HCL.HR

Odzvonilo brzim i žestokim deckovima u Hearthstoneu

Luka Pleša 21.04.2016.   •   5 komentara


Blizzard se zbog nadolazeće ekspanzije i uvođenja novih formata igranja odlučio pozabaviti razuzdanim Druidima i ostalim agresivnim deckovima. Pogledajte koje karte su nerfane.

whispers-of-old-gods

Kako bi igra bila bolje izbalansirana u nadolazećim Wild i Standard formatima, o kojima je HCL već pisao, Blizzard se odlučio na nepopularne mjere nerfanja nekih vrlo korištenih i možda malo previše jakih karata.

Na udaru se najviše našao Druid, s čak tri jake karte koje su dobile znatno smanjenje efekata. Njega slijedi Rogue s dvije, Hunter s jednom te još neke neutralne karte, sve redom korištene u brzim i agresivnim taktikama.

hearthstone-1

Karta o čijem se nerfu najviše razglabalo na društvenim mrežama je Ancient of Lore, koji je od izlaska igre bio uključen u gotovo svaku vrstu Druid decka. Njegova snažna draw mehanika postaje malo slabija te on više neće biti toliko primamljiv za baš svaki Druid deck.

hearthstone-5

Force of Nature je bila jako popularna u face Druid deckovima, a u kombinaciji sa Savage Roarom omogućavala je minimalno četrnaest bodova direktne štete. Gubitkom charge mehanike na treantovima karta postaje manje privlačna, unatoč činjenici da treantovi više ne umiru na kraju reda.

hearthstone-8

Ovaj ljubitelj prirode također se često uključivao u sve vrste Druid deckova. Njegovi svestrani efekti bili su korisni u svim faza meča. Oni će to i dalje biti, međutim na puno slabijem 2/2 tijelu.

hearthstone-11

Trajni Stealth je vrlo jak efekt, pogotovo kad se stavi na minione koji se koriste zbog svoga pasivnog efekta, kao što je npr. Kel’Thuzad. Iako nije često bila dio meta deckova, Blizzard ju je odlučio nerfati .

hearthstone-4

Blade Flurry je jedna od karata koja je najviše pogođena nerfom. Ne samo da joj je poduplana cijena, već sad nanosi štetu samo protivničkim minionima. Ova karta je omogućavala Roguovima veliku kontrolu na ploči, ali se češće koristila kao karta za završetak meča.

hearthstone-3

Glavni neprijatelj sveprisutnog Dr.Booma, Big Game Hunter će usprkos poskupljenju vrlo vjerojatno ostati korišten kod klasa koji nemaju pouzdan način uništavanja velikih stvorova.

hearthstone-9

Glavna zvijezda u skoro svakome zoo decku, Knife Juggler je odavno trebao biti nerfan. No unatoč gubljenju jednog boda u napadu, vjerojatno će i dalje ostati popularna aggro karta.

hearthstone-10

Žonglerov ružni gnomski rođak je također bio iznimno popularan u zoo i face deckovima i to zbog toga što je kažnjavao protivnike bez obzira jesu li ga se riješili ili ne. Gubljenje boda u napadu će mu malo naškoditi, ali će sigurno i dalje biti popularan.

hearthstone-2

Još jedan velik udarac face deckovima je nerf Arcane Golema, koji će zbog gubitka charge mehanike postati manje privlačan. Štoviše, sada je doveden na razinu Ogre Brutea, koji sam nije baš nešto previše igran izvan arene.

hearthstone-7

Sova željeznoga kljuna postaje mrvicu skuplja pa se vjerojatno niti ona neće više toliko viđati u face i zoo deckovima. Svi deckovi koji su je uvijek koristili isključivo zbog silence mehanike, će to vjerojatno i nastaviti.

hearthstone-12

Veliko poskupljenje Molten Gianta će najviše naškoditi Handlock verziji Warlock decka koji se oslanjao na to da odigra dva besplatna Gianta te ih pretvori u taunt minione pomoću Defender of Argus ili Sunfury Protectora.

U svim ovim promjenama primijeti se da Blizzard svim silama pokušava usporiti brzinu i efikasnost zoo i face deckova, koji su dominirali scenom od igrina izlaska. To je vidljivo i zbog novih karata koje donosi ekspanzija Whispers of the Old Gods, a koje su sve redom mnogo sporije o karata iz prijašnjih ekspanzija. Hoće li Blizzard uspjeti u svojoj namjeri, saznat će se jednom kad Whsipersi izađu i ove promjene dođu na snagu.

Inače, karte koje na bilo koji način budu mijenjane mogu se pretvoriti u Arcane Dust po originalnoj količini Dusta po kojoj se mogu i napraviti, u razdoblju od nekoliko tjedana od kada promjene postanu važeće.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • ZhatCRO96

    21.04.2016 - 21:08

    Sve što ja vidim je budući arcane dust s obzirom da nakon promjene karata možete ih disenchantat po cijeni enchantanja. Šteta za neke karte al naviknit ćemo se.

    • ZhatCRO96

      @ZhatCRO96, 21.04.2016 - 21:13

      I da, glup sam, promakao mi je zadnji odlomak.

  • Nidzica

    21.04.2016 - 22:45

    Opravdani nerfovi… ali blade flurry-a su unistili, mogli su mu dati makar 3 cost… stvarno ne vidim neku veliku pojentu iako je karta dosta iritanta, sa druge strane napokon da nerfaju knife juggler-a i Big game huntera. Kad Blizzard nerfa karte… one se vise ne igraju ;(

  • Ropecar

    21.04.2016 - 23:58

    druid mrtav

  • l)oolvl

    22.04.2016 - 00:16

    drago mi je da napokon dolazi do nekih malo većih promjena, moglo bi solidno popraviti trenutnu metu koja je totalno izlizana i naporna

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?