HCL.HR

Hideo Kojima zainteresiran za rad na Silent Hill igri

ToxarE 14.03.2014.   •   3 komentara


Odgovarajući na pitanja fanova Metal Gear serijala na Twitch TV-u, Hideo Kojima otkrio je kako ima želju raditi na novoj Silent Hill igri, ali da je prevelika kukavica za to.

Hideo Kojima životno je obilježen Metal Gear serijalom i emotivno vezan uz njega. Iako je već nekoliko puta namjeravao prepustiti isti drugima, nikako mu to nije polazilo za rukom – što je pokazao i Metal Gear Rising kojim uopće nije bio zadovoljan tako da ga je morao udijeliti drugom razvojnom timu. Međutim, tvorac Metal Geara ne krije ambicije za rad na drugim i drugačijim projektima unutar Konamijeva portfolia.

Godine 2010. marginalno je pridonio rebootu Castlevania serijala s prvom Lords of Shadow igrom, a kako smo jučer doznali – nešto slično htio bi ponoviti s posrnulim Silent Hill serijalom. Naime, odgovarajući na pitanja fanova preko Twitch TV-a, Kojima je imao zanimljivu izjavu na pitanje koju bi franšizu želio uskrsnuti. Odgovor je dakako, bio Silent Hill, uz napomenu kako bi pri tome imao problem jer je „kukavica“ i lako ga preplaši mnogo stvari. Ipak, plahi Kojima dodao je kako se nada da će u budućnosti dobiti tu priliku da vodi razvoj novog Silent Hilla te da će se do tada pripremati za suočavanje s noćnim morama.

Psihološki horor Kojimi inače nije stran. Koristio ga je u više navrata u Metal Gear Solid igrama, iako ne direktno kao horor već kao podlogu za dramski element. Sudeći prema onome što smo vidjeli, i nadolazeći Phantom Pain također će imati takve teme s priviđenjima, utvarama i tko zna čime još.

Komentari (3)

  • Andrash

    14.03.2014 - 18:09

    SH treba pravi reboot (japanski)

  • Emperor Ghaleon

    14.03.2014 - 18:21

    Daj, zamišljam si to. Vjerojatno bi priču zakomplicirao do bola. Silent Hill bi bio mjesto u kojem su ljudi zaraženi FOXDIE virusom, a glavni lik, bivši marinac s laganom amnezijom i povremenim flashackovima u kojima vidimo kako radi u laboratoriju, bi se šuljao pored tih kreatura i taktički ih nadmudrivao.

  • SNAKE990

    15.03.2014 - 22:54

    Silent Hill treba reboot tako je – Hideov !! 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?