HCL.HR

HCL VIDEO: Novi Alone in the Dark je užasni horor od igre

Igor Belan 28.06.2015.   •   7 komentara


Pogledajte što su učinili Alone in the Dark serijalu s nastavkom podnaslova Illumination dok odigravamo jedan level.

Alone in the Dark serijal postoji još od 1992. godine, a prva igra serijala često se spominje u kontekstu najutjecajnijih naslova svih vremena. Bila je to prva 3D survival horror igra koja je u svom PC izdanju dobila odlične ocjene kritike i publike te postavila tako temelje za uspješan serijal. Nažalost, taj potencijal nikad nije u potpunosti ispunjen kroz nastavke koji su uvijek bili solidne horor igre, ali i ništa zaista pamtljivo.

Alone in the Dark: Illumination je izašao ranije ovog mjeseca kao ambiciozan naslov koji potpuno mijenja formulu serijala i dovodi ga u moderna vremena. To vam u prijevodu znači da je Alone in the Dark iz survival horora postao online kooperativna pucačina za do četiri igrača izrađena na Unreal engineu 4. I apsolutno je užasna. Zato i niste čuli za nju dosad – izlazak nije popraćen skupom marketinškom kampanjom, a ni Youtube gaming scena nije se obazirala na Illumination kad su vidjeli užasno niske ocjene od ono malo kritičara koji su se uopće potrudili napisati recenziju.

Mi ju nećemo recenzirati, ali želimo vam barem pokazati kako izgleda i koja je tu glavna ideja. Ukratko, igra vas postavi na level s još tri igrača (svaki različite klase), pred vas stavi ponešto demona koje možete ubiti svojim specifičnim skillsima samo kada su obasjani svjetlošću i to vam je više manje to. Sličan pristup funkcionirao je u igrama poput Left 4 Deada, ali tamo je ubijanje neprijatelja bio čisti gušt – ovdje je samo sporo, naporno i nezanimljivo.

Vjeran se žrtvovao da vam to malo pokaže, no nitko nije htio igrati s njim pa je odradio jedan level potpuno sam. Evo kako je to završilo.

Komentari (7)

  • lepiakadodo

    28.06.2015 - 11:59

    Nekad nije lako biti niti recenzent igara… Suosjecam s Vjeranom..

  • Artyom

    28.06.2015 - 13:52

    Vjerojatno najveće smeče i razočaranje ove godine (s obzirom da se radio o legendarnoj franšizi i UE4 enginu). I stvarno mi nije jasno zašto ovo nije rađeno kao FPS, al kog briga sad jeld…

  • Matteus

    28.06.2015 - 20:30

    Jadno do kraja!

  • Pero Zdero

    28.06.2015 - 20:52

    Ja čekam da čujem gejmere na najjače sta će reći na ovo. Ako oni kažu da ne valja, onda ni ja ne igram… Točka!

    • Anomaly

      @Pero Zdero, 29.06.2015 - 05:23

      Nisam igrao ovo ali ako ceo okvir ispražnjen u beštiju nema neki efekat (ne računajući dotični overpowered flamethrower) i nema regeneracije health-a znači da igra ima jako puno potencijala.

  • goldfinger

    30.06.2015 - 09:15

    Jednostavno loše…

    • Anomaly

      @goldfinger, 30.06.2015 - 09:46

      Uvek može gore.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?