika, i tu je statisticki jaci Naugty Dog, tako da je covjek u pravu.

    • buby8992

      @buby8992, 09.06.2013 - 11:36

      Ti govoriš o izdavačima, a ne developerima. Trebaš navesti koji ti je to Ubisoftov studio najbolji (Ubisoft Montreal, Ubisoft Toronto…), nije npr. Ubisoft Toronto napravio sve te igre koje si naveo. Ako hoćeš uspoređivati izdavače, onda ga trebaš usporediti sa SCE, gdje Ubisoft opet gubi, jer SCE je izdao mnoge odlične igre na ovoj generaciji (GOW3, svi Unchartedi, TLoU, inFamous, LBP, Heavy Rain….). Niti jedan third party dveloper neće nikada biti dobar kao first party developer (jedino Rockstarovi razvojni timovi i Kojima Productions mogu im konkurirati). Najbolji primjer ovoga je Uncharted 2 kojemu po animacijama, grafici i svemu ostalome multiplatformske igre mogu konkurirati tek od 2012., a Uncharted je izašao 2009.

    • buby8992

      @buby8992, 09.06.2013 - 11:44

      Vidiš da i sam Naughty Dog, jedan jedini Sonyev developer po prosjeku ocjena razvaljuje sve Ubisoftove studie zajedno.

    • armin221186

      @buby8992, 09.06.2013 - 11:58

      Rockstar ima najbolje developere,ali sve upropaste jer ne znaju igru optimizirati za PC,ali konzolasima to godi 😀

    • SNAKE990

      @buby8992, 09.06.2013 - 16:11

      Ovo što su napravili sa The Last Of Us je stvarno čudo jedno to je istina ,još nisam doživio niti jednu igru da joj je cijeli svijet dao Masterpiece odnosno 10/10 u svojih skoro 20 godina igranja odnosno praćenja gaming industrije , prilično nevjerojatno i vrlo interesantno da Sony na kraju ove ere završava prvi i najbolji ali dobro to im je tradicija uostalom…Ali ne bih baš rekao da im nitko ne konkurira, realno gledajući Rockstar je jednako nepogrešiv kao i Naughty Dog ,i dosad nisu napravili niti jednu igru a da je downfall,, dapače Red Dead Redemption mi je treća najimpresivnija igra ove generacije i jedna od najboljih ikada…a da ne govorim o Max Payne 3 !

    • Mentor

      @buby8992, 09.06.2013 - 17:16

      Malo proguglaj pa će ti biti jasno da ipak jesi doživio puno ranije takvo nešto jer je GTA IV i dalje najbolje ocjenjena igra a izašla je prije 5 godina što nije mala stvar. Evo ti dokaz. Daleko od toga da sam neki preveliki fan Rockstar-a, samo govorim kako je.
      http://www.metacritic.com/game/playstation-3/grand-theft-auto-iv

    • buby8992

      @buby8992, 09.06.2013 - 17:55

      U pravu ste, Rockstarovi timovi također rade odlične igre, ali ako gledamo po prosjeku ocjena Naughty Dog je apsolutni vrh ove generacije. Uzmite u obzir i to da je Naughty Dog samo jedan razvojni studio, dok su na Red Dead Redemption i GTA IV radili dva raličita Rockstarova tima – RDR je napravio Rockstar San Diego (sa malom pomoći Rockstar North), a GTA IV Rockstar North (sa malom pomoći Rockstar Toronto).

    • IaMarmageddoN

      @buby8992, 09.06.2013 - 19:51

      Uopće nemoj gledati ocjene metacritica. Baš sam nedavno napisao negdje da ima igara koje su njima slabije ocjenjene a meni su među najboljim igrama koje sam odigrao…

    • armin221186

      @buby8992, 09.06.2013 - 21:00

      sta je za tebe cijeli svijet pa Gamespot je dao 80,ako pratis gejming zanao bi da je IGN veoma korumpiran…

