HCL.HR

Headset virtualne stvarnosti HTC Vive dobio datum izlaska

Zoran Žalac 09.12.2015.   •   3 komentara   •   Tehnologija


HTC Vive uređaj za virtualnu stvarnost iza kojega stoji Valve u prodaju će krenuti tijekom travnja 2016., što predstavlja i svojevrsnu odgodu s obzirom na ranije najavljeni rok.

Iako se najavljivalo kako će uređaji za virtualnu stvarnost komercijalno biti dostupni već krajem ove godine, za sada to vrijedi samo u slučaju Samsungovog Gear VR-a koji funkcionira s nekoliko smartphona iste marke. HTC Vive, uređaj iza kojega stoji i veliki Valve, također je trebao u prodaju do kraja godine, no to se ipak neće dogoditi do četvrtog mjeseca 2016., potvrdila je tvrtka HTC. Doduše, HTC Vive je u prodaju trebao u ograničenim količinama, tako da ovo na kraju i nije neka odgoda.

U bilo kojem slučaju, HTC će se tako uskladiti i sa ostalim proizvođačima opreme za virtualnu stvarnost. Facebookov Oculus Rift također je u planu za prvi kvartal 2016., dok se PlayStation VR očekuje tijekom prve polovice godine. Može se, dakle, reći kako će najuzbudljiviji aspekt gaminga do ljetnog razdoblja u 2016. vjerojatno biti VR ilitiga virtualna stvarnost.

Komentari (3)

  • rafter950

    09.12.2015 - 12:01

    Po kojoj cijeni ps vr? Mozda ce to bit najuzbudljiviji aspekt ovog gadgeta?!

  • IaMarmageddoN

    @Mayhem, 09.12.2015 - 16:36

    Na žalost, to je jedino što me u ovom trenutku zanima- cijena tih VR uređaja ali izgleda da ćemo morati još dugo čekati do nekih brojki…

  • zolee

    @Mayhem, 10.12.2015 - 11:33

    PS VR će koštati kao ps4

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?