HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo ludu Bayonettu 2 – najbolju igru koju nikad nećete igrati

nebel 30.10.2014.   •   9 komentara


Od tvoraca Metal Gear Risinga i niza drugih akcijskih igara, stiže igra toliko luda i toliko dobra da ju vjerojatno nikad nećete zaigrati. Ali ja sam se žrtvovao. Za vas!

Po svemu sudeći, Bayonetta 2 je dosad najbolja akcijska igra godine. Pritom ne mislim na akcijske avanture ala Assassin’s Creed ili Shadow of Mordor – ovo je strogo akcijska igra bez tih “avanturizam i istraživanje svijeta” gluposti. Fokus je na brzom i smislenom pritiskanju dugmića, redanju suludih comboa i tamanjenju neprijatelja uz neke od najluđih akcijskih scena koje ste ikada vidjeli. Ukrako, igra se svim silama trudi da vam oči iskoče. Ništa neobično, budući da dolazi iz Platinum Gamesa, developera nekih od najboljih akcijskih igara prošle generacije, poput Metal Gear Rising: Revengeancea i Vanquisha.

Bayonetta 2 izašla je na europsko tržište prije šest dana, na Metacriticu drži prosjek ocjena recenzenata 91/100, a korisničke ocjene još su više – prosjek je na 9.2/10. Jasno vam je, ovo je igra koja se ne propušta. Ali vi to, nažalost, nećete igrati. Znate zašto? Jer niste igrali jedinicu. Točnije, niste kupili jedinicu i tu je nastao problem.

Vidite, prva Bayonetta, igra iz 2010. godine, također je bila odlična i također drži visok prosjek ocjena na Metacriticu, no iako je izašla i za Xbox 360 i za PlayStation 3, nitko ju nije kupio. Naravno, prodali su Sega (izdavač jedinice) i Platinum Games nekoliko stotina tisuća primjeraka Bayonette, ali to nije bilo dovoljno da se produkcija takve igre isplati, a pogotovo da se razmišlja o nastavku.

Zašto onda postoji Bayonetta 2? Zato jer je Nintendo uskočio, prepoznao dobru igru i ponudio se Platinum Gamesu kao financijer nastavka. Uz Nintendove novce stvorena je Bayonetta 2, a ovu DEFINITIVNO nećete igrati. Ovaj put to možda i želite, jer ste tijekom vremena čuli za sada već kultni status prve Bayonette, ali sad je nema za PlayStation i Xbox, sad je Nintendo Wii U ekskluziva.

No ja ju igram pa sam osjetio da mi je dužnost pokazati vam barem djelić te ludosti koju proživljavam uz gospodičnu Bayonettu ovih dana. U novom videu prolazim kroz drugo poglavlje u igri i usput malo komentiram; bacite pogled.

Ovaj video sniman je točno dan prije nego je podrška za 60 FPS video došla na YouTube, no ako vas zanima kako Bayonetta 2 izgleda kad ju igrate na Wii U u 60 FPS-a, obavezno pogledajte ovo.

Komentari (9)

  • HighCroGaming

    30.10.2014 - 20:21

    igra se cini jako zabavna ali grafika je po meni uzasna ovo izgleda call of duty mw3

    • Ementaler

      @HighCroGaming, 30.10.2014 - 21:24

      Uglavnom, grafika je dobra. Vidi se da je to malo zastarjelo po pitanju tekstura i efekata, baca na onaj osjećaj stare generacije konzola, ali stvar je u tome da i dalje to izgleda dobro. Pogotovo kad je dizajn ovako interesantan.

  • beowulf112

    30.10.2014 - 21:34

    slicno devil may cryu 🙂 ali mogu reci da nije da me ocarava nesto ekstra ali izgleda kao ok igra

  • armin221186

    30.10.2014 - 21:34

    "HCL VIDEO: Igramo ludu Bayonettu 2 – najbolju igru koju nikad nećete igrati" malo cudan naslov,veoma cudan 😀

  • adycro

    30.10.2014 - 21:41

    Definitivno izgleda samo jos u ludjem smislu kao DMC 4. Posto volim igre tipa DMC,Darksiders,GOW ovo bih definitivno odigrao. Kad smo u znaku ovakvih igara evo jedna moja mini montaza DMC od prije godinu dana. https://www.youtube.com/watch?v=yhdXMKhaD5w&list=UUkA0nMN26gLPDx9szJmJYbw

  • buby8992

    31.10.2014 - 12:40

    Prva Bayonetta je fenomenalna igra i uvjerljivo najbolji hack n slash prošle generacije. Ovo izgleda još bolje samo šteta što je Wii U ekskluziva.

  • jetlag

    31.10.2014 - 21:46

    ma doc ce wiiU isto ko i wii. imat ce ga i igrat "everybody and their dog". tako sam i ja mislio da nikada necu imat priliku odigrat galaxy 1 i 2 pa na srecu jesam! ali da, mislim da ovo TRENUTNO ne igra 15 ljudi u hrvatskoj 😛

  • Argulian

    31.10.2014 - 22:04

    Jučer stigla igra ali nikako uhvatit vremena kako spada.

  • Mallas

    01.11.2014 - 08:47

    Ako netko hoće kupiti Bayonettu za PS3,javite se na PM.

    Ja sam jedan od tih 100 tisuća koji su kupili =P

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?