    • SNAKE990

      @buby8992, 10.06.2013 - 12:10

      Gamespot mu nije dao 80 , nego mu je dao 8, ako ćemo o sitnim pogreškama,i kada je takva neka iznimka iz nekog neopravdanog razloga ,onda nju niti ne spominjem ako joj je u prosjeku 99% portala dalo takvu maksimalnu ocjenu ,jebote gamespot eto…
      Evo liste: IGN 10/10
      Eurogamer 10/10
      Eurogamer IT/Sp 10/10
      Edge 10/10
      CVG 10/10
      Destructoid 10/10
      Gamereactor 10/10
      VideoGamer 10/10
      thesixaxis 10/10
      ibtimes 10/10
      PS-Lifestyle 10/10
      Digital Spy 10/10
      Machinima 10/10
      Digital Fix 10/10
      Post Arcade 10/10
      speciogames 10/10
      Gamingbolt 10/10
      Godisageek 10/10
      OPM 10/10
      Pushsquare 10/10
      PS-Nation 10/10
      Giantbomb 5/5
      Techdigest 5/5
      Gamesradar 5/5
      TheMirror 5/5
      Guardian 5/5
      Telegraph 5/5
      Gameblog 5/5
      CheatCodeCentral 5/5
      Adam Sessler 5/5

    • armin221186

      @buby8992, 10.06.2013 - 13:47

      gamespot nije dao najvecu ocjenu znaci cijeli svijet mu nije dao sve 10-ke,povuci svoje rijeci ….

  • apach

    08.06.2013 - 23:41

    Kratko i jasno, jedino sta vrijedi na trzistu igra su ps3 exkluzive i jos neke od xbox-a sve ostalo je shit, reciklaza za reciklazom, samo smece.

  • Zael

    09.06.2013 - 01:35

    realno, nema smisla ni komentirat ovo ni pisat recenziju jer svi znamo da ce ovo dobit 97-100 igra je toliko bolesno nahajpana da mislim kad bi se netko usudio dati joj 8/10 prozvali bi ga odma sony hejterom. ko ima ps3- must buy i gotovo

    • SNAKE990

      @Zael, 09.06.2013 - 16:12

      Definitivno.

  • antrax83

    09.06.2013 - 17:35

    briga me za last of us, ima za pc daleko boljih igara

    • apach

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:03

      Hajde navedi bar jednu, i ako te briga sto komentarises.

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:31

      Spacewar,Pong,Space Invaders……

    • buby8992

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:37

      Ajde ti meni objasni kako to PC može imati boljih igri ako nema nijednu ekskluzivu osim MMO-a i RTS-a? Sve ostale igre su multiplatforsmke koje možeš igrati i na konzolama.

    • maxim.x

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:49

      Witcher je do nedavno bio PC ekskluziva, po meni jedna od najboljih igara uopce :)

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:57

      Amnesia A Machine for Pigs,Arma III,The Elder Scrolls Online,Dirty Bomb,Hawken,Outlast,Rise of the Triad……Daj bar uguglaj prije nego izvališ(pa ipak si ti google generacija opravdaj to),stvarno si slijepi fanboy ali ono hardcore!A dali če ove moje navedene igre biti bolje od LOS to če ljudi sami odlučit šta se kaže kako kome.

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 18:58

      LOU :)

    • antrax83

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:00

      navest cu ti barem dvadeset igara gospodine, gejmer sam vec 15 godina dok se ti mozda nisi ni rodio

    • antrax83

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:01

      de ti meni pojasni kako ti igras pucačinu na yojsticku, sigurno lomis prste

    • antrax83

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:11

      zaboravio si mu spomenuti company of heroes 2 koja uskoro izlazi a koju on nece nikad zagrati na konzoli, najbolja strateska igra ikada

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:15

      puno sam ih još ja zaboravio ali moja bit je jasna a njegovo PS fanbojevsko razbacivanje među neznalicama je pobijeno a i smiješno je..

    • buby8992

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:19

      Ja sam mislio na "prave" ekskluzive, a ne niskobudžetne indie/f2p naslove. Te se igre ne mogu staviti u istu kategoriju sa AAA konzolaškim ekskluzivama. Daj se ouzbilji.

