HCL.HR

Iz Microsofta se slažu da su u Sonyju ćoravi na budućnost gaminga

Zoran Žalac 07.08.2017.   •   60 komentara


Potpredsjednik Xboxa nije propustio priliku još jednom bocnuti Sony zbog njihovog restriktivnog stava oko cross-platform multiplayera.

minecraft-super-duper

Mali dio Sonyjevog uspjeha s PS4 konzolom došao je sprdanjem na Microsoftov račun kada je Xbox One konzola bila zamišljena kao uređaj koji bi trebao stalno biti spojen na internet. U Microsoftu to nisu zaboravili pa u svakoj prilici žele ocrniti Sony kao bezobzirnu tvrtku koja ne mari za svoje korisnike. Tako je bilo u slučaju podrške za kompatibilnost s igrama prošle generacije, a tako je odnedavno i po pitanju crossplaya iliti cross-platform multiplayera.

Za one kojima taj termin nije poznat, radi se o mogućnosti zajedničkog igranja mrežnog multiplayera bez obzira na kojoj platformi igrate igru. U slučaju Minecrafta to bi trebalo biti moguće u svim verzijama – osim u onima za PlayStation platforme, zbog toga jer Sony ne želi da igrači na njihovim platformama igraju s igračima na Xboxu.

Magazin Game Informer nedavno je objavio kolumnu kojoj autor proziva Sony da je tvrtke kraktovidna prema viziji gaminga bez granica, odnosno da sputava razvoj istoga svojim prijesnim argumentima protiv crossplaya. Na to se odmah nadovezao potpredsjednik Xboxa Mike Ybarra izjavivši sljedeće:

“Naši podaci pokazuju da ljudi žele veće multiplayer zajednice i mogućnost izbora s kime će igrati. Ta želja neće jednostavno nestati.” – stoji u objavi.

Ybarra, naravno, nije daleko od istine – tehničke prepreke za crossplay praktički ne postoje pa je samo pitanje hoće li ubuduće rivalstvo konkurentskih tvrtki odlučivati o tome hoće li mrežni multiplayer u igrama biti podijeljen na više zajednica.

Označeno sa: ,

Komentari (60)

  • vragec25cro

    07.08.2017 - 17:06

    da čoravi,pa sony 20godina nije uspio promijeniti izgled đojstika

    • movie

      @vragec25cro, 07.08.2017 - 18:38

      Da si držao gamepad PS1 i ovog zadnjeg vidio bi koliko je tu vidljivih razlika. Od veličine pa do funkcionalnosti.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @movie, 07.08.2017 - 19:40

      Ne zelim se svadati, razumijem tvoje stajaliste ali cinjenica je da microsoft konzola ima bolji gamepad i uvodi vise inovativnosti sto se tice istoga?

    • vragec25cro

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 21:17

      pa nema niti microsfot.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @vragec25cro, 07.08.2017 - 21:49

      Sto” pa nema niti microsfot”? Budi precizan kad vec odgovaras na necije misljenje! Ako mislis na gamepad , onda mislim da nemam vise o cemu s tobom raspravljat.

    • movie

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 21:58

      A o kakvoj svađi pričaš i zašto u priču uvodiš microsoft gamepad kada o njemu nema riječi? Odgovaram liku na post u kojem tvrdi da u 20 godina sony nije napravio nikakve promjene na gamepadu što nije istina. Kakve veze s tom tvrdnjom i mojim odgovorom ima microsoft gamepad?

    • vragec25cro

      @movie, 07.08.2017 - 23:01

      Pa niti se tipkovnica puno promjenila od kako su nastale ove današnje 🙂 dosta zezanja.ps mjenja đojstike kad ih pogleda laiki vidi razliku ko i ja između golf 5 6 i 7.microsoftivi nisu loši i dosta su izdržljivi barrm zadnji s kojima sam igrao.konzole ko konzole po meni nekih 10god su inferne naspram pc.p.s na konzolama sam odrastao zadnja mi bila xbox s tim da imao i ps 1 i 2.zbog recimo 2-3 kao eskluzive neisplate se s tim da na pc puno veči pristup free igrama(ne mislim na piratske)i na konzolama neznam niti jedan dobar mmorpg da bi bio.a sad da se vratim na početak.ps mjenja đojstike sporo i laicima naizgled ništa.a šta se tiče samoga teksta microsoft u pravu zašto nebi spajali cros plazforme i slično.svi se sprdaju s microsoftovim servisima neki uspiju neki propadnu al tako je to u toj branši i microsoft tu među prvima.dok naprimjer sony se ne sječam kad je izbacio nešto inovativno.samo zbog činjenice da microsoft više forsira win i bez previše nekih eksluziva pomaže soniju da bude bolji.al ak soni tako nastavi još malo pa če biti lošiji od nitenda

