HCL.HR

HCL VIDEO: Probali smo Toren i ostali začuđeni

Igor Belan 26.06.2015.   •   0 komentara


Što se ovdje događa!? – pitat ćete se igrajući ovu brazilsku platformersku avanturu o djevojci, tornju i zmaju koja bi vas mogla podsjetiti na PS2 klasik Ico.

Toren je izašao početkom prošlog mjeseca na Steam i PS4, a po screenshotima i videima djelovao mi je kao neka artistička i misaona avantura u stilu kultnog Icoa za PS2. Zato sam i zamolio developere da nam pošalju primjerak igre za jedan video komentar odmah po izlasku na tržište, ali čini se da sam se malo prevario. Ovo po vizualnom stilu i dalje donekle podsjeća na Ico, no Toren je jedno mnogo drugačije iskustvo.

Priča prati djevojčicu Moonchild koja se mora popeti na vrh tornja kako bi porazila zmaja. To je skraćena verzija. Jer po putu do vrha susrest će se nekoliko puta s istim tim zmajem i nekolicinom drugih neprijatelja i zagonetki, ali susrest će se na neki način i sama sa sobom, jer će kroz svoje snove i razna otkrića u tornju rasti kao osoba te polako spoznavati tko je ona i što radi u tom tornju. Zvuči interesantno kad to ovako napišem, ali da biste tu priču pohvatali bilo bi dobro da volite poeziju jer će upravo kroz poetske napise na ekranu cijela fabula biti prezentirana. Također bi bilo dobro da ste upoznati s brazilskom mitologijom. A svi smo totalno upoznati s brazilskom mitologijom, zar ne?

Naime,developeri Torena su iz Brazila, a ovaj indie projekt je nastao uz potporu tamošnjeg ministarstva kulture pa iako je cijela stvar na engleskom, čini mi se da morate biti Brazilac da biste pohvatali neke finese. Rezultat je jedna od najčudnijih igara koje sam ove godine igrao, ali i jedna koja me iz nekog razloga tjerala da ju odigram do kraja. Na sreću ili ne, cijela ta avantura traje svega oko 3-4 sata.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?