HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo i komentiramo Tomb Raider

Igor Belan 08.03.2013.   •   78 komentara


Novi Tomb Raider igramo na PC-u od službenog datuma izlaska, a prije pune recenzije odlučili smo vam pokazati malo našeg gameplaya i dati nekoliko prvih komentara.

Još ćete malo morati pričekati za našu detaljnu recenziju novog Tomb Raidera, a da bi vam malo skratili to čekanje odlučili smo preko nekoliko kadrova već posnimljenih zbog video recenzije izreći i par prvih komentara o igri. Nastao je tako još jedan HCL-ov ‘gameplay i komentar’ video, a osim Larinih frontalnih fizičkih atributa u njemu se osvrćemo i na (ne)realnu simulaciju Larine kosice pod utjecajem TressFX tehnologije te spominjemo kako vlasnicima Nvidia grafičkih kartica trenutno nije lako – bar što se tiče ove igre.

Za rasprave o Larinoj kosici i svemu ostalom vezanom uz Tomb Raider navratite u igrinu službenu forumsku temu, a nećemo se ljutiti ni ako ostavite pokoji komentar o igri odmah ispod.

Komentari (78)

  • scarwin

    08.03.2013 - 16:13

    Šta je s Nvidiom?

  • gamelaker

    08.03.2013 - 16:42

    Nadam se da će sad neki ljudi skužit da je ovo gameplay a ne recenzija..

  • BsTyLer

    08.03.2013 - 16:46

    To ekipa ovo vam je pametno bar malo gameplay prije recenzije,i to nedugo nakon izlaska igre,jer nekad vam recenzije kasnu dosta pa ono jako pozitivno od vas .Igra je bolje nego šta sam oćekiva isplati se igrat.

    • Shazaam

      @BsTyLer, 08.03.2013 - 16:57

      Trudimo se 🙂

  • armin221186

    08.03.2013 - 16:52

    Igor se malo uozbiljio …T FX-zahtijevi se jako puno povecaju GTX 580 jedva ide (sa ultra detaljima)

    • Shazaam

      @armin221186, 08.03.2013 - 16:59

      Malo je potrebno optimizirati sa patchevima i uz to novi driveri za GPU pa će letiti.

  • Mayhem

    08.03.2013 - 17:01

    Al me živciraju ti Quick Time Eventi. Svako malo stišći ovo, stišći ono. Treba to izbrisat iz svih igara u budućnosti.

  • SuperWarrior

    08.03.2013 - 17:40

    Svaka Lara je dobra ako su njezini atributi prisutni 😛

  • Neol

    08.03.2013 - 17:44

    Zato nikad nisam ni volio god of war, baš zbog tog pritiskanja nekih tipki, više gledaš nego što igraš, a i zbog kamere koju nemoš okretat 360 stupnjeva. A ovo što se tiče novog Tomb Raidera, to sa kosom pa to je sitnica u odnosu na Horde Neprijatelja, koje sve potamani klinka Lara i tokom cijele igre se spašava u zadnji čas kao u onom filmu '2012', hahaha, sve se ruši i pada a oni se izvuku uvjek u zadnjem trenutku, pa to je Turbo Akcioni Film, s Turbo Akcionim Efektima. Taj Square Enix upropaštava sve Serijale, pa tako i Tomb Raider, a počeli su sa onim Final Fantasy-em još na PS1, sad su kupili sve žive izdavače igara jer su se polakomili za NOVCEM, znaju da se velika većina gamera pali na GRAFIKU i ULTRA AKCIJU, a ti DLC-ovi samo ima donose još više NOVCA od naivnih gamera. Ma sve su im igre ISTE, čista komercijala a komercijala donosi novac. Moja ocijena za Tomb Raider od 1 do 5 je (+3).

    • Shazaam

      @Neol, 08.03.2013 - 17:55

      Ovo je ipak igra… neprijatelja nema toliko puno koliko misliš. Puno se hoda, trči, skače, penje. Combat sam po sebi je odličan, na težim razinama pogotov, zato što je teško biti brz i precizan. Nije sve u QTE…

    • Neol

      @Neol, 08.03.2013 - 18:05

      Igra ili ne ali ne znam jel to samo mene podsjeća na Film Katastrofe '2012' ili vas ima još?, mislim što se tiče nerealnog spašavanja u igri u zadnjem trenutku, ima barem 50 takvih situacija isto kao i u filmu 2012. I jeli to Realno, ma naravno da nije što se mene tiče, jer to samo stvara Napetost i Akciju. Realno je da već nakon 3-4 takva izbjegavanja smrti, peti puta glavni junak pogine, ma i to je previše.

    • Neol

      @Neol, 08.03.2013 - 18:08

      A u odnosu na stare Tomb Raidere, ovaj ima najviše neprijatelja, sve sam ih igrao, osim onog GUARDIAN OF LIGHTS ili kako se već zove, a to je isto Square Enix

    • apach

      @Neol, 08.03.2013 - 18:19

      + 99 :))

    • maxim.x

      @Neol, 08.03.2013 - 19:36

      Ako trazis toliku realnost onda igre nisu za tebe. Ustvari jesu ali iskljucivo simulacije.