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @movie, 07.08.2017 - 23:07

      Ima veze, dao sam ga za primjer?. Uostalom tema je malo Microsoft vs. Sony ,da znas?.

    • icanic

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 22:25

      Ma kakav bolji gamepad. DS4 odlicno lezi u ruci, ima touchpad, ziroskop d-pad je bolji 100 puta za igre poput street fightera a gljive da ne spominjem. Po cdmu to je xbox gamepad bolji?

    • baDarmageddoN

      @icanic, 07.08.2017 - 22:35

      Kvaliteta izrade, ergonomičnost, mjesto kako su postavljene gljive. A i prvi DS4 su bili od loših materijala, loše baterije (koja je i dalje takva). ne znam, meni je čak i gamepad od x360 kvalitetniji od DS4. A touchscreen možeš objesiti mačku o rep. Osim dok pišem nešto nemam niti jedne potrebe da ga koristim, možda u nekim igrama u VR Worldu ali van toga- jok.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @icanic, 07.08.2017 - 23:02

      Sad mi reci nesto. Iskreno zanima me tvoje misljenje. Znaci pitanje glasi: Isplati li se raspravljati s nekim na neku temu o kojoj taj drugi sudionik ne zna ama bas nista( ili ne zeli znati) i to ce opovrgnuti bez smislenog pravog argumenta? Da se vratimo?,sto se tice onoga u cemu je xbox gamepad bolji: ergonomija, kvalitetne analogne palice, triggeri, cisto sami kvalitet izrade i raznovrsnosti dizajna; par stvari koje je naveo i jedan covjek, Zoran Zalac se zove ako ga nekim slucajem poznajes?, i s cijim misljenjem se u potpunosti slazem. A jos dakle imamo i taj Elite controller(ako si mozda nekim slucajem cuo za njega?). Kad sazmemo cinjenicu da kosta $149.99 i sto sve sa sobom donosi , mislim da nemamo vise o cemu raspravljat.

    • Wolfboy

      @vragec25cro, 07.08.2017 - 19:37

      DA, da si samo vidio razliku ds4 i ds3 to je razlika nebo i zemlja

    • vragec25cro

      @Wolfboy, 07.08.2017 - 20:07

      Pa đojstik ps razlika između jednoga i drugoga kao između golfa 5 6 7.odrastao sam na ps 1 i ps2 al se kasnije prebacio na xboxa još kasnije na pc master race

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @vragec25cro, 08.08.2017 - 07:53

      I onda ti dodes sa “..pa sony 20 god nije uspio promijeniti izgled đojstika”. Pa pogledaj si ovaj komentar ponovno mozda skopcas. Uostalom svatko ali doslovno svatko drugi ce vidjeti barem neku malu razliku. Cuj..100% si mislio na razliku joysticka te tvoje dvije ps konzole koje i posjedujes sto je glup nacin da napises onakav prvi svoj komentar.

    • Chronosus

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 08.08.2017 - 10:27

      Svaka čast na pokušaju argumentacije ali prvo kažeš: “cinjenica je da microsoft konzola ima bolji gamepad i uvodi vise inovativnosti sto se tice istog”. “Budi precizan kad vec odgovaras na necije misljenje!”… “Ako mislis na gamepad , onda mislim da nemam vise o cemu s tobom raspravljat.” i onda kažeš: “,sto se tice onoga u cemu je xbox gamepad bolji: ergonomija, kvalitetne analogne palice, triggeri, cisto sami kvalitet izrade i raznovrsnosti dizajna”

      Prvi Xbox je imao užasan preogroman controller (IGN ga je proglasio 2. najgorim kontrolerom u povijesti), poslije su izdali manju verziju koja još nije bila ergonomski tu ali si ju bar mogao normalno primiti u ruke. Bilo je jasno da treba ogroman redizajn za 360. U to vrijeme Sony je imao Dualshock 2, praktički referencu za dizajn joysticka. Tome u prilog govori da su gotovo svi joystici za PC kopirali taj dizajn.

