HCL.HR

HCL VIDEO: Trolamo protivnike kartonom u MGS 5: The Phantom Pain

Igor Belan 07.09.2015.   •   21 komentara


Pogledajte kako se snalazimo u još jednoj misiji novog Metal Gear Solida, ovaj put uz pomoć legendarne kartonske kutije na koju možete zalijepiti razne trolerske postere. Recenzija uskoro!

Iako je naš Zoran sada već pri kraju igre i žurno vam sprema recenziju, ja sam napokon ulovio toliko vremena da pređem par misija dalje od onoga što sam već igrao u Frankfurtu. I naravno, tek sada sam došao do onog slatkog punjenja koje čini MGS 5 tako posebnom igrom. Po onome što Zoran i ostali pričaju u forumskoj temi vidim da sam tek zagrebao površinu tog slatkog punjenja (čitaj: ludi gadgeti i situacije), ali svejedno sam se slatko nasmijao i obradovao kad sam po prvi put upotrijebio sada nadograđenu ikonu serijala – kartonsku kutiju.

Ne samo da se u njoj možete skrivati od očiju neprijatelja, već je možete ukrasiti raznim posterima. Meni je samo jedan trenutno na raspolaganju, ali i to je bilo sasvim dovoljno da malo trolamo naivne protivnike u Afganistanu. Da bi vam demonstrirao kako taj sofisticirani gadget funkcionira u igri i popričao o još par gameplay mehanika, zaigrao sam desetu glavnu misiju. Pogledajte kako je to prošlo.

Komentari (21)

  • matko123

    07.09.2015 - 18:35

    Mogu ja sad igrat ovu igru iako nisam igrao prethodne, a da razumijem pricu?

    • Juventino

      @matko123, 07.09.2015 - 20:54

      I mene zanima isto. I ako može odgovor, znam da je off topic ali može li se MGS Guns Of The Patriots tj. četvrti dio igrati bez igranja prijašnjih?

    • R4iden

      @matko123, 07.09.2015 - 23:41

      Za TPP bi preporucio neki video koji govorio sto se prije dogadjalo (MGS Snake Eater i Peace Walker), ali za MGS 4 mislim da bi trebo, to je konkluzija cijele price Solid Snake-a, mislim da nije toliko dobro bez znanja sto je prije bilo.

    • Tomina

      @matko123, 08.09.2015 - 05:19

      možeš, to je samo igra, ne ovisi ti život o tome 🙂

      Kažu da se i Kojima gubi u priči, Wiki je loše napisan, znam da ima neka stranica od fanova MGS-a, samo nemogu pronači link.

  • nuredinbros

    07.09.2015 - 18:55

    Nemojte ovo shvatiti kao uvreda ili nešto tako ali mislim da ne snimate mnogo klipove koje mi gledaoci želimo gledati a time mislim na ARK: Survival Evolved i Until Dawn. Bilo bi lijepo kada bi ste odvojili malo vremena i snimili barem jednu epizodu sedmično. Znam da imate mnogo obaveza i u potpunosti vas razumijem ali ako možete ikako odvojiti vremena i početi češće snimati ove igre.
    Hvala i samo tako nastavite.

    P.S Odgledao sam i ovaj klip 🙂

    • Ementaler

      @nuredinbros, 07.09.2015 - 19:39

      HCL je znatno vise od samo YT kanala koji povremeno ima nekakve videe koji su let's play tipa. Drago mi je da ti se sviđaju naši videi takvog tipa, ali kod nas su neke druge stvari važnije. Uglavnom, ajmo komentirati video radije 😉

    • T-ReXx

      @nuredinbros, 07.09.2015 - 20:30

      Shvati da ima i "gledaoca" kojima se ne sviđa ARK ili Until Dawn, a ima i onih koji bi htjeli više MGS videa.

    • l)oolvl

      @nuredinbros, 08.09.2015 - 00:33

      hm, a možda kad bi nekako pronašli resursa pa radili "Let's Play" videe specifično za publiku koja to traži… inače meni je ok ovako kako je

  • ivan21

    07.09.2015 - 19:21

    Super su ti baloni hahaha 😀

  • zlakob

    08.09.2015 - 06:29

    Igore daj se skuliraj xD
    uvjek te gledam i facepalmam.. brate gamer si a kao da prvi put igras igre 😀

    • Ementaler

      @zlakob, 08.09.2015 - 07:18

      Pa obično se i radi o tome da igru igram po prvi put u ovakvim videima, što bude jasno iz samog videa – obično kažem da "bacamo prvi pogled na igru". U slučaju ovog videa nije mi prvi put da igram ovu igru, ali je prvi put da igram taj level. Jesi ti ovaj level riješio iz prve ili nešto? Ne kužim baš poantu komentara – ne vidim ništa vrijedno facepalmanja u videu.

    • ivan21

      @zlakob, 08.09.2015 - 07:59

      Nemogu da neprimjetim to spamanje bilo bi najbolje da ukinete komentare na YT-u i da se samo tu komentira…pa vama treba samo jedna osoba za komentare.