    • Neol

      @Neol, 08.03.2013 - 20:14

      Pa Tomb Raider serijal je bio Akciona Avantura, mislim TR od 1 do 6, šesti je Angel Off Darkness , u tim Tomb Raiderima, kad napraviš jedan krivi potez umireš i vraćaš se tamo gdje si zadnji puta manualno snimio igru. A što je sad ovo postalo? Akciona Fantazija, gdje Lara bude 50 puta na samom rubu smrti ali se uvijek uspije spasiti. Jednostavno to nisu trebali niti stavljati u igru. Ali ako ti voliš Akcionu Fantaziju, imaš drugih takvih naslova koliko hoćeš, ali Tomb Raider 2013 je stvarno totalno nerealan kao i film 2012, pogotovo što je Lara klinka, pa takve sposobnosti nije imala niti jedna starija Lara Croft iz prijašnjih igara, lool. u TR4 je bila klinka i tamo je bila bez ikakvog oružja, jedan level i u TR5 jedan level i bilo je jako zanimljivo prijeći level bez ikakvog oružja i kako sad najedanput Supermenske sposobnosti u novom TR?

    • JaBitiTarzan

      @Neol, 08.03.2013 - 22:30

      Grafika baš i ne oduševljava. Iako to sve ide lijepo na radeonima na ultra, ovo spada u jednu od lošije optimiziranih igara. Msm za ovo objektivno ne treba tako snažan hardver. Larina guza, i Larine sise mi do te mjere odvlače pažnju da i ne obraćam pozornost na druge stvari. Kosa je ok, voda je katastrofa. Prelinearna igra. Nikakva interakcija. Loš konzolaški port a AMDove gluposti sa Tress FX su toliko jadne. Zamislite samo to, kosa. Zar nisu mogli povećati sise i uraditi realno ljuljanje sisa dok se Lara miče. Koga briga za kosom, što se mene tiče mogli su joj glavu obrijat odmah na početku igre. I naravno. Lara je sva prljava, blatnjava, krvava a kosa je čista kao suza. Ali ej. To nisam ja to je moja schauma!!!

    • Janadri

      @Neol, 08.03.2013 - 23:20

      Taman sam hteo oštro odgovoriti Neolu, ali kad sam pročitao tvoj komentar ostao sam bez reči.

    • hitman92

      @Neol, 09.03.2013 - 09:09

      donekle se slažem s tobom ali ako nema raznolikosti i samo ides bez razmišljana i tamanis sve pred sobom to je onda dosadno,zato ti qte dodaju razolikosti i zaniljivosti ako su dobro izvedeni kao u gow serijalima

    • Neol

      @Neol, 09.03.2013 - 11:03

      Istina, izbacili su velike sise i dupe, napravili ju djevojčicom, po treći put u serijalu i to nadrealnih sposobnosti? Mnogi ovdje nisu prešli prvih 6 Tomb Raidera i misle da su popili svu pamet svijeta, daj javite se kad prijeđete sve dijelove po 3 puta barem pa onda ocijenite novi Tomb Raider. Tomb Raider više nije Tomb Raider, to je sve trebala biti neka druga igra i dobila bi od mene čistih 10 ocijenu, a pošto je to ipak TR onda dajem +3, jer ovako pretjerivanje ne zaslužuje više. Ima li tko da je prešao od početka do kraja prvih 6 Tomb Raidera minimalno 3 puta?

    • maxim.x

      @Neol, 09.03.2013 - 14:02

      Kakve su to gluposti da moras prijeci prvih 6 nastavaka da bi ocijenio ovo?! Ako ti se ne svida nemoj igrati i gotova prica. Igra je univerzalno hvaljena na svim sajtovima i ti sada pokusavas ljude uvjeriti da ne valja?! I ako nisi shvatio to je i bit reboota neke igre, da krene ispocetka i ne bude ista kao prethodni nastavci.

    • Neol

      @Neol, 09.03.2013 - 14:49

      Jesi ti glup ili što? Tomb Raider serijal je pokvaren s ovim zadnjim nastavkom i igra mi se sviđa ali ne kao Tomb Raider, nego kao (Rambo Raider) i da se tako zvala, ne bih ništa rekao, čista desetka. A ti pokušavaš ljude uvjerit da valja? Ne valja kao Tomb Raider ali valja kao Rambo Raider ili da je umjesto Lare glavni junak onaj iz njene expedicije debeli u crvenoj majici s Irokez frizurom, to bi još nekako išlo, ali ne: taj s Irokezom je nesposoban, ali zato mala Lara kao djevojčica radi čuda neviđena. A u idućem će nastavku kad bude starija vjerojatno će letjeti i zrakom kao Superman, jer morat će tako biti, pošto ovdje izvodi nemoguće vratolomije kao klinka, morat će onda kad bude starija, još veće vratolomije izvoditi, ali ti to voliš, pa onda izvoli.

    • Neol

      @Neol, 09.03.2013 - 14:51

      I da bi ocijenio Tomb Raider SERIJAL, naravno da moraš sve nastavke prijeći, što si ti mislio?

    • maxim.x

      @Neol, 09.03.2013 - 15:24

      Zar ne shvacas da si jedan od jako rijetkih koji tako misli? Da trazimo realnost onda ne bismo igrali igre. I naravno da mi se svida, igra mi je odlicna kao sto je i vecini ljudi, pogledaj samo ocjene koje je pokupila. Ovo je tvoja izjava:"daj javite se kad prijeđete sve dijelove po 3 puta barem pa onda ocijenite novi Tomb Raider". Znaci nisi rekao kao u ovome zadnjem komentaru da bi se ocjenio serijal nego NOVI Tomb Raider. I ne, da bi se ocjenio novi Tomb Raider ne mora se preci cijeli serijal, eto na sto sam ja mislio.