    • Wolfboy

      @Chronosus, 08.08.2017 - 10:48

      To je istina svi znamo da xbox ima bolji kontroler od PS-a.Dokaz je tome da je sony isto napravio kopiju xbox kontrolera(mislim na nacon pro controler)

    • Zoran Žalac

      @Wolfboy, 08.08.2017 - 11:36

      Sony nema veze s tim kontrolerom.

    • Chronosus

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 08.08.2017 - 10:28

      Zatim Xbox 360 dobiva novi joystick koji je univerzalno hvaljen a i donosi izlaz za headset koje se koriste za chat. Sony pokazuje prve slike PS3 sa tzv. boomerang controllerom koji nije imao veze s ranijim dizajnom. Nakon gomile negativnih komentara Sony zadržava orginalni dizajn, ali ovaj puta bežičan i detektira pomake u prostoru). Tu se može reći da je objektivno ergonomija bila na strani X360 controllera, ali Sony inovira. I zatim dolazi aktualna generacija gdje se dizajn i layout controllera na Xboxu nije značajno promjenio, dorađen je u mnogim detaljima i dodan senzor koji Kinect detektira za uključivanje dodatnih igrača (ne znam jel se to na kraju koristilo). U isto vrijeme izlazi i Dualshock4 koji značajno mijenja dizajn i ergonomiju te uz postojeći žiroskop dodaje touchpad, 3,5mm priključak za headset koji prenosi sav zvuk iz igre, ugrađeni zvučnik, lightbar koji je sam za sebe dodatak zbog svjetla a onda služi i za motion control s kamerom. Za usporedbu, tek 2 godine nakon je Microsoft izdao verziju controllera s 3,5mm priključkom. Dodajmo na to i činjenicu da je i DS3 i DS4 moguće bez problema koristiti bežično na računalu s bilo kojim bluetooth adapterom, dok je Microsoft to omogućio tek sa zadnjom verzijom controllera, i da je Valve dao punu podršku za Dualshock 4 u Steamu unatoč tome što oni sami proizvode i prodaju controller. Da li onda i dalje stojiš iza toga da Microsoft inovira a Sony stagnira sa svojim dizajnom? I dalje ćeš tvrditi da je tvoje neargumentirano mišljenje činjenica? Jer svatko ima preference. Ja sam se na PS-u igrao od jedinice i prvog Dual Analog controllera i nikad nisam imao potrebe mijenjati. Dualshock 3 je ergonomski lošiji controller od Xbox 360 controllera, ali zato isto ne vrijedi između DS4 i Xbonea. Oba su controllera podjednako dobra ergonomijom no činjenica je da Dualshock 4 nudi puno više toga.

    • Chronosus

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 08.08.2017 - 10:35

      Evo, nadam se da ti je to dovoljno argumentirano

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @Chronosus, 08.08.2017 - 12:57

      Sto nas je preso Zorane,morat cemo se sakrit u misju rupu?. Glupu salu na stranu, xbox gamepad je bolji tu nema rasprave. Procitaj malo sve moje komentare i mozda shvatis smisao. I da, da napomenem: Tvoj los pokusaj argumentacije na koji mi se neda trosit vise vremena.

    • Chronosus

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 08.08.2017 - 13:35

      A dobro, to samo govori o tebi. Trolls will be trolls.

    • pleto

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 09.08.2017 - 13:55

      Šta se ti pozivaš na Zorana stalno, pa i on je napisao (nisam čitao to) svoje mišljenje koje može i ne mora biti točno isto kao i tvoje

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @pleto, 09.08.2017 - 22:38

      Lol?. Oprosti ali ovolika kolicina apsurdnosti me naprosto nasmijava?. Samo me zanima jedna stvar! Ovaj sto ti je dao like, da li ti ga je dao jer se navodno ” pozivam na zorana STALNO”( sto je cisti apsurd-naime samo sam se JEDAN PUT(1)nadovezao na njega do sada, a to je moj najopsirniji komentar povise?) ili zato sto misli da je to samo Zoranovo i moje ” misljenje” koje “moze i ne mora biti tocno”, sto je opet CISTI APSURD uzevsi u obzir BROJ misljenja i samo ZNACENJE rijeci MISLJENJE.

