HCL.HR

Hideo Kojima napustio Konami, ali ondje tvrde da je na godišnjem odmoru

Zoran Žalac 20.10.2015.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Po nekim tvrdnjama tvorac Metal Gear sage i izdavačka kuća Konami razišli su se, nakon dugih tridesetak godina uspješne suradnje, ranije ovoga mjeseca.

Da će Hideo Kojima otići iz Konamija, tvrtke u kojoj je proveo svu svoju dosadašnju karijeru, to se znalo još početkom ove godine. Nikada, doduše, nije razjašnjeno oko čega su se točno Kojima i Konami razišli – zašto je Silent Hills otkazan, a MGS 5 ispao kao da mu fali još sadržaja. Nekako sumnjamo da će te stvari ostati tajne, no vjerojatnost je da će barem jedna strana priče izaći u javnost kad Kojima ne bude više zaposlenik Konamija.

Prema navodima lista The New Yorker, razilaženje se već dogodilo 9. ovog mjeseca. Kojimi je čak priređena i oproštajna zabava, ako je suditi po fotografiji koja je tada uhvaćena. Međutim, u Konamiju nemaju pojma ni o kakvoj oproštajnoj zabavi za Kojimu. Njihov službeni odgovor je taj da je Kojima zaista napustio svoj posao – da bi otišao na godišnji odmor.

“Kojima je trenutačno zaposlenik tvrtke. On i njegov tim trenutno završili su s radom na Metal Gear Solidu 5 te su uzeli odmor od posla… Zbog toga što razvojni ciklus igara za konzole traje toliko dugo, pojavljuju se i utjecaji umora. Učestalo je da zaposlenici uzmu slobodno vrijeme kad je razvoj dovršen.” – objasnili su iz Konamija.

Tko je na kraju u pravu? Manje je važno. Ukoliko su sve ovo bile Konamijeve nebuloze u pokušaju da prikrije problem za koji misli da nije problem; onda ih treba biti sram jer su to odradili krajnje traljavo. Ako je sve ovo pak predstava u režiji karakterističnog Japanca, bilo bi to zapravo najsmiješnije što je napravio. Ali nekako mislim da u tom “braku” nikome trenutno nije do smijanja.

Komentari (6)

  • bartul_9

    20.10.2015 - 17:59

    Misterij Hidea Kojime.Na kraju ce ga otet i natjerati da radi igre za njih do kraja zivota.

    • pesek32

      @bartul_9, 20.10.2015 - 18:54

      haha

  • Truegentlemanx

    20.10.2015 - 19:06

    Jako puno teorija ima o tom njegovom ''odlasku'' i time Konami dobiva publicitet, vidjet cemo sve na kraju godine tada gospodinu prestaje ugovor sa Konamiem, no sve je tu mutno, jos kada se sjetimo njegove izjave od prije par godina da ce napravit nesto veliko i ako ne uspije morat ce napustit gaming industriju. Pun je cuda taj nas Hideo Kojima.

  • Vejn

    20.10.2015 - 22:24

    Da li je na kraju rekao I'll be back lol. 30 godina na jednom mjestu je previse da bi to isto mjesto napustio… Pitanje je samo vremena kad ce se vratiti, ako je i otisao, i isklesati novo remek djelo za nas gejmere!

  • birro

    21.10.2015 - 15:37

    Gospodin

  • funky0308

    22.10.2015 - 16:59

    Meni se čini da je sve ovo jedna dosta dobro izrezirana reklama …jedino ostaje vidjeti za što…mozda je pronašao način kako ući u igru i upravo mi krade Quiet iz Mother Basea..tko zna što će joj, jadnoj, napraviti.. 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?