HCL.HR

Hologramski šah iz Star Warsa postat će stvarnost kroz igru zvanu Echelon

Erna Fučić 26.07.2017.   •   0 komentara


Microsoftov HoloLens uređaj zaproširenu stvarnost već se koristi u raznim područjima, a najnoviji izazov je integracija u domenu društvenih igara.

eschelon

Daleka, daleka galaksija Star Warsa uvijek nam je bila zanimljiva jer je po mnogočemu bila napredna, ali u kontekstu današnjice u nekim je segmentima I zastarjela. Društvene igre, međutim, ne pripadaju tom segmentu jer još uvijek nemamo hologramsku igru Dejarik kakvu su Chewbacca i C3PO igrali još u prvom Star Wars filmu. No, kako stvari stoje – nećemo još dugo čekati na takvo što.

Naime, razvojni studio Helios Interactive radi table-top igru zvanu Echelon, naslov proširene stvarnosti, trenutno namijenjen Microsoftovim Hololens naočalama. Njihov developer Kristafter Vale objašnjava da nastoje razviti društvenu igru koja igračima dočarava borbe njihovih podanika kao da su stvarne, a u igru ih se priziva pomoću posebnih karata.

Vale ne krije kako im je glavna inspiracija bila igra Dejarik iz Star Wars: A New Hope, te kako uz današnju tehnologiju konačno mogu kreirati igru na kojoj smo svi u djetinjstvu zavidjeli Chewieju i C-3PO.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?