    • antrax83

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:24

      de ti meni navedi pravu ekskluzivu za ps osim god of war, metal gear i grand turismo da valja

    • buby8992

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:37

      Svi nastavci Uncharteda (najbolje ocjenjeni serijal generacije), TLoU (96 na Metacriticu, nuff said), Little Big Planet (1 i 2), Heavy Rain, Resistance serijal, inFamous serijal, Killzone serijal, Sly Cooper: Thieves in Time, Ratchet and Clank Serijal, Ni No Kuni (ok, nije tehnički ekskluziva, ali ga nema ni na jednoj drugoj kućnoj konzoli, a ni na PC-u), Demon's Souls, Yakuza serijal, Motorstorm, Twisted Metal… ima ih još, ali se trenutno ne mogu sjetiti. Sve odredom AAA igre i niti jedna nema prosjek ocjena ispod 80.

    • Zer0

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:39

      Evo ga, još jedna PS3 vs PC fanboy rasprava. Kokice molim. :)

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:39

      hahahahahati si mislio lol neznam ja šta si ti mislio nečitam misli,na piši drugi put, jesi rekao da nema PC eskluzive?jesi!sad si u krivu izvlačiš se kao i obično jasno ko dan sve ma daj bježi!

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:41

      Nema rata odavno PC pobijo sve ovaj buby8992 je izbjeglica .

    • buby8992

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:45

      Kako volim ove isfrustrirane PC fanboyeve koji su toliko para uložili u te svoje močne konfiguracije, a sada nema igre koja će iskoristiti njihov potencijal, pa lažima i obnama pokušavaju opravdati novac bačen u vjetar. Zbilja nisko.

    • Lazy

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:46

      Hehe,tješi se.

    • BsTyLer

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:50

      nema nema igre koja če iskorstit moju skupu i močnu konfu ahahahahahah u mad bro …uništenje potvrđeno!ajde dečko lovi zmije!

    • buby8992

      @antrax83, 09.06.2013 - 19:56

      Ironija je u tome da ću ja na svojem PS4 na kraju ove godine igrati grafički impresivnije igre, nego ti na svojem PC-u u kojega si utukao tko zna koliko para. Istina boli, ha?

    • LocDog

      @antrax83, 09.06.2013 - 20:16

      koja je svrha ovih rasprava?? Svatko ce branit svoje, a jedan troll ce uzivat ili je pak isfrustriran sto nikad nece ni prismrdit The last of us-u.

    • Ementaler

      @antrax83, 09.06.2013 - 20:32

      http://www.metacritic.com/search/all/super+mario+galaxy/results – dvije igre, ali hej – 'serijal' je :)

    • antrax83

      @antrax83, 09.06.2013 - 20:49

      Na tvom ps4, jesi ga to ti napravio pa vec imas haha.Sta rece graficki impresivnije igre,nemoj me nasmijavati!

    • Adam Jensen

      @antrax83, 09.06.2013 - 21:58

      Grafika na konzoli nikada neće biti dobra kao na high-eng PC-u, mogu biti samo jednake. Prvih 1-2 godine će biti ista a onda će malo po malo konzole zaostajati. Ali konzole imaju 2 prednosti: 1. ekskluzive (prije svega mislim na PS jer mi se Xboxove ne sviđaju), 2. Kupiš konzolu i za narednih 5-6 godina si obezbjedio platformu za igranje, dok bi se PC morao par puta nadograditi ili kupiti novi. U svemu ostalom je PC superiorniji tako da je najbolje ako si u mogućnosti imati oboje.

    • Shazaam

      @antrax83, 09.06.2013 - 22:23

      Najveća prednost konzola je optimizacija i ništa drugo.

