HCL.HR

HCL VIDEO: Igramo WoW: Warlords of Draenor #1 – uvodni questovi

Igor Belan 28.11.2014.   •   8 komentara


Nova ekspanzija za World of Warcraft vratila je dio igrača Blizzardovom MMO-u, a mi vam ga predstavljamo kroz serijal od tri videa. U prvome rješavamo i komentiramo neke uvodne questove.

Mnogima omiljena gaming ovisnost odnedavno je ponovno stala na noge. Iako nikad zapravo nije pao na koljena, World of Warcraftu se u posljednje vrijeme postupno smanjivala i dalje ogromna baza igrača, no od najave i konačnog izlaska pete ekspanzije, Warlords of Dreanora, broj pretplatnika preskočio je ponovno brojku od 10 milijuna. Blizzard kaže da su u prvih 24 sata dostupnosti ekspanzije na tržištu prodali 3.3 milijuna primjeraka.

Gotovo identičan učinak imala je i ekspanzija WoW: Cataclysm još 2010. godine, no zanimljivo je da je ekspanziji Mists of Pandaria iz 2012-te trebao cijeli tjedan da ostvari manje od toga, točno 2.7 milijuna prodaja. I to je svakako bio dobar rezultat, no na sve dinamičnijem MMO tržištu, uz hrpu novih F2P naslova, osjećao se lagani pad interesa za ono što nudi Blizzard kroz svijet Warcrafta. No čini se da su s petom po redu ekspanzijom, koja igrače postavlja u novi-stari Outland, ponovno pogodili zlatnu žilu. Igrači se vraćaju, o WoW-u se priča na sve strane, a ni nas nije zaobišao sav taj hype. I naš Matej je poželio ponovno koračati Warcraftom, a budući da vam je već opisao što Warlords of Draenor donosi kroz tekst o beta verziji, odlučili smo recenziji pristupiti malo drugačije.

Umjesto jedne video recenzije koja bi većinski ponavljala sve što smo već rekli u spomenutom pregledu bete, igru ćemo vam približiti kroz serijal od tri video komentara. U njima će vas Matej provesti kroz određene dijelove ekspanzije i uz igranje prokomentirati što je tu novo i kako mu se sve to sviđa. U prvom videu vidjet ćete kako izgledaju neki početni questovi.

Kako vam se čini? Planirate se vratiti WoW-u zbog ove ekspanzije?

UPDATE: Objavili smo i drugi video u kojemu se naš Matej oprašta od obitelji i hrabro odlazi poraziti bosseve u jednom dungeonu. Pogledajte ga ovdje.

UPDATE 2: Objavili smo i posljednji, treći video. U njemu vidite čudovište od dvije glave koje spretno jaše naš Matej na levelu 100, a vidjet ćete i kako je loš u Battlegroundu. Kliknite ovdje za gledanje.

Komentari (8)

  • LuXzYea

    28.11.2014 - 19:23

    WoW [3 definitivno najbolji mmo!!

  • Stribor88

    28.11.2014 - 21:44

    aion… još i k tome i f2p…

  • kmarkecGamer

    28.11.2014 - 21:59

    osobno bih volio da se nastavi serijal. zelim vidjet promjene koje su uveli i tvoje misljenje o njima (gameplay, dungeon, pvp…ma sve opcenito). imam par pitanja : 1. primjetio sam Maiev Shadowsong na pocetku videa. sto ona radi tamo? zar nije ona prognana, tojest zar nije postala neprijatelj alijansi zbog onog sto je napravila night elflovima? 2. zasto nisi koristio spell "victory rush"? 3. zar nisu shadowmoon orkovi shamani, a ne warlocki? kako to koriste warlock magiju? nije mi jasno :/

  • semirr

    29.11.2014 - 00:52

    jedno malo glupo pitanje.
    jel ovo orginal ili ovi free serveri

    i dali postoje free serveri za ovu igricu plz answer

  • Yotta

    29.11.2014 - 17:48

    dreanae-i konačno izgledaju 'normalno' , mislim ne toliko ukočeno i sjebano kao prije

  • Urban

    @SenkeM, 29.11.2014 - 11:20

    Na prvo i treće pitanje ti ne mogu odmah dati odgovor, moram prvo malo istražiti da bih ti mogao dati točan odgovor. Odgovor na drugo pitanje je – ovo sam snimao da vama pokažem malo svijet, neke questove itd. tako da nisam se fokusirao na to kako igram već što ću pokazati i reći -to je glavni razlog što nisam koristio sve spellove i klikao na neke ostale. Iako mnogi to smatraju "noob" skillom jer tko još klika. 🙂

  • Czar

    @nebitno, 29.11.2014 - 07:42

    Kod svih tih f2p bi ovo f trebalo biti u navodnicima, negdje u običnima negdje u duplim jer takve igre mogu ispasti i skuplje od p2p naslova radi mikrotransakcija u game shopovima gdje se pegla kartica – nisu to neke velike cifre, nego 2 dolara na ovo, 3 na ono pa se lako dogodi da ih utučeš 30-ak mjesečno a da nisi ni primjetio. 😉

  • Czar

    @TiNO162, 29.11.2014 - 07:22

    Original je, igra na nekom PVP serveru. Inače ovako izgleda malo prazno mada to je samo zato jer je karavana već prošla, ali na noć launcha je to bilo bogu za plakat jer je trebalo kempat mobove koliko je bilo ljudi a lag u nebesima. 🙁
    Sad je velik većina već na 100 i peglaju se HC-i za opremu i ostalo, a u srijedu se otvara prvi dio novog raida.
    Jedini minus po meni je što se nemože letjet na 100 do izlaska 6.1, ali to su vjerojatno makli radi nedovršenog Tanaana.
    Što se tiče piratskih servera na to zaboravi kod bilo kejeg MMORPG-a jer za nešto funkcionalno bi trebalo uložiti previše novca u tehniku, u ljude na održavanju, također fali ti i populacije da bi stekao onu dubinu i živost svijeta koje MMORPG daje itd.
    Ako hoćeš možeš od njih dobiti besplatan trial key pa probat sam, a ako misliš nastaviti jednostavno treba kupiti key i platit pretplatu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?