HCL.HR

Heroes of the Storm kreće u aktivniju borbu protiv toksičnih igrača

Stjepan Fikter 09.09.2015.   •   3 komentara


Iduće ažuriranje za Heroes of the Storm predstavit će više opcija prilikom prijavljivanja toksičnih igrača uz silence kaznu za one uporne u vrijeđanju ostalih na bojištu.

Jedan od najvećih problema kod online timskih igara su sâmi igrači – pogotovo oni koji vole drugima uništavati zabavu. Ni Blizzardov Heroes of the Storm nije imun na ovaj problem, ali developeri imaju plan s kojim će pokušati utišati one najglasnije u vrijeđanju i time limitirati toksično ponašanje. Tako se za novo veliko ažuriranje pripremaju nove opcije za prijavljivanje igrača, bilo da to netko odluči napraviti tijekom igre ili poslije meča.

Budući da određeni igrači mogu zabavu drugima uništiti na više načina, Blizzardovci su pripremili različite kategorije za prijavu:

Abusive chat, kao što sam naziv kaže, ovdje spadaju uvrede, okrutnost, uznemiravanje, govor mržnje i prijetnje
Intentionally Feeding, namjerno umiranje da bi protivnik osigurao prednost
AFK/Non-Participation, igrači koji nisu za računalom ili su prisutni, ali ne žele sudjelovati u igri
Cheating/Botting/Hacking, sumnjivo ponašanje s kojim se sugerira korištenje nedopuštenog softvera za stjecanje prednosti
Inappropriate Name, igrači s imenima i BattleTagom koji vrijeđaju, zaobilaze filter za nedopuštene riječi ili ih se na neki drugi način smatra nepoželjnima
Spam, svi znamo što spada u ovu kategoriju

Kako se u herojima nalaze i oni s pomalo drugačijim mehanikama poput Abathura koji može zaraditi Non-Participation ili Murkya koji puno umire pa može dobiti Intentionally Feeding prijavu, developeri kažu da će se kod njih to posebno uzimati u obzir, pogotovo od novih igrača koji ne razumiju njihovu ulogu.

Također, svi koji budu uporni u vrijeđanju imaju šanse za osvojiti silence kaznu koja im onemogućuje komunikaciju prije i tijekom meča. Prva kazna trajat će 24 sata, a svaka iduća će se duplati bez ikakvog limita. Uz to, svi kažnjeni će imati i ikonu pored profila da suborci mogu znati zbog čega igrač ne može komunicirati.

Još nije poznato kada će patch s ovim novostima izaći.

Komentari (3)

  • l)oolvl

    09.09.2015 - 12:40

    još uvijek nisam naišao na bilo kakvu vrstu problematičnog ponašanja suboraca, a već sam 21. level, što je zapravo dosta pohvalno za jednu "mobu". mislim da je fora i u tome što ima toliko akcije tijekom partija da se čak i ne stigne previše svađati ili piskarati općenito

  • Laco21

    09.09.2015 - 14:55

    nadje se tu i tamo poneki idiot s LoL i Dote koji se prave pametni onda kenjaju al sve u svemu nije smece ko lol da gubis zivce radi idiota…

  • Vailent

    13.09.2015 - 12:55

    Jesu li popravili pad frame rate igra je iz početka lagala korao sam sve na low stavit a i dalje je znala zalagat jel sada išta bolje ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?