HCL.HR

HCL VIDEO: Star Trek – gameplay i komentar prije recenzije

ШмајсерСрб 08.05.2013.   •   23 komentara


Uz nekoliko minuta akcijskog gameplaya iz nedavno izašle Star Trek igre, dajemo par komentara prije naše pune recenzije i otkrivamo je li igra smećence ili ne.

Znate već kakva je situacija s igrama razvijenima samo kako bi popratile istoimeni filmski blockbuster. Ako ne znate, obično su takve igre čista smećenca. Da, smećenca. Jer obično ‘smeće’ bi bila igra koja zapravo ima nekakvog smisla, ima neki općeprihvaćeno pozitivan razlog za postojanje – samo je jako loša. Ali smećenca… to je već kategorija za sebe. Takve igre obično postoje samo radi novca. Ne da bi nekoga zabavile – ne, ne – samo da bi zaradile lijepe količine novca temeljem privlačnog naslova.

I zato se u tu kategoriju savršeno uklapaju igre temeljene na popularnim filmovima, ili još preciznije – igre temeljene na popularnim filmovima koji upravo izlaze. Jer ako film upravo izlazi, odjel marketinga ne mora se posebno fokusirati na promociju igre – dovoljno je dati joj isti naslov i fokusirati se na stvaranje uzbuđenja oko filma. Genijalno je!

Takvu situaciju imamo sada s novim Star Trek filmom, odnosno s igrom punog naziva Star Trek The Video Game. No uz iskusni Digital Extremes studio kao developera, ova igra vremenski smještena između dva Abramsova Star Treka davala je do znanja da nije smećence kako bi mogli na prvu pomisliti. S time na umu, naš Ante Malenica pristupio je recenziranju igre, ali i snimanju gameplaya kako bi vam i prije nego objavimo recenziju mogli prikazati kako igra zapravo izgleda i kako nam se sviđa dosad odigrano. Pozorno slušajte, na kraju otkrivamo je li igra smećence ili ne. Uzbudljivo!

Našu punu recenziju Star Treka možete očekivati već sutra ili eventualno prekosutra. Inače, ako imate YouTube korisnički račun, ne bi imali ništa protiv toga da se pretplatite na naš kanal.

Komentari (23)

  • Mile_Ronhill

    08.05.2013 - 16:26

    Samo štancajte videe, uvijek su savrešni tko god da ih komentira.

  • tryon

    08.05.2013 - 16:32

    smećence indeed

  • IaMarmageddoN

    08.05.2013 - 16:40

    Ja sam odigrao prvih pola sata tek i već imam veliki minus- AI je glup, ubijao sam pametnije muhe od ovoga… Ostalo još ne bi mogao komentirati… Onaj tko očekuje Mass Effect kvalitetu u ovoj igri, bolje da se prije igranja polije hladnom vodom.

    • SherlockHolmes

      @IaMarmageddoN, 08.05.2013 - 17:56

      Nikad nisam bio fan Star Treka(Star Wars ftw) ali ne mozes ocekivati Mass Effect iskustvo od MMO-a. Znam, svi MMO-i su isti, tako da moras spustit ljestvicu 😉

    • Shazaam

      @IaMarmageddoN, 08.05.2013 - 18:01

      Ovo nije MMO, riječ je o TPS.

    • SherlockHolmes

      @IaMarmageddoN, 08.05.2013 - 18:13

      Ah, hvala na odgovoru, mislio sam da je rijec o Star Trek Online :S

  • dvuk

    08.05.2013 - 17:58

    ok znaci, necemo se potrudit skinut ni s piratskih kanala, a kamoli kupit hehe

    • IaMarmageddoN

      @dvuk, 08.05.2013 - 20:44

      Ako imaš frenda spremnog za co-op još se donekle isplati igrati ali ako igraš solo, onda si ga naj… dobro. Dead space 3(Epska igra) je to mnogo bolje riješio a ovako gledam Spocka kako trčkara uokolo, kao da pazim na neko majmunče koje ne zna što mora raditi. Šteta, jer bi film trebao biti kvalitetan. Možda promijenim mišljenje nakon duljeg igranja, stvarno se nadam jer volim SF.

    • Zael

      @dvuk, 08.05.2013 - 21:33

      off topic, prvi put čujem da je dead space 3 epska igra…

    • IaMarmageddoN

      @dvuk, 09.05.2013 - 08:09

      Jbg, meni je.

  • Apocalypse4987

    08.05.2013 - 18:35

    ova igra je samo reklama za film, nije ni čudno šta nema baš neke pohvale

  • nnnnn99

    08.05.2013 - 18:46

    Očekivala sam da će bit nešto od ovoga,ali sam se opet razočarala.Šteta…

  • Mile_Ronhill

    08.05.2013 - 18:56

    Zašto ne komentarišeš uživo i do kraja?

    • Me666

      @Mile_Ronhill, 08.05.2013 - 20:51

      Možda zato što nije ni snimao video… da to je to.

    • Mile_Ronhill

      @Mile_Ronhill, 08.05.2013 - 21:17

      Da, sigurno je to.

  • Emerik Klari?

    09.05.2013 - 06:34

    Jednom rječju: beskorisno SMEĆE

    • SrpskiGangster

      @Emerik Klari?, 09.05.2013 - 06:35

      To su dvije riječi majstore 😉

    • Ja Sam

      @Emerik Klari?, 09.05.2013 - 07:41

      o Bože…

  • Jester

    09.05.2013 - 08:00

    Došao do pola igre jer me do tada držao mazohizam. Nakon napuštanja istog, bio je uninstall iste sekunde. Nemojte igrati ako baš nemorate….

  • goldfinger

    09.05.2013 - 08:45

    Ovo ne bi zaigrao,čak i da mi prijete mučenjem….

  • Gospodar Svemira

    09.05.2013 - 09:12

    Predviđam ocjenu 37 u recenziji. 😀

  • Adam Jensen

    10.05.2013 - 15:33

    Da li je moguće da je baš toliko loša igra. Darkness 2 je bila odlična igra, a Warframe (koji i sada često igram) je također odličan, pa kako su isti developeri mogli uraditi baš toliko lošu igru (40-tak ocjena na Metacriticu) iako su u Star Trek univerzumu imali toliko sadržaja i potencijala da naprave sjajnu igru koja će iznenadit. Mene su ove kritike iznenadile jer sam očekivao solidnu igru, vidjet ću kad probam jel baš toliko loše.

    • Shazaam

      @Adam Jensen, 11.05.2013 - 00:15

      Forsiranje i manjak vremena.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!