HCL.HR

Japanci su našli način kako prodati Xbox konzolu – kao 4K Blu-ray player

Zoran Žalac 08.09.2017.   •   5 komentara


Xbox One S u Japanu se uopće ne promovira kao igraća konzola već kao uređaj za gledanje 4K filmova na Blu-ray diskovima.

Xbox One S Japan

Unatoč svim pokušajima, Microsoft nikada nije uspio osvojiti japansko tržište svojim Xbox konzolama. Dominacija Sonyja i Nintenda ondje je toliko velika da Japanci uopće nisu zainteresirani za konzolu “sa Zapada”.

Međutim, trgovci koji prodaju Xbox One S model odlučili su se za drugačiju strategiju – konzolu više ne prodaju kao uređaj za igranje videoigara nego kao uređaj za reprodukciju UHD Blu-ray diskova, odnosno 4K filmova na disku. Činjenica da Xbox One S vrti Minecraft nije zanemarena, ali je u čitavoj priči zapravo sporedna.

Domišljato je to iskorištavanje posebnosti Xbox One konzole koja je trenutno jedini UHD Blu-ray player s obzirom da PlayStation 4 Pro nema tu mogućnost. Kako je Xbox One znatno jeftiniji od zasebnih UHD Blu-ray playera, postoji šansa da u Japanu postane popularniji kao uređaj za gledanje filmova nego kao uređaj za igranje.

Označeno sa: , ,

Komentari (5)

  • nikola65478

    08.09.2017 - 10:18

    Dobro su se ljudi sjetili.

  • Dragon3

    08.09.2017 - 10:22

    Točno to je bio i PS3 po izlasku na tržište,naj jeftiniji Blu-Ray player a do kraja ere je i bio menju najboljim playarima za reprodukciju Blu-Ray filmova po pitanju kvalitete slike i zvuka.

  • boris 34

    08.09.2017 - 11:28

    Ima i logike Japanci su to reklamiraju svaki proizvod i prodaju zacas njima najveci udio novca je u reklamama

  • delko

    08.09.2017 - 14:10

    Pa sto da ne 😀 Tesko ces naci dobar 4K citas filmova za taj novac, plus mozes uvijek odigrati nesto 🙂

  • movie

    08.09.2017 - 22:54

    Navodno da i PS4 pro ima istu mogučnost ali je blokirana do izlaska na tržište sonyevih linijskih playera. Tek nakon toga mogučnost čitanja UHD blu ray diskova bit će otključana. Takom se pričalo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?