HCL.HR

Informacije o Steam Boxu stižu idući tjedan

ToxarE 17.09.2013.   •   8 komentara


U svojoj prezentaciji na LinuxCon-u Gabe Newell je najavio kako će Valve idućega tjedna napokon progovoriti o svom hardverskom rješenju, poznatom kao Steam Box.

Predsjednik Valvea Gabe Newell jučer je održao svoju prezentaciju na LinuxCon konvenciji u kojoj je između ostaloga progovorio o svojoj ljubavi prema otvorenim platformama. Gabe je još jednom ukazao na to da vjeruje kako su otvorene platforme budućnost gaminga te da će Valve dati svoj doprinos tome s hardverske strane. To dakako znači predstavljanje takozvane Steam Box „konzole“ koja bi došla s predinstaliranim Linuxom.

„Sljedeći korak u našem doprinosu ovome je objavljivanje dijela posla kojega smo odradili na strani hardvera. Mi ne mislimo da je fragmentacija oko fizičke lokacije ili kontrolnih shemi nužna ili poželjna za developere softvera ili korisnike, čak ni u širem pogledu velikog ujedinjavanja. Nijedna zatvorena platforma neće biti u stanju omogućiti veliko ujedinjavanje između mobilnih uređaja, dnevnog boravka i desktopa. Sljedećeg tjedna podijelit ćemo informacije kako ćemo do toga doći i koje su hardverske mogućnosti za dovođenje Linuxa u dnevni boravak te kako ga ubuduće možemo učiniti povezanim s mobilnim platformama.“ – izjavio je Newell. Cijelu Gabeovu prezentaciju možete pogledati u nastavku.

Komentari (8)

  • HrBomb

    17.09.2013 - 11:17

    zakon jedva čekam više detalja valve uvjek oduševi

  • Deadwalker

    17.09.2013 - 12:33

    "Nijedna zatvorena platforma neće biti u stanju omogućiti veliko ujedinjavanje između mobilnih uređaja, dnevnog boravka i desktopa."

    Ovo stoji. Zatvorene platforme obično znače manjak opcija za krajnjeg potrošača, a velikoj većini njih ne odgovara za sve tipove uređaja imati hardware samog jednog proizvođača iz xyz razloga (Netko će recimo uzeti Xbox One, no ne želi imati i Windows Phone smartphone). Takva dioba tržišta u konačnici nije dobra za nekakvi element inovacije i općenito tržišno natjecanje. Sviđa mi se ideja Steamboxa jer barem ovako u teoriji igraču daje mnogo veće mogućnosti, a s druge strane nekako standarnizira stvari za developere igara i aplikacija. Jedva čekam da vidim kako će ovo izgledati u konačnici.

  • Mileni

    17.09.2013 - 13:06

    Sve 5, no nista mu to ne vrijedi bez masovne podrske developera. Bolje da na taj dio utrosi novce, nego na bilo sta drugo.

    • olio

      @Mileni, 18.09.2013 - 08:58

      sigurno će za sobom povući indie developere, jer oni ionako rade uvijek multiplatform…barem u okvirima windows, linux, mac.

      A uvijek su tu i manji gaming developeri (npr paradox interactive) koji i inače imaju obzira prema linuxu i macu.

      SteamBox je važan kao pokretač, ako se pokaže popularan. Ali on nije važan što se tiče iskustva, jer svi koji žele mogu instalirati linux i imati isto iskustvo.

  • CRO-RaYzZeR

    17.09.2013 - 13:10

    kada će video za GTA5

    • /TyLer/

      @CRO-RaYzZeR, 17.09.2013 - 13:12

      pa si ode doša to pitat ? FFS

  • /TyLer/

    17.09.2013 - 13:11

    Zanima me cijena i šta če se moči igrat na Linuxu,ne vidim potrebu inače za ovako nešto.

  • Black op

    17.09.2013 - 16:04

    Zabrinjava me ta Valveova opsjednutost linuxom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?