    • Neol

      @Neol, 09.03.2013 - 16:49

      Fan sam Tomb Raidera, bio on serijal ili ne, ali ovaj Novi nema veze s vezom, a Square Enix bolje da nije dirao Sveti Tomb Raider Serijal i ne samo njega, jer gledaj sad je tebi ovaj novi TR super od Square Enixa, ali kad ga za par godina kupi neki drugi studio koji ima još više para od Square Enixa i opet kompletno promjeni način igranja i gameplay, jel bi ti to volio? Sad vam je sve super ali za par godina će svi kukati što je Tomb Raider postao, npr. FPS. o tome ti ja govorim, bolje je da ostane sve kao prije, a ako misle radit neke inovacije onda neka izmisle neku drugu igru ako su tako pametni (Square Enix).

    • Neol

      @Neol, 09.03.2013 - 17:41

      Ili da Novi Studio napravi Laru Kroft kao Shemale, jel bi to volio? O tome ti pričam, a kao inovaciju su mogli staviti stotine drugih stvari u igru, a ne mijenjati Larine sposobnosti koje graniče sa stvarnošću, u stvari nerealne su definitivno a prvih 5 TR je bilo realno sve, a sad više nije. Simbol Tomb Raidera su bile velike Sise, a kasnije su ih smanjivali i smanjivali, tko zna možda postane i Muško. Izbacili su plivanje, ronjenje, vožnja na ATV-u, motoru, kanu-u, izbacili su razbijanje mozga kako prijeći Level, jer sve ti je nacrtano. A ako nešto velika većina voli, to ti ne znači da je to i Ispravno. Ako im je Krv i Nasilje bolje od Dobrih Sisa koje se klimaju, onda s njima nešto nije u redu, razmisli o tome, ja ti dajem samo savijet, da većina ne mora biti u pravu. Uostalom nije niti čudo kad u Svijetu Tinejđeri popizde i naprave Masakr, nakon ovakve igre nije nikakvo čudo, razmisli jel ti bolje da je TR Velika Avantura sa Sisama i Mozganjem ili Krv do Vrata, Nasilje preko glave s jako malo Mozganja i to još sve radi tinejđer-ica, lol.

    • JaBitiTarzan

      @Neol, 10.03.2013 - 06:47

      Nekad davno, prije nekih 15 godina igrajući Tomb Raider i Resident Evil, ni u snu ne bih ni pomislio da će to jednog dana biti iste igre.

    • Neol

      @Neol, 10.03.2013 - 09:39

      I Resident Evil ali i većina drugih Igara, sve su iste, a to se događa i s većinom Filmova. To je zaglupljivanje masa, non stop akcija, krv i nasilje, to je dobro za psihičko zdravlje. A Sise koje se klimaju loše utječu na zdravlje, lol. Vide jedni od drugih kako vole ubijanje i klanje u igrama i onda se svi zareze, postanu ovisni o takvim igrama, ali to je Gaming industriji i Cilj, da svi misle kao većina i da nemaju svoje JA, onda će više ljudi kupovati pošto svi jednako misle da je to Dobro, a isprdavaju se s onima koji misle drugačije. I onda im je bolje biti Crna Vrana kao i svi ostali da ih ne bi Hipnotizirana Većina Zafrkavala, jer Bijele Vrane su Čudne, one razmišljaju Samostalno, Neovisno. Naprotiv: Svatko tko Razmišlja Neovisno od većine, zna i sam što je Dobro a što nije.
      Ne morate slušati Medije i Druge kao što misli: (maxim.x) da bi znali što valja a što ne valja, jer Mediji su ti koji i proizvode Masovno Zlo. Svaka čast (JaBitiTarzan), znam da ima još Igrača koji razmišljaju svojom Glavom a ne glavom Većine. Gaming Industrija jako dobro zna što Njihova Hipnotizirana Većina Misli, i zato su vam igre ovakve kakve jesu: kratke, nabijene akcijom s jako malo razmišljanja, krvi u potocima, meso do koljena. Tomb Raider su pretvorili u Krvoproliće jedne Djevojčice Nadnaravnih Sposobnosti, ali zato što imaju Novca i mogu radit što oni žele.

    • JaBitiTarzan

      @Neol, 10.03.2013 - 10:44

      Mislio sam na to da su Tomb Raider i Resident Evil nekada bile potpuno drugačije igre, ali baš potpuno različite. Dok je sad jedina razlika što Lara može skakati, a likovi iz RE mogu samo na posebnim mjestima. Ali bezveze je kad neko ocjeni ovu igru ocjenom 85 ili više.

    • maxim.x

      @Neol, 10.03.2013 - 17:11

      Ti si ovo sa price o Tomb Raideru okrenuo na pricu za neku drugu raspravu. Ne mozes na temelju toga sto mi se svida jedna igra sada ustvrditi da igram ono sto igra vecina, kako to znas? Ovo je moj zadnji komentar na ovoj temi jer mi ne pada na pamet da ti pisem biblijske odgovore.

