HCL.HR

HCL VIDEO: Submerged izgleda loše, ali mi neda mira

Igor Belan 07.08.2015.   •   7 komentara


Zaplivali smo potopljenim gradom u novom naslovu nekih od bivših developera Bioshocka i ugledali kitove, zgrade i jednog bolesnog brata. No prave zabave nigdje na vidiku.

Submerged smo bez oklijevanja stavili u popis igara koje ćemo istaknuti u ovomjesečnom video specijalu o najzanimljivijim novim igrama. Bez oklijevanja! Znali smo da se radi o novoj igri iz indie studija kojeg su osnovali neki od bivših developera Bioshocka i znali smo da će nas kao igrače smjestiti u misteriozni potopljeni grad koji treba istražiti u nadi da ćemo pronaći lijek za smrtno bolesnog brata. Što vam više treba?

Sad kad sam zapravo isprobao taj Submerged, čini mi se da su developeri izbacili ovo na tržište malo preuranjeno. Nisam naletio na neke ružne bugove, ali već u startu je lako primjetiti hrpicu malih gluposti koje bi vas mogle iritirati. Pričam o tome u video komentaru dok istražujem taj potopljeni grad s vrlo brzim brodićem (dobro, samo pri kraju videa je brz).

Komentari (7)

  • bartul_9

    07.08.2015 - 19:10

    Kako izgleda potopili su i igru skupa sa gradom…

    • ivan21

      @bartul_9, 07.08.2015 - 19:36

      E je dobro mišljenje za prvi utisak igre 🙂

  • HackerMAG

    07.08.2015 - 21:51

    Pošto je indie igra, ja bi im optostio male nedostatke (koji se, budimo realni daju ispraviti u narednim patchevima). Važna je atmosfera i ta neka mističnost, a to je nešto čime ova igra obiluje, tipa onaj kameni lik što je stajao, a onda ga više nije bilo, sav taj krajolik, skulpture, napuštene zgrade, jednostavno fora je i drugačije je od mnogih današnjih igara…

    • Ementaler

      @HackerMAG, 08.08.2015 - 07:12

      A može se indie igri nešto malo oprostiti po pitanju produkcijskih vrijednosti, ali u ovom slučaju sve greške koje sam istaknuto utječu direktno na doživljaj igre unutar svog žanra. Za igru kojoj je atmosfera sve, jer drugih elemenata doslovno ni nema, prečesto sama ubija tu atmosferu s lošim animacijama i mini-propustima, mislim – Miku se kreće k'o robot 🙂 To dodatno vrijeme koje su dobili ne dizajnirajući ikakav sustav borbe u igri, obično tvorci ovakvih igara ulože u stvaranje što boljih kontrola i animacija za glavnog lika, da igraču bude stvarno gušt čisto kontrolirati ga. A i hrpa stvari u dizajnu Submergeda djeluje kao "ovo je generični element u videoigrama pa ajmo ga stavit negdje" – poput onih daski koje ti samo uspore kretanje, ali nema načina da uopće padneš.

  • l)oolvl

    07.08.2015 - 22:48

    najbolji dio igre su naravno ovi crteži pomoću kojih se objašnjava radnja…. mislim, nikad nisam vidio bolje nacrtano sunce….. zaista impresivno

  • goldfinger

    08.08.2015 - 08:38

    Jako loše,čak i za jedan indie naslov…

  • thunder5wolf

    10.08.2015 - 12:31

    Ono je bio kameni čovjek ,a na toj igrici još
    moraju raditi puno da bi mene zadivili.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?