HCL.HR

Izašao Doom VFR i ne radi na Oculus Riftu

Zoran Žalac 01.12.2017.   •   5 komentara


Tvrtka Bethesda bacila je svoje adute u virtualnu stvarnost, no za sada vam je doslovno potreban vodič kako biste znali koja njihova VR igra radi na kojem uređaju.

Doom-VFR-New-4

Bethesda je jedina veća izdavačka kuća koja se ove godine odvažila prebaciti većinu svojih igara u virtualnu stvarnost. Prošlog mjeseca lansirali su tako TES V: Skyrim VR, a ovoga mjeseca izbacuju Fallout 4 VR te Doom VFR. Iako su iz Bethesde naciljali i niži i viši rang VR tržišta, malo je konfuzno kako im nisu sve VR igre dostupne na svim VR uređajima. Skyrim je tako ekskluzivan za PlayStation VR, Fallout 4 je ekskluzivan za HTC Vive, a Doom VFR je dostupan za sve VR uređaje.

Međutim, ispostavilo se da potonja igra uopće ne radi na Oculus Riftu. Igrači koji su pokušali lansirati igru na tom uređaju brzo su se suočili s rušenjem po ulasku. Premda Bethesda za ovu igru, kao u slučaju Fallouta 4, nije izričito naglasila kako je HTC Vive ekskluziva, pobrinuli su se da podršku uskrate vlasnicima Oculus Rifta, iako s hardverske strane nema nikakvog razloga za to.

Dodatnu sumnju u mutna posla daje činjenica kako igra radi na Windows Mixed Reality uređajima iz Lenova i HMD-a. Bethesda se još nije oglasila o ovome, tako da ostaje nepoznato je li riječ o neplaniranoj grešci ili namjernom uskraćivanju podrške za Oculus Rift.

Komentari (5)

  • Artyom

    01.12.2017 - 14:23

    Zar su svi zaboravili koliko se Bethesda i Oculus mrze? I da su sve Bethesdine VR igre razvijene od novca kojog su dobili od Oculusa kao odštetu (preciznije 250 000 000 $)!

    • St0rm

      @Artyom, 01.12.2017 - 16:12

      Falilo memorije pa se cleana registry, deletao startup software zvan novinarstvo.exe

      Pa da je meni tip non-disclosure ugovor pregazio ni ja nebi radio igre za uredjaj koji je isti taj tip napravio. Osnovna ljudska matematika.

    • Chronosus

      @Artyom, 01.12.2017 - 16:18

      Kaj nije pola milijarde? Uglavnom nek samo bojkotiraju Oculus. ne znaš tko je veća ljiga, Luckey ili Zuckerberg i njegov Facebook sa svojim eksperimentima na korisnicima.

    • Artyom

      @Chronosus, 01.12.2017 - 20:33

      Ok, Luckey je ljiga tu se slažem. Zuckenberg je svašta nešto al nemam ništa protiv njega. No Carmack je genije, i zbog njega nikad nebi bojkotirao Oculus, već bi radije bojkotirao Bethesdu. Oni su ti koji Carmacku nisu dozvolili da radi na VR-u i zbog toga je napustijo “vlastito dijete” i otišao tamo gdje će biti produktivan i dalje napredovati. Usput je sa sobom odnio kopije cijelog svog mukotrpnog rada, na koje, eto, po zakonu nije imao pravo.

    • Artyom

      @Chronosus, 01.12.2017 - 20:39

      U pravu si! Oculus 200 + 50 + 50 mil; + Palmer Luckey 50 mil; + Brendan Iribe 150 mil.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?