    • drazensi

      @antrax83, 10.06.2013 - 10:22

      ja svoje racunalo nisam nadogradivao 5 godina i sve je radilo jos na medium postavkama sto je naspram konzola bilo bog i batina..
      stoga nemojte pisati gluposti o konstantnom nadogradivanju racunala ako ga nikad niste sami sastavili i ako ne znate kako se sastavlja neka dobra gaming konfiguracija..
      kao drugo, citam danas, stigla procjena cijena igara na novim konzolama i one ce se kretati od 550-600kn, nedam tolko za igru ni da je zlatna i da se sama igra i da mi jos k tome pivu svaki put donese kad igram :)..
      a kao zadnje, cemu uopce rasprava o grafici, nikad pa ni onda niti sada ne moze jedna konzola imati istu grafiku kao pc jer ce i sam hardver biti neusporedivo los od nekih recimo za gamere srednje jakih konfiguracija..
      bit ce naravno grafika nesto ljepsa na konzolama, ali to je to..
      gledajte rade gameplay i mehaniku igre, a ne grafiku..
      probao igrati na konzoli i pucacine i sve moguce igre i meni osobno je neusporedivo los osjecaj naspram misa i tipkovnice..
      kretnje su mi cudne i izgledaju manje prirodno nego na pc-u..
      ali svakome svoje..

    • The Last of Us

      @antrax83, 10.06.2013 - 19:09

      vidim kako te nije briga što čitaš onda o igri ahahah,
      The Last of Us je remek djelo igraće industrije a svi ostali koji to ne žele priznat tješite se.

    • The Last of Us

      @antrax83, 10.06.2013 - 19:12

      exactly, ekskluzive i konzole su za mene pojam., ajte vi PC fanboyi što radite ovdje nema ove igre na PC. LONG LIVE PLAY

  • BsTyLer

    09.06.2013 - 17:37

    Pun k..Qte-a

    • piydek

      @BsTyLer, 10.06.2013 - 12:53

      Da, baš gledam. Meni je ovo katastrofa i ne razumijem otkuda takve ocjene. Ovo zapravo nije igra, nego linearna serija skriptiranih događaja, među-scena i QTEova. Ovakve igre i percepcija istih kao dobrih dubinski uništavaju igre jer zapravo negiraju sam medij igre, a takve stvari kad su dobro ocijenjene, dobro prodavane i popularne postaju svojevrsni standard za druge igre i eto spirale uništavanja igara.

  • nnnnn99

    10.06.2013 - 13:34

    Ovo je jedna od onih igara zbog kojih bih voljela imati PS3, šteta je propustiti ovakvu vrhunsku igru,ali šta je tu je. Iznenadilo me koliko je grafika dobra, jer znam da konzole imaju lošiju grafiku od PC-a.

  • miki125

    10.06.2013 - 14:30

    šteta , mislio sam kupiti igru ali sam u komentarima shvatio da pc ima bolju grafiku od konzola i da je primjena pc šira od ps3 pa sam zbog istoga odlučio ne-kupiti igru

  • The Last of Us

    13.06.2013 - 14:07

    Upravo stigla dan prije službenog izlaska, kako je brz Infomark, svaka čast,
    COULD YOU BE… THE LAST OF US?

    SURVIVAL at any cost!

  • tomy_zg

    14.06.2013 - 17:10

    Igram igricu i pre pre dobra je , uzivancija u svakoj sekundi igre ali bez uvrijede svima koji igraju na PC naravno da se ne isplati stavljati im igru na PC kada na tome nemaju nikakvu zaradu kad svi skidaju sa torrenta tako da su im to pametni potezi sto ne stavljaju na PC

  • JaBitiTarzan

    14.06.2013 - 17:53

    Ono što ja vidim iz ovoga demo-a je malo istraživački nastrojeniji Resident Evil 5 ili 6. Oprostite ljudi, ako želite igrati horor avanturu sa elementima RPG ono što tražite su Stalker sa svoje dvije standalone ekspanzije što će dalje reći da morate imati PC. Ovo ne želim komentirati, meni osobno je reciklaža znam da će sad bubi apach i kompanija osuti paljubu po meni kao PS hejter ali objektivno vi niste igrali igre koje koje sam ja kupio, znači originale iako preferiram pirateriju.

  • mihovil1111

    16.06.2013 - 20:12

    ne kupujte ps3…kupite ps4 bit ce 3300 kn

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!