    • Neol

      @Neol, 10.03.2013 - 17:44

      Ne znam što se uopće raspravljaš s nama kad si u krivu, ili bi ti htio da mi isto mislimo kao i ti i tvoja većina, e to nećeš nikad dočekati, tako da ti ne vrijedi nas uvjeravat ništa. Tomb Raider 2013 je katastrofa, zadnji dobar Tomb Raider je bio Anniversary.

    • Adam Jensen

      @Neol, 10.03.2013 - 17:59

      Tomb Raider tebi nije "sjeo", ne valja ti i to je uredu, o ukusima se ne raspravlja. Ali nije uredu reći da je novi TR katastrofa jer je odlična avantura u stilu kakvog hollywoodskog blockbustera. Slažem se da su pretjerali s gomilom neprijatelja i sa spašavanjima "u zadnji čas" ali šta ćeš došla su takva vremena da takve stvari prodaju igru (uporedi prodaju CoD-a i neku realniju simulaciju ratovanja npr. Arma ili Red Orchestra). I ja bih volio da je manje borbe a više zagonetki i platforminga kao u ranijim dijelovima, ali to je opet subjektivna stvar neki ljudi više vole borbu. Da su napravili i ovaj TR sličan prošlim nastavcima mnoštvo igrača bi se žalilo kako nema mnogo inovacija i promjena, a kada uvedu promjene onda dosta njih se to ne svidi jbg ne možeš nikada ugoditi svima. Novi TR se sviđa većem broju ljudi nego što im se ne sviđa i ljudi iz Crystal Dynamicsa su prema tome napravili dobar posao.

    • Neol

      @Neol, 10.03.2013 - 18:37

      Ma to je trebala biti neka druga igra, i onda ne bih ništa rekao, ali da je to Tomb Raider, s toliko Krvi i Nasilja, Akcije, Spašavanja, to po meni nije nikako Tomb Raider. A što se tiče inovacija, mogli su ih staviti u igru stotine, a ne Krv, Nasilje i Akciju. Već sam rekao da je Lara bila Tinejđerica u TR 4 i TR 5, ali bez oružja i to samo po jedan Level, ali to je bila inovacija, inovacija je bila i u TR 3, jer je imao 3 prijevozna sredstva a uveli su i klečanje odnosno puzanje na koljenima u odnosu na TR2 gdje toga nije bilo i bilo je samo jedno prijevozno sredstvo. Ima hrpa ideja za neku promjenu u igri umjesto Frenetične Akcije i Potoka Krvi koje proizvodi Tinejđerica nadnaravnih sposobnosti, zar nije tako? A ovo što se tiče prodaje, prodavala bi se itekako i takva igra u kojoj stave neke normalne novosti umjesto krvi, ali ne Oni su Lakomi za Novcem, nije njima to dovoljno. Na primjer TR Angel off Darkness je igra u kojoj ima puno Bugova a >Kontrole su Katastrofa, no Svejedno su zaradili na njoj, zašto?, pa zbog Velikih Sisa, imala je najveće sise u serijalu ali i Najveći Repertoar poteza u svim nastavcima, ono Puzanje s Trbuhom na Podu, kao Vojnici. Eto toliko o novotarijama kojih ima u nedogled umjesto ove Nove gluposti, gdje nema čak niti salto naprijed- nazad, lijevo- desno, rollanje u nazad, plivanje, ronjenje, Pa to je sve bilo u TR4 i TR5 i bez Oružja, a bilo je jako napeto, napetije nego ovaj RAMBO stil. A morat će onda u idućem nastavku kada Lara bude starija napraviti, JOŠ ŽEŠĆU AKCIJU, lool, slažeš li se s Time?

    • Adam Jensen

      @Neol, 10.03.2013 - 19:32

      Ja tebe razumijem i slažem se sa većinom što si napisao, ni meni se ne sviđa toliko nasilje, krv i te stvari. Ali ne treba zbog toga odmah nazivat novi TR katastrofom, možda je malo izgubio identitet ali je i dalje odlična igra. Nažalost takav je došao ovaj novi trend da većina novijih nastavaka nekih kultnih igara (Splinter Cell, Res Evil, Ghost Recon, TR, Hitman) sve manje podsjećaju na starije prethodnike i više se prilagođavaju široj publici (čitaj djeci mlađoj od 15 god).

    • Neol

      @Neol, 10.03.2013 - 20:50

      Tako je da, baš me zanima kakvi će im biti nastavci za 10 godina, ako već sada ima toliko akcije, lol. Možda Lara bude u pelenama s Raketnim bacačem na leđima ili će Letjeti Zrakom s Krvavom Sjekirom, hahaha i onda je kraj Gaming Industrije, jer poslje toga neće moći napraviti Veću Akciju u Igrama da bi se to svidjelo Klincima. I (Igra nije Katastrofa sama za sebe), nego gledajući općenito na TR serijal. Da se ta igra zvala Rambo Raider i da je umjesto Klinke Lare, odrasli Rambo, ne bi mi smetalo ništa, tko voli neka izvoli, lol.