    • pleto

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 10.08.2017 - 07:59

      Lol, pitaj tog sto je dao. Nemoras odmah postat filozof ako ti netko odgovori na tvoj post i secirat svaku moju riječ, nema potrebe za takvim posprdnim obrambenim stavom

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @pleto, 10.08.2017 - 13:01

      Govno se ispire vecom kolicinom vode! ?

    • pleto

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 10.08.2017 - 14:14

      Di ti je sad tata Zoran, da sam ja napisao to, već bi bio upozoren

    • vragec25cro

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 08.08.2017 - 14:04

      neznam meni svi izgledaju isto.a ne posjedujem više uopšte ps jer prešao još prije ps 3 na pc master race

  • Goran1234

    07.08.2017 - 17:17

    Trenutačno najviše prodaju konzola,pa mogu kako hoće…stvari se mijenjaju….Nintendo je dokaz toga….
    Sony vidi da sad može kako hoće,ali opet mora paziti jer im je PlayStation najbolja izvoza roba,sumnjam da će ih tek tako vrijeme pregaziti,ali nikad neznas.

    • Czar

      @Goran1234, 07.08.2017 - 17:29

      Dok god imaju par naslova tipa Uncharted su sigurni.
      Zato mi je gotovo nevjerojatna pomisao da bi ženski Uncharted mogao bit zadnji, jer bi još jedan nastavak prodao PS petice ko alve i takva franšiza se ne ubija.
      Uostalom mene koji nikad nisam imao konzolu, niti je posebno želio jer mi je picek majka, su izuli sa Unchartedom i RDR koji nisam mogao nažalost igrat do dolaska na Now.

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 07.08.2017 - 17:31

      Možda prodaju najviše konzola ali to ne treba značiti da je u redo povećavati cijenu PS+ pretplate, da je u redu da odluče u naše ime da neće imati EAAccess na konzoli i da neće imati cross-play a i o tome misle da je u redu odlučivati umjesto nas. Takve stvari ja i mnogi ostali korisnici pamtimo i znat ćemo jako dobro vratiti kada dođe vrijeme. A zamjeram i nedovoljno ulaganje u AA igre i igre kakve Nintendo ima- totalno drugačije ekskluzive od Sonyevih.

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 17:53

      Pa znam… I slažem se s tim stvarima…manje/vise ali opet kad pogledaš ta se “velika trojka” nekako “podijelila” da svima njima paše i svima im je dobro,mislim ba kompanije…
      e sad što se tiče cross-play,možda će jedna igra imati više ili jednako igrača na PS4 ili Xbox e/Switch zajedno….pa je opet pitanje te pretplate što navodiš….zašto bi netko plaćao 60e,netko 20e za istu igru na istom serveru.

    • baDarmageddoN

      @Goran1234, 07.08.2017 - 17:55

      E pa to mi nije problem. Ja bi želio da se i PC uključi u cross-platform a tamo nema pretplate. I meni to nije problem, niti najmanje.

    • Goran1234

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 18:02

      A možda kad bi je uveli i na Pc,bi uveli i pretplatu,gamad su to nikad neznas s njima.

    • Czar

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 18:36

      Ništa od toga dok svaka multi igra na konzolama ne dobije full podršku za miša i tipkovnicu, što bi poskupilo konzole za vrijednost te periferije.
      Jednostavno nema smisla peglat multi s kontrolerom kontra nekog na mišu i tipkovnici.

