HCL.HR

Imamo novog kandidata za najgluplji DLC godine

Zoran Žalac 23.06.2016.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


DLC paket za tekstualnu avanturu Hadean Lands košta više nego sama igra, a u nju ne dodaje ništa novo ni drugačije.

hadean blood

Još otkako je Bethesda za Oblivion lansirala prvi DLC u obliku oklopa za konja, počeli smo viđati sve čudnije dodatne sadržaje koji su se naplaćivali. Situacija je u nekim slučajevima postala gotovo apsurdna kada su se primjerice kao DLC sadržaji prodavale šifre, odnosno cheatovi.

Ipak – imamo novog kandidata za najveću besmislicu među DLC sadržajima. To je Solo Promise Certificate za tekstualnu avanturu Hadean Lands koja je već duže vremena vani, ali tek se sada pojavila na Steamu. Ovaj DLC sadrži sliku, odnosno dokument PDF ili JPEG formata kao potvrđenu i potpisanu izjavu da ćete prijeći igru bez korištenja prohoda ili bilo kakve druge pomoći izvan onoga što igra nudi.

Hadean Lands prodaje se po cijeni od 12 eura. Ovaj DLC koji igru ne mijenja ni na kakav način košta 32 eura. Tko je tu lud?

certifikat-hadean

Pa, priča iza ovog najglupljeg DLC paketa ipak postoji – i nije čak ni toliko besmislena. Naime, developer igre svjestan je  toga da tekstualnu avanturu u današnje vrijeme ne može prodati po cijeni po kojoj su se takve igre nekada prodavale, makar i vjerovao da njegova igra vrijedi oko 40 eura. No, problem je zapravo u tome što mnogi igrači vrijednost igre vežu isključivo uz iznos koji trebaju izdvojiti za nju.

Kako navodi developer Andrew Plotkin, u više se navrata pokazalo da igrači imaju manje strpljenja i želje za igranjem igre koju plate po nižoj cijeni. S druge strane, ako za igru izdvoje više novca, onda taj novac žele opravdati time da ju igraju do kraja i što duže. Samim time, developer je ovim DLC paketom na jedan način kupcima igre htio dati opciju „dodatne vrijednosti“, koliko god to čudno zvučalo u slučaju DLC-a koji u igru ne dodaje apsolutno ništa.

Komentari (4)

  • uzyuss

    23.06.2016 - 15:26

    ima uvijek glupih ljudi koji ce to kupit

  • RedEy3

    23.06.2016 - 22:06

    Igra traje max 3-4 sata i još je 90% tekstualna i oni misle da vrijedi 40 dolara… Pa u kojem svijetu?

  • l)oolvl

    24.06.2016 - 17:48

    pa dobro, makar lik ima logično objašnjenje za sve 🙂

  • sgtbare

    25.06.2016 - 16:52

    ovo je certifikat ne DLC. DLC – Downloadable Content, kao sto se vidi is prilozenog tu nema nikakvog contenta(sadrzaja) dakle ovo nije dlc nego obican certifikat…

    u prijevodu mozes kupiti certifikat za 32€…

    jel se itko sijeca onog lika koji je prodavao sliku x360 za cijenu pravog x360 …

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?