    • JaBitiTarzan

      @Neol, 10.03.2013 - 21:08

      Daleko od toga da je Tomb Raider globalno katastrofa, ne znam kako se prodaje ali vjerujem da nije loše. Ali to što se albumi od Jelene Karleuše dobro prodaju, ne znači da je ona sad neki umjetnik. U očima ljudi koji traže izazov u igri Tomb Raider je katastrofa. Tomb Raider je loša igra, ne zato što je developer nešto izmjenio. Naprotiv, nema tu izmjena, barem ne u odnosu na igre uopće. Napravljene su izmjene samo u odnosu na prethodne Tomb Raider igre, ali te izmjene su igru učinile sličnom nekim drugim igrama. Govoriti o inovacijama u Tomb Raideru je čista glupost. Sry na izrazu, ali manje više svi vide da tu nema inovacija. Sve je to već viđeno.

    • Neol

      @Neol, 10.03.2013 - 22:01

      Najbolja igra ikada je meni (Shadow of the Colossus), to je igra koja ne liči ni na jednu drugu igru, a zašto?, pa zato što je glavni tvorac igre jedan čovjek i što je zamislio igru onako kako on želi a ne Većina, pa kome se svidi, svidi a kome ne, ne. No ipak je zaradio dosta na tome. A ovim Velikim Studijima treba Krv, Urnebesna Akcija i Nasilje i onda nas uvjeravaju da je to ono što svi žele, a ljudi zasljepljeni uvjeravaju sami sebe da to i oni sami žele, jer veliki Studio je tako rekao. Veliki Studio je gladan Novca, kao gladni Vuk, zato ocijenimo Vuka sa 10/10 da nas ne bi pojeo.

    • -Aragorn-

      @Neol, 10.03.2013 - 23:08

      +1

    • mOOha

      @Neol, 11.03.2013 - 16:55

      Daj me ne nasmijavaj — prvih 5 nastavaka sve realno? bila je gora bajka od ove – stvarno je realno imati grobnice veličine nogometnih stadiona na svakom uglu i općenito onako složene zagoentke i slično — može ti se ono više sviđati, može ti novo biti apsolutno sranje, ali daj molim te ne drobi o relanosti u Tomb Raideru jer to je jednostavno preapsurdno da bi uopće bilo i smiješno.

      Ja sam pak pokušavao igrati neke od prethodnih i bili su mi dozla boga dosadni, ne radi zagonetki jer ih volim nego upravo radi toga kako su napravljene, a ti mi pričaš o nekoj tobožnjoj realnosti. Drugi pak o sisama i dupetu kao da je to bit igre, ovdje su ju napravili da izgleda bolje nego u bilo kojoj prethodnoj igri i to ne mislim na broj poligona, bolje teksture, normal mape i ostalo.

      Nisam isto preveliki fan mijenjanja serijala, ali su sa njim ionako u zadnjih nekoliko nastavaka toliko zasrali da su i morali mijenjati jer inače nastavka ne bi ni bilo.

    • mOOha

      @Neol, 11.03.2013 - 17:00

      Ako vas toliko dave digitalne sise igrajte DoA, ak vam je do sisa imate pornjavu ….. Eto ti realnosti, a normalno ti je skakanje salta u nazad usred šore i slične gluposti.

      Naglasak je previše na akciju i ubijanje, ali to je sve s čime se slažem u tvojem opisu igre. Čak i što se tiče optimizacije jer meni mimo TressFX-a koji odlično izgleda igra radi u prosjeku na 45-50 frameova što je i više no dovoljno za single player igru

    • Neol

      @Neol, 12.03.2013 - 13:46

      Po tebi je realno u novom TR da lara skače vješto kao skakavac i tako se vješto penje kao gušter, a ne može napravit salto napred-nazad- lijevo -desno, kolut napred-nazad, lijevo-desno, ne može Plivati i Roniti, kad umre blizu je Ček Point, a u starim TR kad umre, bogami si morao cijeli level ponovno igrat ako nisi Našao ni jedan Kristal za Snimanje ili si zaboravio snimiti. Uostalom nisi ti niti jedan TR od 1-5 prešao do kraja cijeli kao što i kažeš, jer ti je predosadno. Naravno da je Realnost Dosadna za tebe, jer Realnost je Pravi Izazov igrati. Ovaj novi TR je igra za Djecu Koja Ne Vole Dosadu a onda Kukaju što su Igru Prešli za 3 Dana, lool. A vidim da se pališ na Grafiku pa zato vjerojatno misliš da je Igra Realnija ako ima bolju Grafiku. Grafika uopće nije mjerilo Realnosti Igre. A ti ako ne Voliš Sise, onda Igraj neku drugu igru a ne TR, kojem je bio Simbol Velike Sise, no sad su ih već toliko smanjili, da me neće čuditi da u idućem TR Lara bude Muškarac, pa bih volio vidjeti što ćete onda reći? A to što govoriš da ne bi nitko igrao igru da nisu uveli ovakve Abnormalne Promjene, varaš se, jako se varaš, jer mnogi Fanovi TR serijala, niti ne pišu ovdje ništa i bilo gdje drugdje. I pošto su sad napravili ovakav Pokolj s Larom Tinejđericom, kakav će tek onda Pokolj biti kad Bude 10 godina Starija Lara, što misliš? Gdje je tu Realnost, u TR 4 je bila Tinejđerica i bez bacača Granata, To je REALNOST, a danas je REALNOST da Djeca imaju Bacače Granata i Kalašnjikove u Igrama, pa Bogami nije onda Čudo što neki Klinci Popizde i Pobiju 20 ljudi u Stvarnom Životu, Jer Oni Žele AKCIJU kao što je i u Igri, lool.

