HCL.HR

Jedan od najboljih natjecatelja ikada odustao od turnira jer mu kontroler radi ispravno

Juraj Bevandić 30.04.2017.   •   8 komentara


Jedan od službeno najboljih Smash Bros igrača ikada povukao se iz turnira jer nema pokvareni kontroler koji bi mu omogućio nadmoć. Dobro ste pročitali, želi pokvareni kontroler.

Smash Bros kontroler

Ovog vikenda se u Austinu u Americi održao DreamHack Austin turnir u popularnoj igri Super Smash Bros Melee. Gledatelji i natjecatelji bili su uzbuđeni vidjeti Adama Lindgrena poznatog po nadimku Armada koji je službeno među “pet bogova” te igre, ali on se povukao iz turnira s vrlo nesvakidašnjim objašnjenjem.

Njegov tim se putem Twittera ispričao na povlačenju zbog tehničkih problema s kontrolerom. Kada su se fanovi začudili kako jedan profesionalni i vodeći tim s hrpom sponzora nema zamjenske kontrolere, doznali smo da Armada ne treba novi kontroler, nego kontroler koji je pokvaren na točno određen način.

Korisnik Kadano je na slici iznad pobliže objasnio vrlo zanimljivu situaciju kroz nekoliko tweetova. Izgleda da u igri postoji određeni bug koji samo kontroleri pokvareni na određeni način mogu izbjeći, a takve je teško pronaći i zahtijeva puno testiranja. Samo 1-3% kontrolera zadovoljava te uvjete i Armada se morao povući jer bi na razini na kojoj on igra bio u znatnom zaostatku bez poteza koje bi mu takva oprema omogućila. Obožavamo ovakve bizarne priče iz gaming zajednice.

Komentari (8)

  • L3gi0naR

    30.04.2017 - 18:31

    Bolesno.

  • Czar

    30.04.2017 - 18:39

    Evo nekoliko puta je stotinjkica falila da ja svoj kontroler strgam dok sam igrao Outlast 2.
    Da sam znao da postoji potražnja za strganima, zguštom bi ga jedno par puta u zid zapucao. 😉

  • neoyo

    30.04.2017 - 19:27

    sektaš

  • Apocalypse4987

    30.04.2017 - 19:42

    Sad jel se ovo smatra varanjem, pošto nemaju svi jednaku opremu? Ako je legalno zašto je lik objavija svoju pobjedničku strategiju? Šta ako sad svi natjecateljiu budu tražili kontrolere sa specifičnom greškom? ili ih sami modificirali? Sve su to mutne vode…

    • L3gi0naR

      @Apocalypse4987, 30.04.2017 - 20:08

      On stisne tipku jednom a registrira kao 10 puta da je pritisnuo.varanje

    • Juraj Bevandić

      @L3gi0naR, 01.05.2017 - 03:45

      Marljivo pokušavamo priložiti što više izvora u naše članke kako bi se zainteresirani mogli dublje upoznati sa sadržajem, ali ti si to potpuno izignorirao. Da si primjerice pratio linkove i ostatak Kadanovih tweetova, vidio bi da se radi o bugu u igri zbog kojeg se jedan određeni potez jednog lika ne može izvesti jer se pomakne 4-8 frameova. Jedino ako imaš kontroler čiji je d-pad na određen način razdrman na x osi, možeš izvesti taj potez koji bi trebao biti sasvim normalan da nije do greške u igri. Vidim da te ne zanima, ali bilo bi mi žao da razgovor ostane na ideji da “on stisne tipku jednom a registrira kao 10 puta”, jer si to ti sad upravo izmislio i optužio čovjeka bezveze. 🙁

    • movie

      @Juraj Bevandić, 01.05.2017 - 10:22

      Kakvo argumentirano pišanje po liku. Svaka čast. Inače nisam za ovo znao i hvala na objašnjenju.

    • Juraj Bevandić

      @Apocalypse4987, 01.05.2017 - 03:37

      Nije to on sada otkrio, za to se zna općenito u zajednici i nije da je kontroler sam po sebi superiorniji, nego je opasan u rukama vrlo iskusnog i vještog igrača koji ga je sposoban iskoristiti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?