HCL.HR

Izrada igara za Switch je prilično jeftina

Juraj Bevandić 20.02.2017.   •   2 komentara


Indie developeri mogli bi imati novog ljubimca kada Switch izađe, jer je Nintendov development kit barem pet puta jeftiniji od konkurencije.

Izrada igara za Switch

Nintendo ozbiljno cilja na indie developere sa svojom novom konzolom, a to bi im moglo i upaliti. Na Game Creators Conference 2017 održanoj u Osaki otkrili su da je cijena development kita, tj. verzije konzole koju developeri koriste za izradu igara samo 50 tisuća japanskih jena što je oko 450 dolara. Očito su naučili lekciju na Wii U čiji je dev kit koštao pet tisuća dolara i nije vidio puno akcije.

Samo za usporedbu, dev kitovi PlayStationa 4 koji je ove generacije vodeća konzola po podršci indie developera košta 2,500 dolara, što je više od pet puta skuplje od Switch verzije. To znači da je indie developerima koji se financiraju sami ili na vrlo ograničenom budžetu lakše početi raditi svoje igre za Switch i posvetiti sredstva izradi igre, a ne kupnji konzole.

Isto je potrvdio i Rami Ismail iz poznatog indie studija Vlambeer koji se nada nastavku Nintendove otvorenosti prema drugim developerima. Već je nekoliko uspješnih indie naslova potvrđeno za Switch poput Shovel Knight, The Binding of Isaac, Snipperclips, Yooka-Laylee, Stardew Valley i Rime, pa je i to dobar znak za Nintendovu ponudu igara.

Ono što bi mogao biti mali problem je što se očekuje da će indie developeri svoje igre nuditi pretežito digitalno, a doznajemo da je od 32GB interne memorije u Switchu samo 26GB iskoristivo za pohranu igara. Digitalni developeri će se zbog toga morati brinuti da štede na prostoru, a igrači će više-manje biti primorani nabaviti memorijske kartice za svoje uređaje.

Označeno sa: , ,

Komentari (2)

  • Brinko

    20.02.2017 - 16:16

    Jeftino za veliki potencijal

  • goto10

    21.02.2017 - 13:41

    Od nedavno razvoj za 3DS i Wii U je u potpunosti besplatan.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?