HCL.HR

HTC Vive postaje bežični uređaj za sitnu cijenu od 220 dolara

Juraj Bevandić 11.11.2016.   •   1 komentara


HTC je najavio dodatak za svoj Vive koji omogućava korištenje VR bežično korištenje uređaja, a nadogradnja će nas koštati minimalno dvjestotinjak dolara.

HTC Vive bežično

Svaku novu tehnologiju po začeću muče razni problemi koje mora ukloniti ne bi li postala kompetentna opcija na tržištu. Dosadašnje VR uređaje tako ograničava žičana povezanost s računalom, što nije ugodan osjećaj, čini korištenje uređaja nespretnim i neurednim, a i uništava imerziju igrača koju bi virtualna stvarnost trebala ponuditi.

I šef Xboxa Phil Spencer je nedavno istaknuo to kao jedan od glavnih razloga zašto Xbox ne žuri u VR vode, ali to bi se uskoro moglo promijeniti. HTC će početkom iduće godine ponuditi dodatak za svoj Vive koji će omogućiti bežično korištenje uređaja.

Predstavnik Vivea za kinesko tržište isprobao je uređaj pred kamerama i rekao kako će dodatak uvelike pospješiti VR iskustvo, a neće stvarati probleme sporog odaziva. Baterija će trajati oko sat i pol vremena, ali ubuduće će biti moguće kupiti i veću bateriju koju pospremite u džep tijekom igranja.

Ovo bi olakšalo i igranje s više VR uređaja na istom računalu, pa ako vi i društvo imate svatko po 220 dolara viška koliko košta prenarudžba dodatka, moći ćete ga uskoro naručiti preko kineske službene stranice ako se snađete kako ju prvo prevesti. Predstavnik je odbio potvrditi hoće li ovakav dodatak u budućnosti postati dio standardne opreme, ali očekuje da će se ovakve opcije zadržati u razmatranju nove tehnologije.

Je li vas VR do sada uspio zaintrigirati dovoljno da odrješite kesu? Bojite li se da to postaje preskup sport?

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • baDarmageddoN

    12.11.2016 - 12:34

    Vive mi se ne sviđa baš zbog tog pristupa da treba velika prostorija sa puno mjesta i ono…naravno da ne možeš gledati gdje ti je kabel i desi se…odštek. VR bi trebao biti samo stacionarno kokpitsko uživanje. Ovo bacanje po podu je glupost.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?