    • MaliMicek

      @zlakob, 08.09.2015 - 12:37

      Zato jer loše igraš hehe :p

    • Ementaler

      @zlakob, 08.09.2015 - 12:46

      Eto ga na :/

    • Ninjitsu

      @zlakob, 08.09.2015 - 15:39

      Općenito bilo kakvu kritiku preosobno prihvaćaš, jednostavno je dosta puta gamere sramota za tebe u nekim gameplay video uratcima. Ali onda objasniš da ne stigneš se izvježbati ili da jednostavno zadužite nekoga samo za snimanje igara. Nema potrebe da se napadački reagira kao u odgovoru što je napisao "zlakob". Na portalu je 90% posjetilaca ispod 14 godina koji ti dižu ego, a onda kada netko uputi strukturnu kritiku, odmah se glavni urednik upušta u svađe s neumjesnim komentarima. To nije samo na ovom članku, nego i inače, jer vidim da se toleriraju jedino "ulizivački" komentari dobne skupine 9-13 godina. Portal je zbog takvih stvari dosta izgubio na ozbiljnosti i veliki dio ozbiljnih i iskusnih gamera. Ostala je dječija igraonica i BigDaddy Igor.

    • Anomaly

      @zlakob, 08.09.2015 - 16:03

      Evo ja imam skoro 25 godina pa mislim da igra i više no pristojno s'obzirom na to da je fokusiran na komentiranje. I zar čovek ne može napraviti neku grešku i nešto prevideti, pogotovo ako prvi put igra određenu dionicu?

    • Ementaler

      @zlakob, 08.09.2015 - 16:10

      Razne pozitivne i negativne kritike se upućuju svakodnevno i svaku normalnu kritiku objeručke prihvaćamo s osmjehom na licu. No neke jednostavno nemaju smisla pa kad god imam vremena volim osobno uputiti na to da su pomalo besmislene, na jedan ili drugi način, kako se ne bi ponovile i zagađivale komentare. To ne vrijedi samo za kritike upućene prema nama naravno, već govorim općenito o komentarima – bilo da su promašili poantu nekog članka ili čisto predstavljaju neku vrstu spama. Slična je situacija i s tvojim komentarom koji je sasvim jasno uvredljiv prema meni osobno (ne kužim zašto bit netko osjetio potrebnu napisati ga tako?) i naravno graniči s trollanjem budući da sadrži pretpostavke o posjećenosti i demografiji korisnika koje su potpuno krive, a opet predstavljene kao činjenice. Nije neka tajna, portal redovito raste po pitanju posjećenosti već 10 godina (nema govora o opadanju), a iako svakako ima mlađe ekipe, dominantna skupina su i dalje ljudi stariji od 20 godina. Kad smo kod eventualnih grešaka u igranju, valjda je jasno svakom razboritom čitatelju/gledatelju/komentatoru da nitko ne igra savršeno nešto što po prvi ili čak drugi i treći put igra. Vjerujem da je to jasno i "zlakobu" gore, samo se malo zeza. Razni failovi su integralni dio iskustva igranja i događaju se redovito svima. I valjda je jasno da je mogućnost bilo kakvog većeg ili manjeg faila povećana u jednom ovakvom formatu u kojem se u isto vrijeme igra i komentira (ne komentira se bilo što, već uvijek imam određene stvari koje pokušavam pokriti pa često i gameplay pati dok to pokrivam). Na kraju krajeva, poanta većine naših video komentara ni nije pokazati neki skillerski gameplay, nego popričati o nekim elementima igre i demonstrirati ih vama kao potencijalnim kupcima igre. Takav format igranja i komentiranja namjerno biram iako je teži od igranja na miru i naknadnog komentiranja jer je zapravo zanimljiviji za gledati – prikazuje tu predivnu nasumičnost koja se može dogoditi usred igranja igre… uključujući i failove.

    • zlakob

      @zlakob, 09.09.2015 - 13:12

      jaoo momci .. ja nisam htio da se ovdje neka svađa odmah otvori… malo sam dao kritiku Igoru i dobro..a Igor ako je covjek prihvatit ce ju ( a i prihvatio ju je) tako da ono…

      volim pratit hcl i pratim ga vec duze vrijeme,(iako sam nedavno se registriro na forum HCL-a) osbito na poslu kad imam rupe 😀
      sve u svemu obozavam PC igre i svjestan sam da igrat i komentirat nije nimalo lak zadatak.. al ono … znam da ti to mos i bolje Igore, bar sto se skila tice..

      medjutim da me neko nebi shvatio krivo da sam troll ili nesta, nisam, nego jednostavno u nekim video-ima uzivam, a u nekim si pomislim de ajd mici se s te stolice( Igor ili netko iz urednistva) da ciko pokaze 😀
      anyway momci uzivajte i pozdrav Igoru i ekipi HCL-a

  • funky0308

    08.09.2015 - 08:44

    Kao i uvijek odličan video..koliko god su mi te kutije kretenska fora toliko su genijalne..
    Prvi puta sam je nekibdan upotrijebio i zahvaljujući njoj bez problema prosao misiju..
    MSG V je stvarbo ali stvarno dobra igra.
    Spustiti se na tlo, zajasiti ili zajahati….what ever, konja i samo lutati je genijalno. Ali misije.. E to je nešto posebno.
    Tko god ae premislja ili nije igrao ostale pa ne zna hoće se uklopiti i shvatiti priču – samo naprijed, biti će vam odlična igra…

  • Tomina

    08.09.2015 - 12:51

    https://www.reddit.com/r/Games/comments/2050xm/metal_gear_the_complete_story/

    Eto, ovdje imate posloženo cijelu priču o MGS serijalu, osim GZ i PP, namjerno su izostavili.

  • Loneguy

    09.09.2015 - 18:21

    Igore svaka čast na video komentarima i teškom radu. Otkako pratim HCL sazno sam za neke igre za koje nebih drukčije čuo, a s pomoću video komentarima imamo super uvid u neke igre i možemo ih vidjeti kakve su zapravo. Odličan rad, odlični videi, Pohvale tebi Igore i cijeloj HCL produkciji. Najbolji ste 😀 Samo tako nastavite :))

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?