HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo prvi Mario Kart i razmišljamo o osmici

ToxarE 14.05.2014.   •   5 komentara


Mario Kart 8 je iza vrata, a dok ga čekamo prisjetili smo se preko 20 godina stare legende sa Super Nintenda s kojom je taj planetarno popularni serijal krenuo u osvajanje tržišta.

Još samo 16 dana i vani je novi Mario Kart, a dok u kontekstu tog osmog nastavka serijala pričamo o HD rezoluciji, online multiplayeru i likovima sačinjenima od mnoštva poligona, prva igra u serijalu nije imala ništa od toga. I bila nam je dobra. Ma bila je i više od toga – milijunima igrača obilježila je djetinjstvo, a Nintendovim pametnim glavicama zaradila je milijune novaca u raznim valutama.

I zato vas ususret izlasku Mario Karta 8 pozivam da se prisjetite s nama te legende sa Super Nintenda nazvane jednostavno Super Mario Kart. Iako je prvi put izašla na tržište prije 22 godine, prije svega dva mjeseca je stigla na eShop Wii U konzole kao Virtual Console naslov pa sam si ju kupio da bi vam snimio ovaj video. Inače, kažu da će mi tih 5 funti potrošenih na 22 godine staru igru vratiti kada kupim novi Mario Kart 8 preko eShopa. Mislim da ću prihvatiti ponudu. Bilo kako bilo, evo jednog prikladnog videa za sve vas koji nestrpljivo očekujete osmicu.

Komentari (5)

  • black_out

    14.05.2014 - 20:59

    [3333

  • black_out

    14.05.2014 - 21:11

    Inače, baš sam jučer isprobao Mario Kart: Super Circuit i moram reći da je poprilično jadan u odnosu na originalni SNES klasik. Nije nostalgija, ne tvrdim da je ovo bolje od novijih nastavaka na velikim konzolama pa čak niti da ima više sadržaja od GBA verzije, ali osjećaj brzine i grafika su baš masu bolji.

  • l)oolvl

    15.05.2014 - 19:20

    tko to još naplaćuje 5 funti za igru staru 22 godine… sramota.

  • ReaLitieS-101

    16.05.2014 - 09:58

    Super Mario Kart je bio odličan u svoje vrijeme, ali mislim da je M.K.64 najbolja igra do sada.
    To je samo moje mišljenje. 🙂 Novi M.K. je 8. nastavak, znači 8. u 22. go. i mnogi pišu opet novi Mario, a što bi onda trebalo reći za COD i druge koji se naštancali zadnjih 10.go. ko korov u vrtu. hehe

  • Ementaler

    @cedi3003, 16.05.2014 - 09:49

    Dobro si me sjetio da i to imam. Na 3DS-u to dobio kroz onaj Ambassador program. Jučer malo probao i to… i zapravo mi je puno bolje od ovoga za SNES. Moderniji "fejk 3D", lakše mi je kontrolirati, nekako se glađe igra, pregledniji je prostor ispred (na SNES-u praktički ne vidiš jasno sljedeći zavoj. Ma sve mi je bolje, osim možda kvalitete zvuka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?