HCL.HR

HCL VIDEO: Subnautica – preživljavamo u vanzemaljskom podmorju

Igor Belan 30.07.2015.   •   11 komentara


Kao da normalni morski psi i ostale morske životinje nisu dovoljno zastršujuće, developeri Subnautice bacili su nas u podmorje stranog vanzemaljskog planeta.

Nakon mog malog serijala preživljavanja u igri Far Sky, za oko mi je zapeo jedan drugi naslov koji se većinski odvija ispod morske površine i koji je zapravo još popularniji. Naziva se Subnautica i poput mnogih drugih igara survival žanra još je u fazi Early Accessa, ali već nudi mnogo sadržaja za znatiželjne istraživače.

Sve igre u ovoj novoj generaciji survival žanra podrazumijevaju da igrač mnogo istražuje, kombinira predmete i usput pokušava preživjeti, ali čini mi se kako je Subnautica više od svih drugih sličnih igara fokusirana upravo na aspekt istraživanja, craftanja i čistog upijanja atmosfere. Koristeći Unity engine i domišljat dizajn, developeri su zaista stvorili krasnu atmosferu vanzemaljskog podmorja u koje vas Subnautica smješta, pa tu imate stvarno mnogo toga za upiti.

Moj prvi pokušaj preživaljavanja u tom svijetu prošao je solidno, što temeljim na tome da nijednom nisam umro, a zapravo sam čak i uspio postići nešto. Ako ništa drugo, upoznao sam se s nekim od početnih ribica i morskih predatora. Bez brige, sve sam snimio – bacite pogled.

Subnautica je već mjesecima u Early Accessu i u mnogočemu se promijenila od prvotne EA verzije – jeste li ju možda već isprobali? Imate kakve sugestije za moju karijeru preživljavanja u igri? Što sljedeće da pokušam napraviti? Javite u komentarima kako vam se igra sviđa.

Komentari (11)

  • lukakeanu

    30.07.2015 - 20:08

    belan ti bas volis prezivljavati…..odlican video,igrica se cini zanimljivom,mogo bi je isprobati

    • Ementaler

      @lukakeanu, 31.07.2015 - 10:25

      A zapravo me ovakve igre nikad nisu osobito privlačile, djelovale su mi dosadno, isprazno i zamorno, ali sve se nekako promijenilo od Stranded Deepa na dalje.

  • don5pro

    30.07.2015 - 22:08

    igore snimaj još subnatice i napravi seriju subnautica kao far sky

    • Ementaler

      @don5pro, 31.07.2015 - 10:26

      A vidjet ću ako bude vremena, ionako planiram igrati Subnauticu još pa mogu usput i snimati kad već to radim. Ali za sada mi je jedan serijal (ARK) i previše uz sve druge videe koje planiramo izbaciti o raznoraznim drugim igrama.

  • l)oolvl

    31.07.2015 - 00:40

    izgleda ljepše od Far Sky, ali FS mi nekako ima puno bolju "atmosferu" / setting

  • perisimus

    31.07.2015 - 10:07

    Dobro i zanimljivo izgleda. Inace "titan " Igore a ne " titanijum".

    • Ementaler

      @perisimus, 31.07.2015 - 10:17

      Pa i ne baš, zapravo je "titanij" na hrvatskom 🙂 Ali ionako ne mislim baš sve kemijske elemente na koje naletim u igri odmah i prevoditi u videima pa mislim da ću ostati na toj nezgodnoj kombinaciji engleskog i hrvatskog, ako uopće napravimo još koji video iz ove igre. A vjerojatno hoćemo, ovo je samo neki prvi pogled – treba to i detaljnije istražiti. Budem kad ulovim vremena.

    • perisimus

      @perisimus, 31.07.2015 - 11:25

      Prirucni leksikon (Zagreb 1967. ) navodi samo rijec "titan" kao oznaku za srebrnobijeli metal velike tvrdoće dok Hrvatski enciklopedijski rjecnik iz 2004. rabi obje rijeci kao istoznacnice, t. titan i titanij. No uglavnom sigurno ne titanijum.

    • Ementaler

      @perisimus, 31.07.2015 - 11:44

      Zašto bi se ti sada referirao na nešto iz 1967. :))) Okej stari, nije "titanijum" (iako očito nitko nikad nije ni tvrdio da je to hrvatska riječ). Bilo je i drugih stvari koje nisam prevodio, što je već rečeno u komentaru gore.

  • DARKAki

    31.07.2015 - 10:53

    ja ga dobro vrtim na slabijem racunaru ali kad sve stavim na low onda mi je fps 30,29 i 28

  • Dominik1505

    22.08.2015 - 09:22

    Probaj popravit ono što ti baca iskre i onom za preživljavanje.
    I još nisi pregledao što ima sve u tom 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?