    • Goran1234

      @Czar, 07.08.2017 - 18:42

      Pa dobro to ima smisla,ali Microsoft i Nintendo imaju cross play na par igri kojima netreba miš i tipkovnica…

    • baDarmageddoN

      @Czar, 07.08.2017 - 19:06

      Ovisi od igre. Rocket league, Sportske igre (nogomet, utrke, košarka i druge) i slične igre koje ne trebaju miš. RPG igre ne trebaju miš i tipkovnicu. Barem ne u današnje vrijeme. Ne kažem da bi sada jedan Destiny igrao u cross-platformu ali da ima igara koje imaju sve predispozicije za crossplatform naravno da bi. A htio Sony ili ne crossplatform je jedan korak evolucije i protiv toga će moći tek do neke točke. Što ne bi mogao igrati Fifu protiv igrača sa Xboxa ili Nintenda ili PCja? Ili Project Cars npr? Dakako da se može a to je i potvrđeno u igrama koje su cross-platform poput Shadowruna, akos e dobro sjećam imena igre.

    • Czar

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 19:16

      No dobro, sportske igre, vožnje i tako to baš i ne igram.
      Od navedenog igram rpg a to mi baš i ne sjeda na konzoli, osim igara tipa Fallout, razne pilarse, tiranije divinitije preferiram igrat na piceku.
      Pod multi sam u ovom slučaju mislio samo na kompetitivne fpsove, a tu se nebih volio nać s kontrolerom u ruci na meti nekom tko operira s mišem i tipkovnicom, a niti bi mi bila neka fora prešaltat se na picek pa iritirat ove druge.

    • baDarmageddoN

      @Czar, 07.08.2017 - 19:30

      naravno

    • Texas Flood

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 21:21

      Ne znam kako bi to funkcioniralo zbog cheatera. Ja sam PC igrač, ali prokleta PC master race bi vam upropastila doživljaj svake online igre, u to sam uvjeren. Ne znam da li bi postojao načinda se ta stoka istrijebi. Možda je bolja opcija cross play samo konzole.

    • baDarmageddoN

      @Texas Flood, 07.08.2017 - 21:32

      Mislim da sam to negdje tu i napisao, da sam došao do istog zaključka. Imam PC koji hardverski pojede sve tri konzole skupa da ne ispadne da ne volim MasterRasu ali koliko cheatera tamo ima. Užas jedan. Nije da su konzole bez njih ali daleko je lakše varati na PCu sa aim hackovim, wallhacovima, cheat engineima i ostalim stvarima koje me odvraćaju od online igranja na PCu.

    • Texas Flood

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 21:29

      Pardon, malo sam prebrzo odgovorio, nisam dolje čitao da se već razvila tema o cheaterima.

    • baDarmageddoN

      @Texas Flood, 07.08.2017 - 22:05

      PC je u pitanju…ne ide tu bez cheatera kada se govori o MPu ili cross-platformingu.

    • $inke

      @Czar, 07.08.2017 - 20:02

      Ako misliš na FPS igre onda ti je valjda jasno da i da imaju podršku za miš i tipkovnicu to ne bi klapalo radi toga jer je konzola ogrančena s frejmom koji često ide i ispod 60 fps u sec.
      Na pc-u ko ima više love za monitor s većim refresh rateom koji opet ovisi o tome koliko si love uložio u pc da ima stabilnih 144 fps-a ako je monitor 144Hz,taj će se bolje i fluidnije naigrat u multi naslovima a i bolje će dominirat na terenu.
      A sad ono najvažnije CHEATERI koji su meni bili najglavniji razlog prelaska s dugogodišnjeg igranja na pc-u na konzole jer su cheatovi toliko jeftini i sofisticirani danas da je to strava.
      Zato kaj se tiće fps naslova neka bude svaki na svojoj djedovini a jedino u obzir dolazi xbox i ps4 u sintezu al pc nikako i nikada jer su cheateri nerješiva enigma za developere i tako će i ostat.
      P.s. Da bi igra imala podršku za kb/m to ti ovisi samo o developerima koji rade igru jer ps4 podržava kb/m.

    • movie

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 18:41

      Lopovsko prevararantsku platformu ne treba miješati s konzolama.

    • baDarmageddoN

      @movie, 07.08.2017 - 19:08

      Platforma je OK, igrači sa PCa su varalice. Zato bi radije Nintendo-Xbox-PS cross-play bez uključivanja PCa. Koliko god da volim PC kao platformu. Znaš i sam u kolikoj razini se u online igrama na PCu vara. Užasno puno.

