HCL.HR

Istraživačka avantura Secrets of Raetikon dobila datum izlaska

Stjepan Fikter 10.04.2014.   •   2 komentara


Od 17. travnja moći ćemo preuzeti ulogu tajanstvenog krilatog bića dok istražujemo otvoreni svijet i usput otkrivamo tajne Raetikona od kojih bi jedna trebala biti i gravity gun, a možda i ne. Misterij!

Developer Broken Rules, koji stoji iza naslova poput And Yet It Moves i Chasing Aurora, objavio je kako njihova istraživačka igra Secrets of Raetikon izlazi iz Early Accessa 17. travnja te stiže na PC, Mac i Linux.

Igra će se moći kupiti putem Steama, Mac App Storea i Humble Storea po cijeni od 9.99 dolara, dok će Steam verzija podržavati level editor za kreiranje novih modova i sadržaja koji će se distribuirati putem Steam Workshopa.

Finalna verzija igre sadržavat će singleplayer avanturu u kojoj ćemo kao tajanstveno krilato biće istraživati tajne drevne civilizacije kroz otvoreni 2D svijet te prikupljati dijelove drevnog stroja. Inače, kultura na kojoj se temelji igra bazirana je na stvarnim Raetic ljudima koji su živjeli u Alpama prije nego što je Rimsko carstvo osvojilo te prostore.

Developeri kažu: “Željeli smo stvoriti igru koja će se moći igrati više puta te kojoj su AI i fizika stupovi na kojima gameplay počiva. Svaka životinja ima različito ponašanje i sve one međusobno reagiraju. Svaki grm može se iskorijeniti i svaka grana može se istrgnuti. Igra se temelji na priči u otvorenome svijetu. I tamo je zapravo skriveni gravity gun.”

Budući da su developeri otkrili postojanje gravity guna to očito više nije tajna, a opet, možda to nije ni pravi gravity gun. Možda je sve to igra riječi i termina. Možda su u šumi. Postoji li zbilja to oružje unutar igre saznat ćemo idući tjedan kada će se Secrets of Raetikon pojaviti u prodaji, a do tada možete pogledati trailer.

Komentari (2)

  • goldfinger

    10.04.2014 - 11:27

    Izgleda ko neka interaktivna učilicda za djecu do 10 godina…

  • Andjo

    10.04.2014 - 12:55

    Izgleda predivno, ima onaj stari ps stih 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?