HCL.HR

Hodor na Kickstarteru pokazuje da i najnepotrebnije ideje mogu biti profitabilne

Zoran Žalac 07.06.2016.   •   2 komentara


Na Kickstarteru je nedavno osvanuo projekt koji dokazuje da za uspjeh u današnjem svijetu ne treba biti originalan ni posebno kreativan – dovoljno je samo prepoznati pravu priliku.

hodor

Događanja šeste sezone TV serije Game of Thrones na neke su fanove ostavila dubok utisak, a neki su na temelju istih nanjušili priliku za dobru zaradu. Ako niste upoznati što se to događalo u prvoj polovici sezone spomenute serije ovo je mjesto na kojemu prestajete čitati kako ne biste uletjeli u spoilere.

Na Kickstarteru je nedavno osvanuo projekt Hodoor kojim njegov tvorac Tony Wang želi napraviti podmetače za vrata u čast karizmatičnom liku iz Game of Thronesa / A Song of Ice and Fire knjiga. Riječ je o običnom podmetaču visine šest inča – ni po čemu posebnom , ali očito dovoljno interesantnom da prikupi preko 80 tisuća dolara, odnosno šesnaest puta više od traženog iznosa.

Sama kampanja također nije posebno razrađena pa za veće donacije dobivate samo više komada podmetača; nema nikakvih dodatnih ciljeva ni išta tome slično. Zapravo, najbolja stvar u čitavoj priči je da pokretači kampanje trenutno nemaju ni dozvolu HBO-a niti blagoslov Georgea R. R. Martina za ovakvo što. Doduše, nadaju se dobiti licencu za projekt, ali ništa još nije sigurno.

Ipak, uspjeh ove kampanje pokazatelj je kako u današnjem svijetu ne trebate biti posebno maštoviti ni originalni – važno je samo uočiti priliku i nadati se najboljem.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • l)oolvl

    07.06.2016 - 15:09

    dobra ideja, ali mislim da ipak ništa od ovoga bez HBO dozvole :/

    • tryon

      @l)oolvl, 07.06.2016 - 23:26

      ziher?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?