HCL.HR

Jeste li spremni za Dota 2 The International 2017?

Stjepan Fikter 01.08.2017.   •   10 komentara


The International 2017 opet je oborio rekord za najveći nagradni fond jednog esports turnira koji trenutačno iznosi preko 23 milijuna dolara.

the-international-2017

Za manje od 24 sata, počinje najznačajniji događaj u Dota 2 eSport sceni – The International 2017, odnosno TI 7 turnir na kojemu će se 18 timova boriti za prestiž i najveći nagradni fond koji je eSports scena vidjela. Zajednica Dota 2 igrača ove godine osjećala se posebno darežljivo jer su upravo oni prikupili trenutnih 23+ milijuna dolara koliko je u igri.

Baš kao i prošlih godina, uz Valveovih standardnih 1,6 milijuna ostatak nagradnog fonda prikupljen je kupovinom Compendiuma, odnosno virtualnih predmeta od čije cijene 25% odlazi za nagradni fond. Stoga nije ništa čudno što Valve više ne mora razvijati igre kada samo od jednog događaja zarađuju milijune i milijune, ali to je već za neku drugu raspravu.

Naime, čak i zadnja dva tima koja ispadnu u grupnoj fazi kući će otići s nemalih 57+ tisuća dolara što na nekim turnirima zna biti iznos za prvo mjesto. Ono što je posebno interesantno za International odnosi se i na mogućnost natjecanja. Naime, svi su imali prilike osigurati svoje mjesto kroz prvo otvorene, a zatim regionalne kvalifikacije.

Jedan od takvih timova koji su kroz druge otvorene europske kvalifikacije uspjeli osigurati svoje karte za Seattle je i Planet Dog, odnosno Hellrazers, budući da su momci sada pod njihovom zastavom. Njih posebno treba istaknuti jer su u timu Milan “MiLAN” Kozomara iz BiH koji igra poziciju 4, te Uroš “Swiftending” Galić na poziciji 1. Uz njih su još momci iz Grčke, Izraela i Bjelorusije te prošlogodišnji finalist Martin “Saksa” Sazdov u ulozi trenera.

Grupna faza počinje sutra 02.08. od 18:30 sati po našem vremenu i traje do 05.08 gdje će devet timova u dvije grupe odmjeriti snage u Bo2 formatu. Prva četiri mjesta vode u gornji dio natjecanja odnosno Upper Bracket, zadnje mjesto znači završetak turnira, a ostali timovi odlaze u donji dio natjecanja odnosno Lower Bracket.

Zatim od 07. do 12.08. slijedi glavna stvar, odnosno igranje na pozornici u već poznatoj KeyAreni. Format igranja ovdje prelazi u Bo3 s time kako će prvi okršaji u donjem dijelu natjecanja biti u formatu Bo1, a zatim se nastavlja Bo3. Finale je naravno Bo5 i nadamo se kako će se odigrati svih pet mečeva prije nego saznamo ovogodišnjeg pobjednika turnira koji će osvojiti nešto više od 10 milijuna dolara.

Ako vas je nagradni fond privukao da provjerite što je točno Dota 2 ili ste upoznati s igrom, ali vam se čini prekompleksna, ove godine vraća se Newcomer Stream koji će biti prilagođen za publiku s minimalnim Dota znanjem. Ovdje će se pojavljivati dodatne informacije s kojima bi se trebalo lakše shvatiti svu kompleksnost koju Dota sadrži u sebi.

Komentari (10)

  • Dragan[MKD]

    01.08.2017 - 20:46

    Spremni smo. Praticemo i ovu godinu, ko sto smo pratili Saksu i DC proslu godinu, praticemo i Hellrezer i navijacemo iz srca do ranim jutarnji sati.

  • Dukindra

    01.08.2017 - 21:11

    Nisam,ne igram Dotu.

  • Demolisher

    01.08.2017 - 23:43

    Normalno da smo spremni.Toplo se nadam da ce dobro odigrati HellRaisers i jos bi volio da EG osvoji turnir,ali s obzirom koliko se upseta dogada na Ti bit ce zanimljivo kao i svake godine.

  • Negan

    02.08.2017 - 00:13

    Jedna od igara koju i dan danas zelim zaigrati u uzivati u njoj, ali nista od toga.. kad provedes x godina uz mobu sa kompletno drugacijim mehanikama onda jbg, treba vremena. 🙁

    • Demolisher

      @Negan, 02.08.2017 - 00:19

      Ma ne treba ti puno mozda mjesec dana da se prilagodis i tjt,ja vec igram 3 godine dotu svake godine po 1000 mmra i party i solo.Cilj je 5k pa naci tim

    • mRnjauu

      @Negan, 02.08.2017 - 02:23

      Evo ja sam bas poceo dotu 2 nakon dugoo vremena pauze od mobi. Igro sam dotu 2 negdje u beti ali nije mi nesto bila i dizajn mi je bio meh, pogotovo ogroman hud. Prije par dana reko aj idem probat da vidim sta se promijenilo i mogu ti rec da mi je fora, cak su i taj hud minimizirali te sve izlgeda i radi odlicno. Nije mi se nesto pretesko naviknut posto je vecina heroja iz hona i dote 1. Cak se i kripovi mogu stackat hehe. Jedina mana mi je taj turn rate, nikako da se naviknem na to.

      Sve u svemu, bas sam se zazelio malo promjene i klasicne mobe redajzirane u source 2 2017 ruhu.

      Igro sam i lol neko vrijeme ali neznam, to mi je vise nekako za klince, fali dubine i kompleksnost i uvijek su novi champovi op. Screw that.

    • mRnjauu

      @mRnjauu, 02.08.2017 - 02:26

      Da nadodam, dosta fali nekakva forfeit opcija. Je da se velka vecina igri moze preokrenut ali u ovim unranked matchevima skoro uvijek bar jedan leava. Not cool

    • Negan

      @mRnjauu, 02.08.2017 - 08:12

      Ma ja tvrdim unazad zadnjih par godina da LoL treba pretplatu, makar jednom godisnje. Iskorijenili bi automatski pola djece, a likovi bi nekad stali i razmislili hoce li biti toxic s obzirom da su platili za account. Sama igra nije tolko bez dubine kolko je bez normalne zajednice.
      Taj turn speed mi je isto malo cudan, a i cesto ostanes bez mane nakon 2-3 spella. Turreti mi isto nisu jasni. Mislim, jesu normalno, ali ne svidja mi se taj sustav gdje te gadjaju do pola lanea. Nije bed probat jos koji put, pa eto..

    • 6Paprika9

      @Negan, 02.08.2017 - 19:50

      I ja sam nakon dvije godine igranja LoL-a presao na dotu 2 i odmah mi je upalo u oko baš to što si naveo, ali nakon nekog vremena ti taj turn rate nekako sjedne i počinješ shvaćati zašto te turreti nekad gađaju do pola lane-a i zašto nekad kada loviš protivnika sa melee herojom ti se tvoji napadi čine kao ranged napadi. I onda shvatiš da je sve to zapravo prirodnije i da bi tako trebalo i biti (ok osim ovog zadnjeg). Eto takvi su ti moji dojmovi iz dvije godine igranja dote, definitivno daj igri još jednu šansu jer iako ima dosta trollova nekad se znaju dogoditi epski trenuci koje je teško doživiti u drugim mobama

  • Ki-ya Karate Monster

    02.08.2017 - 09:44

    Koliko je Valve prodao compendium ove godine, astonoshing truly astonoshing! Zamisli izgubiti tih 10 milijuna dolara u finalu, najgora stvar za tu djecu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?