HCL.HR

HCL VIDEO: Radimo srednjovjekovne mašine smrti u Besiegeu

Igor Belan 11.03.2015.   •   9 komentara


Iako je još u alphi, Besiege je u posljednjih mjesec dana postigao veliku popularnost zahvaljujući otvorenom gameplayu koji dopušta da sve svoje kreativne sokove iscijedite ravno u igrine megabajte.

Već neko vrijeme držim ovu igru, no tek prije dva dana sam se odlučio baciti tih 7 eura u njenom smjeru i kupiti Early Access verziju. Riječ je naravno o Besiege, igri koja je stekla veliku popularnost u malo više od mjesec dana koliko je dostupna u ranoj alpha fazi. Stekla ju je prije svega zbog lijepo izvedenog i zaraznog gameplaya koji dopušta da od drvenih i metalnih blokova napravite svoju verziju ultimativne srednjovjekovne mašine smrti kakvu sanjate još od pete godine života.

Kad vam kažem da stvaranje takvih mašina nije pretjerano lagano jer Besiege ima dosta realnu fiziku i širok raspon mogućnosti, jasno vam je da se odmah oko igre stvorila internetska zajednica igrača koji dijele svoja iskustva i kreacije uokolo, šire razgovor o istoj po društvenim mrežama i rade Youtube videe čineći igru sve popularnijom iz dana u dan.

Trenutno Besiege nudi samo sandbox mod u kojem izrađujete i testirate svoje mašine bez ograničenja i zadataka te ukupno 15 levela kampanje kroz koje morate izrađivati mašine s ciljem da njima riješite neki zadatak. Upravo nekoliko tih levela kampanje sam ja zaigrao da bi vam u sljedećem videu pokazao što sve možete raditi u Besigeu. Što je najbolje, sa svime što sam pokazao u tih 16 minuta jedva sam zagrebao površinu svih mogućnosti.

Javite kako vam se sviđa Besiege u komentarima ili ostavite post u temi na forumu.

Komentari (9)

  • ivan21

    11.03.2015 - 19:37

    Stvarno zabavna igra i neznam zašto bi sličila minecraftu više sliči Robocraftu samo ja bi reko puno zabavniji Besiege nego Robocraft. 🙂

  • Anomaly

    12.03.2015 - 05:23

    HCL forum ne posećujem već mesecima i evo sad posetih i nigde teme za Besiege.

  • RedEy3

    12.03.2015 - 10:28

    nemam igru ali logički mi je da ako želiš ići naprijed stavi te bijele elevatore na prednji dio te na zadnji dio i namjesti da se pale samo kada klikneš naprijed/nazad.

    • Ementaler

      @RedEy3, 12.03.2015 - 10:37

      Misliš na letenje? Da, moguće je iskombinirati nešto sa različitim tipkama za svaki propeler, ali nije baš tako jednostavno – ako stisneš tipku samo za zadnji, prednji dio će past dolje i počet će se cijela stvar nekontrolirano vrtiti. Ali da, ako staviš npr. par balona oko sredine da cijela stvar pluta u zraku i onda pažljivo balansiraš stroj i kontroliraš smjer s propelerima na individualnim tipkama – moglo bi se nešto srediti, teoretski 🙂

    • RedEy3

      @RedEy3, 12.03.2015 - 12:32

      Da, na letenje mislim. Nisam siguran kako se zovu ti bijeli podizači pa sam ih nazvao elevatorima jer isti služe na zrakoplovu za kontrolu podizanja/spuštanja, naravno ovdje isti davaju i uzgon… Svakako zanimljiva igra 🙂

  • Zorinho20_HR

    12.03.2015 - 14:02

    Interesantno

  • glava11

    13.03.2015 - 00:21

    Steampunk single player non free robocraft. Ne kažem ja, dobre su obje a bile bi i bolje da kombiniraju elemente one druge.. sreća pa su u ranim fazama i imaju vremena napredovat.

  • Laky_901

    16.03.2015 - 18:06

    Odlična igra za provest kišni dan.
    Evo Igore ako želiš u sljedecem videu isprobat ovu smrtonosnu mašinu..
    https://www.sendspace.com/file/mroark
    Pozdrav..;)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?