    • maxim.x

      @Neol, 12.03.2013 - 13:49

      Ove tvoje komentare valja citati kada se zelis jako dobro nasmijati hahahaha

    • Neol

      @Neol, 12.03.2013 - 14:05

      Al smijat ćeš se ti i kad Lara bude imala Pimpek u Gaćama, hahaha a i ja ću se smijat skupa s Tobom, hahaha.

    • Neol

      @Neol, 12.03.2013 - 14:07

      Tko zna možda ga već ima? nisam ju vidio u kupaćem, hahaha

    • Neol

      @Neol, 12.03.2013 - 14:09

      Jer kupaćih Kostima za otključavanje niti nema, upravo zbog toga da se ne bi vidjelo, hahaha.

  • mokrEE

    08.03.2013 - 17:57

    mene onaj pogled na zaljev oko 0:30 u videu podsjeca na Dear Esther , znam da sam tamo bio lutao dobrih 10 min dok nisam vidio puteljak odmah desno gore, paralelno sa putem od kojega sam dosao. igra izgleda sasvim ok ali vidim da dosta ekipe kaze da ih podsjecaa na uncharted .izbornik i napredovanja mislim da su dosta slicna far cry 3. mogla bi biti dobra mjesavina zanrova mada ne volim kada u igrama ima brdo cut-scena.

  • brunojekralj

    08.03.2013 - 18:32

    pre dobra preso prije hcl a haha al ok

  • apach

    08.03.2013 - 18:42

    Mene su najvise nervirale bombice i kokteki koji imaju navodjenu tehnologiju,
    da se sakrijes iza cetri zida zaljepit ce ti se za "ledja" od stotinu ne znam da su mi
    dvije pale nekoliko metara od Lare sve su zavrsile hirurskom preciznoscu blizu.
    Isto tako ranjivost Lare mi je ponekad islo malo na zivku mada je mozda realnije
    pa sam se par puta zapitao dal je to lose ili je dobro.

    • Adam Jensen

      @apach, 09.03.2013 - 18:05

      U kojem smislu ranjivost Lare (jel misliš da je preranjiva ili obratno). Ono što mi se jedino nije sviđalo kod FC3 isto je i kod TR tj. možeš primit previše hitaca, igram na najvećoj težini i trebaju te pogoditi 4-5 puta da bi poginuo. Isto tako čak i ako ja neprijatelja pogodim pištoljem u glavu neće umrijet a nekad ga moraš pogoditi i po 5 puta da bi ga usmrtio (izuzetak je precizan hitac strijelom koji udmah usmrti). Inače, odlična igra, prelinearna da ali je zato kao da igraš hollywoodski blockbuster. Fenomenalna avantura

    • apach

      @apach, 09.03.2013 - 22:09

      Mislim da je preranjiva ali nije bas tako uvijek nekad treba bas dosta metaka popiti da bi zaginula a nekad je dva metka pokupe, zato kazem da ni sam nisam znao jel dobro ili ne :))

  • ibme74

    08.03.2013 - 18:42

    Nisam ljubitelj Tomb Raider serijala ali ovo mi izgleda dobro…

  • maxim.x

    08.03.2013 - 19:42

    Po meni svakako spada u 85+ kategoriju tako da nemojte niti pomisljati da ju ocjenita sa manje 🙂

    • ThOr VeLikI

      @maxim.x, 08.03.2013 - 19:50

      single player- 10/10 MOJA OCIJENA
      single player+multiplayer – 9.1/10 IGN- MISLIM DA JE SVE REČENO! 😉

  • afterlife

    08.03.2013 - 20:27

    extra igra

  • Neol

    08.03.2013 - 20:39

    U Tomb Raiderima 4 i 5 je već bila klinka i onda nije imala nikakvo oružje i bilo je stvarno zanimljivo prijeći te levele, bez oružja. Mislim da će u idućem nastavku TR-a Lara Croft letjeti zrakom kao Superman, hahaha, pošto u ovom nastavku kao kao klinka radi nemoguće vratolomije. Kako sad to objasnit, naravno da mi je to najviše smetalo, jer sam prešao sve nastavke TR-a. Ali jefe se Square Enixu za to, njima su samo novci bitni.

    • Neol

      @Neol, 08.03.2013 - 20:55

      Ustvari i moja ocjena je za Tomb Raider 2013, čista desetka ali samo uz jedan uvijet: Da su umjesto Lare Croft stavili onog debelog Japanca s Irokez frizurom, jer taj baš izgleda kao RAMBO, ali ne on je nesposoban, hahaha

    • JaBitiTarzan

      @Neol, 10.03.2013 - 10:41

      Ma nije tolika ocjena. Na mjestu gdje Roth oživljava Laru priča mi je izgubila svaki smisao, sad traži neki sakralni objekt da zaustavim oluju da se raja može izvući. Razmišljam da li da nastavim. Početak nije loš, kroz napredak sve je dosadnije i gluplje. 4 sata u komadu igram i osjećam se kao hipnotiziran. Razmišljam da obrišem igru.

