HCL.HR

HD prerada Karateke pokazala svoje pravo lice

Renato Pedišić 02.10.2012.   •   0 komentara


Karateka se od originalne Apple 2 inačice dosta promijenila, a uz danas prihvatljive grafičke standarde izgleda kao potencijalno zanimljiv naslov.

Ime Jordana Mechnera često se provlači kroz retke naših tekstova, a kako i ne bi kad je taj čovjek zadužio svijet za igre kao što su Prince of Persia, The Last Express i za igru o čijoj ćemo HD preradi danas pričati – Karateku. U svoje vrijeme, prije 28 godina, Karateka je bila vrlo popularan akcijski naslov u kojemu ste uzimali ulogu karate majstora kojemu je misija bila spasiti svoju voljenu princezu od zlog Akume koji ju je oteo (nešto kao Super Mario, samo malo ozbiljnije).

Naslov je od originalnog Apple 2 izdanja izašao na još devet retro platformi, a njegovo je HD reizdanje upravo pokazalo svoje pravo lice kroz nekoliko screenshota koji pokazuju znatan napredak od originalnog koncepta.

Kako vas ne namjeravamo odmah pustiti da pogledate te screenshote koji vas toliko zanimaju, malo ćemo vas zamarati službenim opisom igre koji će vam reći još par sočnih informacija: “Od tvorca Princa Perzije Jordana Mechnera ovaj originalni side-scrolling karate klasik dolazi na XBLA, vizualno unaprijeđen od strane Jeffa Matsude (Batman: The Animated Series) s dodatkom glazbe koju je radio dobitnk Grammyja, Christopher Tin (Civilization IV). Borite se za spas prekrasne Mariko koju je oteo zli ratnik Akuma i ujedinite ju s njenom jedinom pravom ljubavi.”

Gdje su se zagubile informacije o PSN i Wii U verzijama igre koje su također najavljene za sada ne znamo, ali ono što je sigurno je da će igra na XBLA servisu biti dostupna od 14. studenog, ako je vjerovati službenim Xboxovim listama. Sada je vrijeme da pogledate te famozne slike iz igre i ostavite nam koji komentar u za to predviđenom okviru.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?