    • Deepo

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 19:20

      Ja sam osobno imao puno više iskustva sa varalicama na konzolama, točnije na PS3 i Xboxu 360, najviše na Dark Soulsu i GTA V. Valjda developeri misle da se na njima ne vara pa se baš i ne trude uvesti mjere protiv varanja.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @Deepo, 07.08.2017 - 19:48

      Brz protukomentar?

    • Wolfboy

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 19:38

      Slažem se s tobom.

    • movie

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 18:40

      U biznisu nema demokracije a i sony nije ajduk da ga vodi ulica.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 19:44

      Nema se sto reci osim da davaju ODLICNE razloge za kupnju microsoft konzole.

    • baDarmageddoN

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 19:45

      Osim ekskluziva a to je glavni razlog zašto se neka konzola kupi, je li?

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @baDarmageddoN, 07.08.2017 - 20:31

      Prijatelju, htjeo sam se nadovezat na tvoj komentar o ” mozda prodaju najvise konzola…povecanje ps +” itd. ali mi komentar poso nizbrdo.? Naravno da su ekskluzive glavni razlog ali vjerujem da ces shvatit moj stav?

    • baDarmageddoN

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 20:39

      Shvaćam i za te stvari koje sam nabrojao sam ljubomoran.

    • movie

      @"PRIPROSTI SELJAK"?, 07.08.2017 - 22:07

      Dok microsoft ovo tržište smatra piratskim i potpuno ga ignorira ne vidim niti jedan razlog da bih kupio njihovu konzolu. Kada pokažu poštovanje i ovom dijelu svijeta i ponude nam vlastiti store kao sony razmotrit ću mogućnost kupovine njihove konzole. Do tada neka se jebu.

    • "PRIPROSTI SELJAK"?

      @movie, 08.08.2017 - 08:06

      Kompa, ne shvacas moj stav ?

    • pleto

      @baDarmageddoN, 09.08.2017 - 14:08

      Mišljenja sam da im se ne isplati cross-platform i da bi tim vise izgubili nego dobili i vjerojatno zato nece pristat na njega. Pristali bi da korisnici vrse veci pritisak na njih, a ovo sto Mike Ybarra bocka sa svojim izjavama, to njih uopce ne zanima.
      Ja ne bi htjeo cross-platform jer mislim da su PC igraci u prednosti nasparam ovih koji igraju sa kontrolerima.

    • baDarmageddoN

      @pleto, 09.08.2017 - 16:20

      Opet…Nisu u svim igrama PC gameri u prednosti. I te igre neka nemaju cross-platform. Vrlo jednostavno. A cross-platform je kao ideja po meni samo pitanje vremena. Sljedeće godine očekujem da ćemo krenuti tim putem.

  • Wolfboy

    07.08.2017 - 19:40

    I oni se_u više oko tog nadmetanja.Nek se xbox pomiri s činjenicom da PS4 bolja konzola od xbox one i xbox one s.

  • l)oolvl

    07.08.2017 - 22:21

    sony se ponaša ko mater koja brani djeci da se igraju s drugom djecom

  • moordrak

    08.08.2017 - 14:55

    Ćoravi u Sonyu? Ma svakako. Okreću vodu na svoj mlin. Istina je kako Microsoft više sluša želje korisnika i vjerojatno, troši više dolara na razvoj svoje platforme. Vidimo kamo ih je to odvelo. Što će im vrhunski hardware kada nemaju što na njemu vrtiti. Pardon, imaju. Ali imaju istu stvar i za PC. Xbox su godinama pretvarali u multimedijalni toster. Ta ideja je prihvaćena, kvragu, i meni je to bio jedan od razloga za nabavu Xboxa. Ovaj koncept je pokrenuo neke nove trendove koji su usko povezani sa drugim velikim proizvodom: Windowsima. Većina PC-jeva vrti koji OS? Windowse? Live je servis za koga? PC i Xbox. Zanimljivo. Pa naravno da je cross platform njihova velika ideja. Ispada kako je Xbox zapravo budget PC namijenjen za povremeno igranje i multimedijalne sadržaje. Ponovno, nemam ništa protiv te ideje ali onda prestanimo više govoriti o konzoli jer je Xbox ovakvom razvojnom politikom prestao biti konzola.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?