HCL.HR

Hellblade tvoraca Heavenly Sworda stiže i za PC

Renato Pedišić 09.01.2015.   •   0 komentara


Novi hack and slash tvoraca Heavenly Sworda, Enslaveda i DmC-a osim za PlayStation 4 stiže i za PC, i to najvjerojatnije s podrškom za 4K rezoluciju te korisničke modifikacije.

Hellblade, novi hack and slash s pogledom iz trećeg lica koji razvijaju kreatori Heavenly Sworda, osim na PlayStationu 4 bit će igriv i na osobnim računalima, potvrdio je sam razvojni studio Ninja Theory. Njihov glavni dizajner Tameem Antoniades o ovakvoj odluci studija izjavio je: “Smatram kako PC nudi razinu slobode koju ranije nismo iskusili. Želimo doći do te točke gdje možemo pozvati igrače da pridonesu igri i rade stvari koje su neočekivane, predlažu ideje i dodatke koji mogu obogatiti igru”.

Upravo zato Hellblade na PC najvjerojatnije stiže s potporom za korisničke modifikacije, ali i s mogućom podrškom za 4K rezoluciju. Ovo, dakako, još uvijek nije potvrđeno od strane studija Ninja Theory, ali je izravno natuknuto u razgovoru s novinarima.

Ninja Theory je, osim za ranije spomenuti Heavenly Sword, zaslužan i za Enslaved: Odyssey to the West iz 2010. godine te za DmC: Devil May Cry iz 2013. godine. Hellblade je njihov prvi veliki projekt nakon spomenutog reboota Devil May Cry serijala, a najviše poveznica ima s njihovom prvom igrom, u tekstu po treći put spomenutim Heavenly Swordom iz 2007. godine.

Povezanost se očituje i u samom imenu nadolazećeg hack and slasha, budući da je naziv Hellblade apsolutna suprotnost nazivu njihove prve igre. No, Ninja Theory ograđuje se od toga da Hellblade nazove duhovnim nasljednikom njihove prve igre, što njihov Dominic Matthews objašnjava ovako:

“Ako kažemo da se radi o duhovnom nasljedniku, očekivalo bi se da postoji poveznica između priče dva naslova, ili dizajna gameplaya, odnosno dizajna razina. Ovo je novi IP. Ovo je potpuno nova igra. Ima potpuno nove likove. Uopće nema nikakvih poveznica. Ali, ako vam se svidio Heavenly Sword, ako vam se svidio Enslaved i sve što smo napravili, onda vjerujemo kako će vam se i ovo također svidjeti”.

Sviđale se vama igre Ninja Theoryja ili ne, činjenica je kako ćemo njihov Hellblade moći zaigrati još ove godine i to na već spomenutim platformama – PlayStationu 4 i PC-u.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?