HCL.HR

Hideo Kojima napušta Konami nakon Metal Gear Solida 5?

Duje Kozomara 19.03.2015.   •   9 komentara


Sukob oko podjele moći između Konamija i Kojima Productionsa navodno je doveo do toga da Kojima napušta tvrtku krajem godine.

Tijekom ovog dana, zbunjeno podizanje obrva brojnih gamera izazvalo je iznenadno nestajanje imena Hidea Kojime te njegovog Kojima Productionsa sa svih promotivnih materijala vezanih uz nadolazeći Metal Gear Solid 5. Osim toga, Kojima Productions Los Angeles preimenovan je u Konami Los Angeles Studio, a Kojima Pro Live, službeni Twitter account za Metal Gear Solid, obavijestio je fanove kako su se preselili na novi, @Metalgear_en. Valja znati kako je Kojima nedavno i misteriozno nestao s liste izvršnih ljudi tvrtke, a sve navedeno je potaknulo prilično glasne rasprave o tome je li kreator Metal Gear Solida napustio Konami.

U priču se umješao Gamespotov anonimni izvor, koji tvrdi kako je riječ o sukobu moći unutar tvrtke te studija Kojima Productions, koji je doveo do toga da su višim zaposlenicima Kojimine tvrtke ograničeni službeni internet, mail te telefoni, dok će njihovo pojavljivanje u javnosti biti svedeno na minimum. “Nakon što završimo Metal Gear Solid V, gospodin Kojima i viši menadžment napustit će Konami”, tvrdi izvor. “Rekli su nam da ugovor ističe u prosincu. Na timskom sastanku, gospodin Kojima je objasnio da tim mora biti jedno i napraviti dobru igru za fanove.”

Ako su tvrdnje istinite, vjerojatno najzanimljivije pitanje je što će biti s novim Silent Hillom, kojeg je Kojima trebao kreirati s filmašem Guillermom del Torom.

Komentari (9)

  • trulex

    19.03.2015 - 20:36

    Takve su izjave bile i nakon Guns of Patriots-a.

  • lukaboss

    19.03.2015 - 21:07

    ah sta ces

  • wyzard

    19.03.2015 - 22:21

    Do Not Rike It.

  • Maki

    20.03.2015 - 10:59

    Konami ne shvaća da ovo ide više na štetu njima nego samome Kojimi. Ako nastave sa MGS-om čim izađe njihov prvi projekt bez Kojime i njegovog tima, pokopat će ga i kritika i igrači pa će vidjeti da im je ovo ogromna pogreška.

  • Truegentlemanx

    20.03.2015 - 14:48

    Eh Konami, prvo unisti Mega man fransizu otpustivsi glavne developere, pa zatim svima voljeni Resident Evil i sada jednu od najboljih fransiza ikada, tuzno. Jos to sto ce se sad igra zvati Metal Gear vjerovatno vodi ka rebootu, znaci nista od nasih voljenih klonova i velikog bossa.

    • wyzard

      @Truegentlemanx, 20.03.2015 - 17:28

      Pobrkao si kruške i jabuke. Mega mana i Resident Evil drži Capcom, ne Konami.

  • mili1985

    @MoGaming, 20.03.2015 - 12:41

    Negdje sam pročitao da nastavljaju, traže nove zaposlenike za, kako kažu, novi Metal Gear. Sad, da li će to biti novi nastavci u MGS sagi ili nešto potpuno novo, vidjet ćemo još. Tužni dani za obitelj Snake.

  • Maki

    @MoGaming, 21.03.2015 - 00:08

    I ako nastave serijal to više neće biti MGS- bez Kojime nema niti MGS-a. Svi naslovi sa Metal Gear u imenu, a da nisu Kojimini nisu prošli dobro kod publike i igrača. Već je bio remake prvog MGS-a- MGS The Twin Snakes koji nije prošao kao ostali naslovi kod kritike, a fanovi nisu bili nimalo zadovoljni. MGR Revengeance je ipak prošao malo bolje ali s najvećim razlogom jer su fanovi znali da im stiže pravi MGS (MGS V) te da je to spin off koji nema veze sa ukupnom pričom. Ako Konami i izda MGS nakon Kojiminog odlaska ja sam uvjeren da će u najmanju ruku biti smeće te da će ga i fanovi i kritika pokopati- bez Kojima i njegovog tima nema niti MGS-a.

  • Emperor Ghaleon

    @superdeda2000, 20.03.2015 - 08:11

    Gospodin Kojima je, osim što je kreator Metal Gear serijala, ujedno i poznata atenšn kuja. Nikamo on ne ide.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?