    • Neol

      @Neol, 12.03.2013 - 16:34

      I ja sam ju obrisao kad sam ju prešao za 3 Dana, lol. A od Bonusa ništa koristi. Pa ne bih dao Ocjenu ni 3/10 za igru koju ću prijeći za nekoliko sati samo zbog lijepe Grafike i Akcije na Kubik. Grafika nije Simulacija, Grafika je samo Fotorealizam. Ako HCL ne bude uzeo ovo u Obzir kod Recenzije, onda stvarno ne znam, ili jednostavno žele da se Igra što bolje Proda. Igra je Nerealna Totalno, što god rekli drugi, a Grafika u Igri je Fotorealistična, što opet nema veze s Realnošću djevojčice Lare Kroft, koja Pobije Stotine Oklopljenih Samuraja. Gdje je tu Realnost? Ako netko misli da je to Realno onda je Nadrogiran. Ovako Kratak Tomb Raider nisam u životu Igrao, i još nema nikakvih opipljivih Bonusa, zbog kojih bi Ponovno Prelazio Igru (KOSTIMI) i (BONUS LEVEL). Ali ne bih ju igrao ponovno niti da ima takvih Bonusa, jer više od Pola Igre te Tjera da Trčiš Doslovno, tamo gdje je baš najzanimljivije za gledati okolo, tamo se sve ruši i pada i zato je i Kratka Igra jer te tjera da trčiš, lol. Istraživanje nema smisla, već sam rekao zbog čega. A stvarno mi je Žao što su napravili od TR serijala. Da su dali nekom Privatnom Studiju da napravi, to bi sigurno bilo Zanimljivije od ovoga. Prelagano, Prejednostavno, Sve je Nacrtano, Zagonetki Nema, Automatsko Saginjanje, Puzanje Nema, Salto i Kolut Napred-Nazad, Lijevo-Desno Nema, Plivanje Nema, Ronjenje Nema, Nema Ničeg od Prije, Ali Zato Barata Oružjem da bi se i RAMBO trebao Postidjeti i skroz je na rubu smrti, kroz cijelu igru, spašava se u zadnjoj sekundi 50 puta u igri? Želim HCL-u puno pameti kod recenzije, hehehe:)

  • brunojekralj

    08.03.2013 - 20:53

    bravo sam tak dajte nam gameplaya sto vise to bolje

  • goldfinger

    08.03.2013 - 22:08

    Stvarno je dobra finta ovo s gameplay videom prije same rece..I da,gospojica Croft je i dalje puno spretnija od Tarzana & Zagora zajedno,ali sve skupa izgleda stvarno odlično.A pošto sam u svim Tomb Raiderima uživao,ne vjerujem da će s ovim biti drugačije..Jedini problem će biti Nvidia,ali nadam se kratko.

  • adycro

    08.03.2013 - 22:48

    Igra kao igra je odlicna…da se ne zove TR nebi nimalo ni sumlajo naslov…za su nazvali unacharted novi serijal povjerovao bih. To stoji da ovo nema veze s starom larom…
    ovo je napola interaktivni film kao sto je i uncharted…nikad ni indiana jones nije bio realan.
    A opet smo ga svi voljeli….Za igru kao igru odlicno…novi tim koji ga pravi mislio sam da ce lara postati rpg u kojem se bori protiv zmajeva lolz 😛
    Napravili su odlican posao za danasnji standard zabavna igra…tu i tamo igriv MP.
    Perfomanse se daju sredit da budu itekako igrive…sad s kosom ili bez nje tako svejedno…ako ce mi to ubit fps ionako je ovo kao beta pokusaj te tehnologije.
    zasto se mucit kad i ovako lijepo izgleda.

  • JaBitiTarzan

    08.03.2013 - 23:30

    Tek počeom igrati igru, za sad mi djeluje da će to biti dosadno.

  • lukakeanu

    09.03.2013 - 02:16

    igram,problema nemam,meni je super igrica…mix stare lare i uncharteda

  • DxD

    09.03.2013 - 07:49

    Ja svake godine igram sve manje igrice iz prostog razloga sto mi fali onaj stari stih. TR sam igrao dok me nisu bugovi sad usporili, ali nije to to. Kako ostali kazu previse pucam a malo razmisljam. Tomr Raider sam veliki fan i to su moje najdrzae igre, sta bih dao za jos jedan naslov na kraju svijeta u nekoj zabiti rjesavat zagonetke.

  • UltimateXioni

    09.03.2013 - 16:58

    Dobra reca Igore! Znam da nije reca, samo podjebavam one na proslom gameplay videu. Super video, keep it up 😉

  • Ja Sam

    09.03.2013 - 21:21

    sexy

  • HrBomb

    09.03.2013 - 21:35

    meni na gtx 560 radi super sve na ultra

  • ZgodanElegantanŠarmantan

    09.03.2013 - 21:39

    ma iće to glatko na nvidia grafičkim karticama. Ne brinem se ja zato….

  • buby8992

    10.03.2013 - 12:36

    Meni je ovo bila najočekivanija igra ove godine i imao sam velika očekivanja od nje, i drago mi je da mogu reći kako me nije uopće razočarala, naprotiv igra je fenomenalna. Grafički igra izgleda odlično i dobro je optimizirana, osim onog Tressfx efekta koji na nvidia karticama ubija framerate, ali on ni nije tako bitan previše. Nova Lara mi se jako sviđa, pogotovo što su je ovaj puta odlučili prikazati kao osobu, a ne samo seks simbol. Također mi se dopada što ima jako puno opcionalnih tombova za istraživati, čime igra ne forsira samo napucavanje i klanje koje je ovdje sporedno, a u fokus stavlja preživljavanje, istraživanje i zagonetke. Tako treba da se napravi prava akcijska avantura. Sakupljanje i nadograđivanje starih oružja iz WW2 je također veliki plus. Čak i QTE eventi koje obično mrzim mi ovdje ne predstavljaju neki veći problem. Uglavnom igra je odlična u svim aspektima i po mojem skromnom mišljenju najbolja akcijska avantura ove generacije. Igri bih dao 9.5, ali s obzirom da mi se nova Lara jako svidjela što zbog odličnog izgleda, a što zbog odlične glume igri dajem čistih i potpuno zasluženih 10/10, to je tek druga 10-tka koju sam ja dao na ovoj generaciji nekoj igri nakon Mass Effect 2. Svaka čast Crystal Dynamics-u i Square Enixu i jedva čekam novi nastavak, koji može biti još samo bolji. Od HCL-a očekujem minimalno 95/100 s obzirom da je ono ruglo od AC 3 dobilo 86, a ova igra je miljama ispred navedene igre.

    • Janadri

      @buby8992, 10.03.2013 - 12:57

      +1

    • JaBitiTarzan

      @buby8992, 10.03.2013 - 13:32

      Hm, vidi se da si konzolaš te da nije etično igrače različitih platformi sabrati na isto mjesto. Pa da rezimiram tvoje pluseve koje si tako sočno podjelio igri: Grafički izgleda dobro, optimizacija ništa. Glupo je uspoređivati jedan Far Cry 3 (koji je također loše optimiziran) sa Tomb Raiderom ali očito FC3 izgleda bolje i imam veći FPS. O PC ekskluzivama ne treba trošiti riječi bezveze. Izgled Lare neću komentirati. Istraživanje tombova je sporedno, hoćeš li ti to ili ne, nitko te ne prisiljava, ali napucavanje i klanje je obavezno. Ovu izjavu vezanu za istraživanje i zagonetke shvatit ću kao trolovanje.Skupljanje i nadogradnja oružja je implementirana u svaku moguću igru današnjice tako da je takvo nešto bilo i za očekivati. QTE su ovdje loše odrađeni jer nekad ne znaš što ni koliko puta moraš pritisnuti. To da je igra odlična u svim aspektima, možda, ali gejmerima početnicima ali totalnim početnicima. Na žalost stare igre su znatno izazovnije. Usporedbe radi, AC3 je dosljedan sebi i ljudi samo kopiraju stare igre i tako zarađuju novac. Ali Tomb Raider je otišao u tom smjeru koji je dobro oproban, vidiš šta se masi sviđa, napraviš im proizvod i promidžbom ih ubjediš da ga kupe. Srećom pa sam igrao pirata. Da sam platio Tomb raidera 20+kn tražio bih novac nazad. Imam ovakvih igara mnogo.

  • Mayhem

    10.03.2013 - 13:44

    Jučer sam prešao igru i mogu reć da sam zadovoljan. Iako sam prvo kvocao zbog QTE-a, s napredovanjem u igri su sve rijeđi a i navikneš se na tipke. Čudno mi je forsiranje Larine psihe kao preplašene djevojke, a tokom igre ubiješ barem 100 ljudi nakon čega ona kaže nešto tipa "Što se mora, mora se". Zagonetke kod istraživanja grobnica su odlično izvedene. Grafika je sasvim solidna a optimiziranost bi se mogla popravit nekim patchem. Igru sam završio sa 76% pređenosti, al iskreno nisam imao volje za daljnjim istraživanjem nakon što sam završio main quest. Sve u svemu, 85/100 od mene.

  • nnnnn99

    11.03.2013 - 07:47

    Kod mene je Nvidia grafička i ne ide baš najbolje.Dobro ide kad sam u špilji,a vani ponekad šteka,a pogotovo kad je kiša.Sve u svemu igra mi se sviđa.Priča,gameplay i grafika su odlični,ali moram spomenuti jednu stvar koja mi smeta.U neprijatelje pucam,pucam i pucam i nikad umrijet.Pogodim u glavu,opet živi.To je poprilično nerealno.Ubije ih odmah ako ih spucam strijelom u glavu kad me ne vide.Al dobro,šta je tu je.Prije svega,to je samo igra.

  • Ja Sam

    11.03.2013 - 10:00

    al fakat mi nije jasno, radi akrobacije ko princ perzije, barata oružjem ko rambo…nema smisla…

    • Neol

      @Ja Sam, 12.03.2013 - 16:45

      To je Rambo Raider dječak s uplašenom Baby Facom, koji kolje sve što se miče, jedino tako ima Smisla. +99 🙂

  • klempinjon

    11.03.2013 - 22:27

    iznenađen……jako dobro….:)

  • Shazaam

    @MaliMicek, 08.03.2013 - 17:04

    Ovisi kako je izvedeno… recimo, prva God of War igra ima bolje QTE nego većina novijih naslova.

  • pucifer

    @MaliMicek, 08.03.2013 - 19:40

    Ja stvarno ne razumijem zašto svima smeta QTE ja ih obožavam. Sječam se kako su me oduševili kad sam ih prvi put vidio u resident evil-u 4

  • Shazaam

    @Jaime Lannister, 08.03.2013 - 16:58

    Nesuglasice sa driverima. Nvidia će izbaciti nove za par dana, obećali su.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?